A Harley-Davidson kisorsolja átépített motorját

 7.jpg

Mielőtt az ember nagyon beizgul, sajnos nem Sapka Scramblerét, de az alap ugyanúgy az XG 750: a H-D Budapest által kicsinosított darabról van szó. Ez majdnem széria motor, de el vannak tüntetve az alaptípus faragatlanságai: szebb kipufogó, markolatok, lábtartók. Bárki megnyerheti, aki eljön Alsóörsre a hagyományos Open Road fesztiválra június 10. és 14. között. 

6.jpg

Az ország legnagyobb motoros rendezvényének mondható talán az Open Road fesztivál a Harley-Davidson Budapest szervezésében (35 ezer embert várnak), amelynek sajtótájékoztatóján jártam annak ellenére, hogy valószínűleg nem leszek ott.

Mert éppen Franciaországban leszek, sőt remélem ott motorozok is, már előre komoly logisztikai kérdést okozva magamnak azzal, hogy hogyan vigyek sisakot.

Az ugyanis nem fér bele a bőröndbe. Integrál sisak-párti vagyok, a braincap meg nem barátom nekem. A valószínűség egyébként itt van, hogy ha összejön, azért mégiscsak lemegyek, hátha ti is ott lesztek: ez attól függ, hogyan érek vissza a H-D Battle Of Kings döntőről.

4.jpg
Szóval a sajtó tájékoztatva lett, illusztris társaságban. Ott volt Big Daddy Laca, aki eleve tök illusztris személy, mivel megvette Sámpi haverom '94-es Electra Glide-ját.  Neki kellett egyébként bemutatni a nyeremény Streetet; még szerencse, hogy fejből mindent tud a típusról. Valójában egyáltalán nem, de küzdött. 

3.jpg
Az egyik legfontosabb közérdekű infó, hogy időjárás-figyelő állomás lesz telepítve a helyszínre, így online megnézhető, hogy jó idő van-e.

Ott voltak az ufók is, ahogy azok mondják, akik nem vágják, hogy az UFO rövidítés azonosítatlan repülő tárgyat jelent, azaz a legjobb esetben is űrhajót, nem űrlényt. Pataky Attila tuti hozott párat magával: esküszöm, én láttam őket és nem a lányok voltak azok a  képen. Ott volt a Kowalsky meg a Vega, Vega nélkül. A hoszteszlányoknak egyébként majdnem mindenki udvarolt meg célozgatott, aki csak mikrofont kaparintott a kezébe: kétségkívül ez volt az esemény legbénább pontja. De mindez nem lényeg: a lényeg az, hogy nagy buli lesz és sok zene.

2.jpg
Mivel kapszula hotel szállást lehetett nyerni, a Safety Hungary instruktora ügyességi versenyt szervezett a nyerés folyamatát elősegítendő. Építettek egy pályát bójából, tök egyszerűt: szlalom és nyolcas. A gond az volt, hogy senki sem akart versenyezni. Jani haverom azt mondta, hogy szégyellős; mondtam neki, hogy én is az vagyok, de leszarom. Szóval semmi értelme nem volt, de hogy legyen mezőny, megkértek, hogy vegyek részt én is ebben a gyerekjátéknak tűnő versengésben, hogy aztán pofára essek vagy kétszer, ha nem is szó szerint.

9.jpg
Az első pofára esés, hogy robogóval kellett menni, amit hagyományosan gyűlölök, főleg a budi üléshelyzetre optimalizált típusokat. A második, hogy nem bírtam megcsinálni a nyolcast, költői túlzással majdnem felborultam. Mondjuk a többiek se nagyon. Ezen úgy felhúztam magam, hogy amíg mindenki lelépett kajálni, ott maradtam gyakorolni, egész addig, amíg nem sikerült.

8.jpg

Mondjuk nem tartott soká, mert összesen negyedikre összejött: egészen adagolhatatlannak tűnik az a fék ilyen szituációban, ami közúton simán jó, ezért nem kell adagolni, hanem be kell húzni és játszani a gázzal. Aztán megpróbáltam az XJR-rel is, de az már aztán tényleg nem fért el a nyolcasban. Mondta is az instruktor, hogy nem kéne ezt erőltetni ezen a csúszós talajon, mert még eltaknyolok, de nem tettem meg ezt a szívességet.

Az Open Roadra egyébként stílusidegen módon az XJR-rel megyek, ha tudok, mert az kétszemélyes, és viszem az asszonyt is, szemben a csopperemmel. Ráadásul az éppen a Monster Customsnál várja, hogy levágjuk végre a hátulját.

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr327487514
Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása