Ezt a vaddisznót én nagyon becsülöm

 

Chris Birch nem ma kezdte a terepmotorozást. 33 éves, és hatszoros új-zélandi enduró bajnok. Hasonlóan sok sikeres enduróshoz (Taddy Blazusiak, Laia Sanz, Chris Pfeiffer), ő is triállal kezdte a versenyzést, ami jó alapot adtak neki a későbbiekhez - és ez nem csak amolyan bedobott fordulat, tények vannak az állítás mögött: háromszor megnyerte a Roof of Africa enduró versenyt, 2010-ben a Red Bull Romaniacs győztese lett, 2012-ben 26. helyen teljesítette a Dakart és ezzel a második legjobb újonc lett az évben.


chris-birch-ktm-1190-adventure-off-road-08.jpg

Jelenleg a versenyzés mellett oktatást is vállal, iskolájában hobbistáktól kezdve komoly versenyzőkig bárki elsajátíthatja az alapokat és a mesterfogásokat egyaránt. Emellett a Red Bull és a KTM támogatottjaként gusztusos videókat is forgat - a mostaniban megmutatja, hogyan kell megfegyelmezni egy 150 lóerős túraendurót. Ráadásul olyan könnyeden és simán csinál mindent, hogy egy-egy pillanatra el is hiszem, hogy ezt én is utána tudnám csinálni. Pedig egy frászt, ha jobban megnézzük, Birch is rendesen birkózik a nagy döggel.


Az egész hangulata lenyűgöző, még csak nem is kell érdeklődni a terepmotorozás iránt, csak szeretni kell a szépet ahhoz, hogy többször egymás után megnézze valaki. Új-Zéland pedig csodálatos hely lehet, nem véletlen, hogy a Gyűrűk urát is ott forgatták. Birch filme alapján úgy tűnik, hogy egy Münchentől Valenciáig húzódó, Alpok-Pireneusok-Montenegró fúzió az egész ország, ami csak azért teremtetett, hogy a világ lapos, kontinentális részét az irigység mardossa. Plusz Bandi most mondja, hogy Ausztráliával ellenben se kígyók, se mérges pókok nincsenek arrafelé.

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr747408836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

speckosj 2015.05.04. 14:55:04

Mekkora első komment, vehehehe :) de hogy mennyire higany ez a scrác...nekem csak egy 500-as túraenduróm van, és használom is terepen, de ezt a könnyedséget fogalmam sincs, hogyan lehet elérni. Mondjuk gondolom nem 25 évesen kezdett motorozni...meg egy jó vágó is sokat segít a videó végeredményében, de akkor is. A másik kedvencem még Adam Riemann, neki is vannak olyan finom videói, hogy öröm nézni.

Burgermeister 2015.05.04. 15:17:24

bátran kell használni a gázt és a sok gyakorlás aranyat ér

Pistike1 2015.05.04. 15:47:43

klasszikus átbaszós reklámfilm, ha végéről hiányolom az elcsúszásokat a bakikat, az ilyen filmek miatt is vállalja magát túl sok hülye

Na_mi_van?Semmi? 2015.05.04. 22:54:59

Humm... Termeszetvedok biztos tapsikoltak oromukben...

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása