Motorok a Walking Deadből

wd3.jpg 
Azt mondta nekem valaki, hogy a Walking Dead új évadában átépített (cafe raceresített, retkesített) XJR 1300 van, amiben én őszintén kételkedtem, mert csak megismerek már egy XJR-t?!

És valóban nem.

Megtévesztő a léghűtéses blokk, ami hasonlít, de csak avatatlan szemnek. Először is az XJR olajhűtője sokkal nagyobb, mint amit a világ legsikeresebb zombisorozatának mechanikus szereplőjén láthatunk. Másodszor az XJR se nem berúgós, se nem dobfékes hátul.

De ne szaladjunk ennyire előre.

wd1.jpg
Sokak kedvenc karaktere, a hallgatag, ámbár íjpuskával zombikat szívesen öldöső Daryl nem az első motort nyűvi. Eddig egy iszonyatos chopperen nyomult, ami a hülyébbek szerint Harley-Davidson, hiszen egy chopper csak H-D lehet. Ez ehhez képest egy sorkettes Triumph-átépítés volt.

Nem éppen ideális motor egyébként zombi-apokalipszis esetére. Csak szólok, hogy amikor a vég óráiban minden mindegy alapon motort megyünk lopni, érdemes egy masszív, dobozos túraendurót választani. Például a 2014-es európai motoreladások top 10-ében szereplő egyetlen váltós motort, egy BMW GS-t, ami hallatlan népszerűsége ellenére amúgy engem annyira izgat, mint egy műkörmös tanfolyam. De lehet, hogy ez egyszerűen a karakter saját motorja volt már előtte is.

cb_750_1.jpg

Az aktuális motor alapja egy Honda CB 750 Night Hawk a 90-es évek elejéről. A sólyom az amerikai verzió, gyakran illették ezzel a becenévvel a Honda típusait a nyolcvanas évek óta.  A 90-es évek eleji retro/naked bike korszak hozta vissza a 70-es évek klasszikus UJM motorjának modern megvalósulását. A Honda CB 750 ma is az egyik legszebb klasszikus sornégyes japán motor: ha utadba akad, azonnal vedd meg.

cb_750_2.jpg
Az amerikai verzió azonban korántsem néz ki ilyen jól: sajnos ott átrajzolták a vonalakat, ha nem is softchopperesre, de mindenképp bénára.  Ráadásul elvettek a fékből: elöl egy tárcsa maradt hátul meg dobfékes lett. Nem mondom, hogy lehánynám a Nigh Hawkot, mert azért adjuk meg neki, ami jár, de az európai egyszerűen szebb és jobb. Viszont az amerikai ritkább errefelé.

wd4.jpg

A Yamaha téma ugyan mellényúlás, de van az épített motorban Yamaha: a komplett eleje egy R6-osé teleszkópszárastul, radiális fékestül.

wd2.jpg
A motor a Classified Motors műve és mindössze hat hét alatt készült el a szokásos tizenkettőhöz képest. Mondjuk az ilyen meglepetés-határidő nem biztos, hogy furcsa a filmes/tévés világban.

A berúgókar egyébként kamu, mind a Mad Maxben a kompresszor.

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr757622988

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása