Lángtenger, pokoli motorozás

Palatinus Attila rendkívül termékeny (lásd itt, meg itt, meg itt) magyar stuntrider: a 21. század egyik legjobb eszközét, a youtube-ot használja, hogy akrobatikus tudását népszerűsítse. A forgatás egy teljes napot vett igénybe, két kamerával dolgoztak: minden jelenetet pontosan meg kellett tervezni, hogy a nagy sebességű, 800 képkocka/másodperc rögzítésére képes kamerával a leglátványosabb képeket rögzíthessék. 

A helyszín a legendás kunmadarasi orosz katonai reptér, amely kellően nagy és sokszínű egy ilyen filmanyag elkészítéséhez. Egyedüli problémájuk a reptér betonjával volt, amely extrém módon radírozta a gumikat – erről sokat mesélhetnének a 24 órás veteránversenyek résztvevői, akik ugyanezzel harcolnak évnek óta.

Palatinus Attila az anyagról elmondta: "Az Instar films-el közösen egy ideje már terveztünk valami különleges videó készítését, ami nem feltétlen a manapság "divatos" stunt technikai repertoár bemutatásáról szól. Itt inkább a klasszikus elemeket helyeztük előtérbe, amiket egy új megvilágításba helyezve láthatunk a videóban. A film leforgatásához az új szerzeményemet vetettük be ami nem más mint egy Suzuki GSX-R 1000."

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr704892053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

varaferi 2012.11.05. 18:36:14

Hm...bárcsak én is tudnék így motorozni.

iban 2012.11.05. 19:33:05

A lassított képsorok látványosak.
Az igazi dinamikát azért a valós sebességű felvételek adják vissza.
Irígykedve nézem ezt a motoros tudást...

TAS 2012.11.05. 20:35:16

Hmmm.. ez is egy olyan videó amibe csak gumi füst van, egy pici egy kerék, még kisebb első kerék. A mai Stunt Riding sport, ahhoz képest amikor én ezt láttam először 2000 ben, ahhoz képest egy felhígult foss! A nagymenők eltűntek, akik megmaradtak azok álló víz, az újak meg üresek! Sajnos!

i-mate 2012.11.05. 20:45:43

Nagyon sok a helyesírási hiba.

Abfangjaeger 2012.11.05. 20:56:26

Le a kalappal a tudása előtt, én kb. soha nem fogom tudni ennek a tizedét sem megcsinálni.

DE: krosszsisak és kínais tornacipő egy gixeren? Egyszer. Másodszor: nekem valamiért dettó Ken Block motoros kiadásban. Látványos, a csávó ügyes, de semmi "extra".

muz 2012.11.05. 21:57:54

Ezek a srácok kevésbé profi videóval(de ezt is ők csinálták) szerintem többet mutatnak!

www.youtube.com/watch?v=0ZSdZXVm83g

www.youtube.com/watch?v=wN9arLaqA24

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.11.06. 00:45:04

a video ( technika ) pazar DE! Indokolatlan fahrtok, zavaro spot on behind ( amikor a bokor mogott vann ak ) es rosszul veszi ki magat ha a vagaskor ellentetes iranyu mozgasokat vagunk egymasra. a rendezo/vago nem volt a helyzet magaslatan.

a motoros srac ugyes, en ennek pont az egy szazalekat csinalom meg :D

kinai cipo ..... ezt ket fele keppen lehet erteni: aki EBBEN tud az mindenben tud, vagy a lazasagot akartak domboritani ( ha feltetelezunk valami koncepciot a rendezeskor )

after all ugy tunik valaki ki akarta probalni a nagy rekeszsebessegu kamerajat es talalt egy motorost hozza.

( ebben a mufajban jacko volt az uttoro, volt egy 1994 tajan keszult fekete feher videoklippje ott ontottek a vizet hektoszamra mert az mutat latvanyossan ennel a technikanal )

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása