Kevés pénz – kevés csaj?

Mérsékelt izgalommal – hiszen nagyjából tudja, mire számíthat – mégis kíváncsian nyit be a motoros a BNV A pavilonjába. Hiszen március elején Motorfesztivál van, és az időzítés tökéletes: kellemesen melegíti a tavaszi napsütés a tarkót, a hőmérő is szépen kúszik fölfelé; itt vannak az első napok, amikor érdemes kitolni a vasat a garázsból.

De hol a kiállítás? Itt áll egy pick-up az üres tánctér túloldalán, néhány stand B oldalát látni, meg néhány lézengő embert. Kár, hogy ez fogadja a látogatót, ha az 1. kapu felől közelít, mert ha túltette magát a furcsa nyitóképen és átvág a placcon, talál azért látnivalót bőven. Bár lehet, hogy jobb is így, legalább szembesül a válság sújtotta motorpiac helyzetével: töredékére zsugorodtak az eladások az elmúlt két évben. Ehhez képest majdnem sikerült megtölteni kiállítókkal a Hungexpo legnagyobb pavilonját.

A nagyok persze mind itt vannak: Harley, Honda, Kawasaki, KTM, Suzuki, Yamaha mind összedobott egy standot, de kicsit érezni a hideg verejték szagát. Van azért egy-egy újdonság, de inkább csak az évek óta ismert választékkal találkozunk, oldalsztenderre letámasztva, hogy legalább egy próbaülés erejéig, hunyorítva álmodozhasson a közönség. Nem nagyon pörög a biznyák, mondják a kiállítók – az érdeklődés érezhető, csak a pénz hiányzik. Az önrész nélküli ingyenhitel nagy vákuumot hagyott maga mögött.

De ne keseregjünk, legalább a vágy még megvan: nem kevesen voltak kint már péntek délelőtt sem, amikor az újságírón kívül mindenkinek a munkában lenne a helye. Szombat-vasárnap nyilván jóval nagyobb lesz az érdeklődés.

A legnagyobb standja a Hondának van, ők még versenymotorokat is hoztak. Mellettük lakik a Mille Motor, amely túlnyomórészt robogókkal rakta tele a szőnyeget. Kreatív ötlettel próbálják népszerűsíteni az ötvenes gépeket: ötvenezer forintért számítanak be kerékpárt, ami persze csak reklámfogás – így adnak kedvezményt az akciós robogókra. A KTM-nél az új 125-ös Duke-ot nézegetik a legtöbben, a Kawánál a sok rikító zöld között a W800-as tűnik fel, de az az igazán meglepő, hogy a Yamahánál ültek csak csajok a motorokon. Lehet, hogy a két hétvégi napra szerződtettek csak hoszteszeket a többiek, de sokat elmond a büdzséről, hogy már a csajokra sem jutott pénz.

 

Talán éppen ezért jutott ekkora terület a veteránosoknak, ők viszont érezhető lelkesedéssel csaptak le a lehetőségre. Fészert rittyentettek az öreg Riga köré, gyári állapotra restaurált Csepelek és Pannóniák tucatjait hozták ki, Jawa restaurálást mímelnek rozsdás, vasszagú szerszámokkal, és ez még csak a szoci blokk. Rosszullétig lehet habzsolni az öreg BSA-ket, Triumph-okat, restaurált vagy fellelési állapotban, kinek mi tetszik.

Külön custom sarkot kapott Szakál, és rendesen be is lakta. Négy és fél saját építésű motort hozott magával, meg egy nehezen kategorizálható rollert. Jellemző a mesterre, hogy még a forgatóállványt is maga rakta össze, vastelepről összeszedett holmikból, de aki megnézi a különböző készültségi állapotban kiállított gépeket, úgyis látja, nem webshopból összevásárolt holmikból épültek. Árpád matt szürke XS-e is már majdnem kész.

Valószínűleg idén is a tartozékárusok fogják csinálni a legnagyobb üzletet a lángossütőn kívül, hiszen kesztyűre, sisakra annak is szüksége lehet, aki idén éppen nem vesz új motort. Náluk lehet talán alkudozni is, bár úgy tűnt, amúgy is nyomott áron próbálnak kuncsaftot fogni.

A pavilonok mellett két vezetéstechnikai tréningeket kínáló társaság, a Safety Hungary és a Motoros Akadémia próbál minél nagyobb feltűnést kelteni, közéjük ékelődött be a Vectrix, akiknél elektromos motorokat lehet kipróbálni.

Alternatív programokban amúgy nincs hiány, a D csarnokban folyamatosan megy a triál bemutató, raklapokból rögtönzött pályán, mellettük gyerekek motorozhatnak a Talmácsi Motorsport Iskola miniatűr gépein, a maradék helyen pedig gokartozni lehet. A fesztivállal párhuzamosan, szintén az A pavilonban kapott helyet a Tattoo Expo, ahol a legjobb nevű stand díját nálam a Troll Tattoo kapná, szemben, a D csarnokban pedig az Autó+Motor+Sport kiállításra lehet benézni, ahol pont akkora a kavalkád, ahogy a név sejteti. Sportrepülőgéptől Ördögh Mixi régi Escortján át RC-driftig mindent összeeresztettek itt egy légtérben, de még így is hatalmas üres területek maradtak.

Szezonkezdésnek, veteránokat nézni, vagy egyszerűen a motor-popó seggszépségverseny kedvéért érdemes kinézni a hétvégén – aki előre megfontolt szándékkal megy, négyszáz forintot megspórolhat a 2500-as belépőjegyből, ha online veszi meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr32731531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lük 2011.03.11. 19:40:14

múlt évben legalább voltak csajok :(( többet nem megyek ki, evvan

Phrascarica 2011.03.11. 19:46:57

tavaly sem voltam, idén sem megyek, és most már bizonyos hogy jövőre sem.

Hornet007 2011.03.11. 20:33:47

Kimentem, megnéztem, sz@r volt,kevés volt, jövőre nem megyek... :-(

'saztán? 2011.03.11. 20:46:57

nincs pénz, nincs p*na

muz 2011.03.11. 21:06:10

Már pár napja eldöntöttem,hogy az egyetlen szabaddá tehető napomon inkább motorozom.
Úgy látom jó döntés lesz:-)

Merida001 2011.03.11. 22:32:48

Nem voltam a kiállításon, de a képek amelyeket feltettetek jók.:) Recesszió átkozott vírus, mindenhol ott van...:(

Zsoli · http://prohardver.hu/tema/a_nagy_volvo_topic/hsz_1-50.html 2011.03.11. 23:23:45

Úgy látszik csak nekem tetszett?

Ami érdekel az nagyjából ott volt, az külön jó hogy a G csarnokban is volt látnivaló.

hagymalevy 2011.03.11. 23:59:51

Tavaly kihagytam, bár az idén is megtettem volna! Mintha egy falusi piacra toppantál volna be és nem kiállításra. Motor van egy pár darab, de az is csak úgy le van támasztva igénytelenül...hát így nem is fog a piac beindulni. Viszont ha kést vennél vagy gagyi napszemüveget, akkor menj ki nyugodtan. Azért két rongyot elkérni a belépőjegyért elég nagy g*nyóság volt..

hagymalevy 2011.03.12. 00:03:06

Tavaly kihagytam, bár az idén is megtettem volna! Mintha egy falusi piacra toppantál volna be és nem kiállításra. Motor van egy pár darab, de az is csak úgy le van támasztva igénytelenül...hát így nem is fog a piac beindulni. Viszont ha kést vennél vagy gagyi napszemüveget, akkor menj ki nyugodtan. Azért két rongyot elkérni a belépőjegyért elég nagy g*nyóság volt..

Hornet007 2011.03.12. 00:41:42

Már megbocsáss, de 2500 HUF :-(

PaJa1 2011.03.12. 01:44:34

2100 online vásárlás esetén.
Én ma megyek. A tavalyi jó volt, idén a programok miatt megyek meg az újdonságok érdekelnek.

bobfalfa 2011.03.12. 08:13:16

Tegnap 11-től du. 5-ig ott voltam a hasonló cimboráimmal. Motorosként úgy vélem, hogy legalább ezzel is hozzájárultam valamihez...

Ráhevertem néhány kedvencemre; nagy élmény volt pl. a Diavelt élőben látni.

Kár itt fikázni és elvenni mások kedvét, hogy kimenjenek: látni kell, hogy pontosan ekkora a magyar piac, mint ez a kiállítás. És az nem a fikázástól növekszik.
Uff.

GerGely 2011.03.12. 09:21:48

Legutóbb voltam haverommal BNV-n, ahol egy teszt kitöltésért cserébe jegyet ígértek erre a rendezvényre. Pont valamelyik nap dumáltam erről vele, hogy a jegyet valahogy elfelejtették küldeni, mivel most hétvégén lesz. Tegnap mégis a postaládában landolt a jegy, amit köszönök szépen csak sajnos elkéstek vele, mert megvan már a hétvégi programom. Ha kicsit hamarabb kiküldték volna elmennék, sajnos nem pesti vagyok. :S

depmod 2011.03.12. 09:33:18

Én kimentem haverral, tény, hogy lehetett volna nagyobb felhajtás, de aki számít, az ott volt. Szarban a piac, drága a benzin, satöbbi, de azért szerintem ez nem olyan borzasztó expo, mint ami átjön a cikkből. 2500-ért pedig akciók vannak, ha másért, legalább ezért érdemes kinézni, mert ki tudja, mit talál az ember :-) A hölgyek meg...

jmakri 2011.03.12. 12:28:27

@bobfalfa: egyetértek. Eddig volt inkább az irreális, ami itthon zajlott.
Legközelebb olcsóbb és kisebb helyen kellene rendezni, hangulatosabb lenne ezerszer és a jegyárak se lennének elszállva.

főbe járat 2011.03.12. 12:49:55

Lehet, hogy nem kellett volna anno kinyírni az Interwheelt. Annak több köze volt a mai realitásokhoz, mint ennek a Hungexpos banzájnak. Amúgy pedig, aki nem nyálcsorgatós fajta, inkább motorozni és nem vásározni szeret, ez lehet, hogy jobban jár ha beletankolja a gépbe a belépő árát. Tudom ez borzalmas demagógia, de nekem még mindig az a gondom, hogy egy ilyen szintű, alig burkoltan eladásösztönző rendezvényre miért pénzért engedik be az embereket. Ebben én ellentmondást érzek. Aki volt már Milánóban vagy Kölnben, tudja miről beszélek.

csuvel 2011.03.12. 13:00:45

Én tegnap ki a nyitónapon voltam kint. Hát nem nagy durranás volt. És úgy vettem észre én is hogy olyan nyögvenyelős "kötelező kint lennünk" módon voltak jelen a legtöbben.
A legtöbb motorhoz még csak egy műszaki táblát sem tettek ki, nem hogy árat. Ahol volt csajszi, az meg nem tudott kamera előtt pózolni, vagy nem figyelt arra, hogy éppen fotózni akarják.
Szóval az egész olyan hasonlítaniakarunkanyugatra stílusú volt, de természetesen balkán tálalással. Viszont a veterán rész sok látnivalót hozott.

csuvel 2011.03.12. 13:03:39

Ja és a ne üljön rá tábláktól hányni tudok. Akkor minek tolja ki oda a vas

átlagmotoros 2011.03.12. 13:04:24

Üdv!

Néhány gondolat.
1, Hagyjuk már ezt a válság témát. NINCS válság. Valóság van. Realitás. Valóság, ahol nincs ingyen semmi, ahol nem lehet 0 Ft-tal több milliós motort venni. Ahol csak az ül motoron, akinek pénze van rá, nem mindenki. 2009 előtt volt irreális világ, most itt a reális. Ez van. Nem válság volt, hanem helyreállás. Minden beállt a normális kerékvágásba. Ez a való világ, nem a retek tv-s szemét. És a való világban nincs ingyen semmi.
2, Teljesen egyetértek az előttem szólókkal, nem így kellene csinálni. Ide ingyen kéne csalogatni az embereket, tesztmotorokat biztosítani. És bőven megtenné egy, a magyar piac méreteihez jobban igazodó, kisebb hely is, ahol az itteni és a kisebb létesítmény közti költségkülönbséget lehetne pl a tesztflottára fordítani. Mert mi van ma itthon?
-Vásárolj motort!
-Kipróblnám!
-Azt nem lehet, vedd meg katalógusból.

Hát ezért is nem megy az üzlet. Mert az elmúlt években rá volt állva a "csóró, nulla forintom van, de megyek 3 millás motort venni, azt úgyis mindegy milyen" emberekre. Most meg, hogy csak a pénzes és igényesebb vásárlóerő maradt, nem tudnak lépést tartani az igényekkel. Ahol a minimum egy tesztelési lehetőség lenne több millió ft kiadása előtt. Ezért vásárolnak inkább külföldön, ahol a hazaihoz képest luxuskörülményekkel várják az embert és természetes, hogy kipróbálhatod a kiszemelt gépet. Ha nem kéred, még rá is beszélnek, nehogy a vásárlás után találj valamit, ami miatt nem jó neked. A regadóról nem beszélve...

Psziho 2011.03.12. 18:27:01

a kiállítás mindíg olyan,mint a közönsége

így tessék szarozni!

littlerock 2011.03.12. 18:55:28

@főbe járat: hogy egy ilyen szintű, alig burkoltan eladásösztönző rendezvényre miért pénzért engedik be az embereket. Ebben én ellentmondást érzek.

el sem tudod képzelni, mennyi ingyenélő, lopós emberen esnél át ha nem szednének belépőt... a teljes nyócker belseje ott rikácsolna...

aztán meg óbégatna mindegyik, hogy mié nem ülhet föl a bringára a kölke, mit féltiszt, nem lopja eeee....

2100 huf nem sok, ma voltam és vettem megemnek pár apróságot... a befektetés visszajött, látnivaló is volt... 3-4 órát nézelődtünk, járkáltunk...

sok mindent lehet szidni, én is gondolkoztam, hogy kimegyek e, de nem bántam meg...

persze, az lett volna a tuti, ha a Diavelt, vagy a Thunderbird Storm-ot mosolyogva a seggem alá tolják, meg még fel is öltöztetnek ingyen...

szimencsing:) 2011.03.12. 19:16:33

Gratulálok!
Sikerült alulmúlni a tavalyi kiállítás szintjét is. Egy pavilont se sikerült megtölteni, se motorral se látogatóval. Volt ott minden, használt Ferrari, tetkósok is voltak, óvoda is volt.
Ja motor alig, újdonság még kevesebb.
Jövőre nem megyek!
2500 forintért inkább tankolok akkor is vagy 5 liter benzint:(

szimencsing:) 2011.03.12. 19:55:43

Ja persze az még hozzá kell tennem,hogy tisztában vagyok vele, hogy ez nem a kiállítók hibája.
Kis piac, kis kereslet, kevés eladás.A kiállítóknak mérlegelni kell, hogy megéri-e nekik a négyzetméterenkénti 15.000 ft-os helypénzt befektetni.
Nem igaz, hogy nincs egy olyan hely, ahol ennek harmadáért is meg lehetne rendezni.Akkor talán sokkal jobban megérné kiállítóként és vásárlóként/nézelődőként is elmenni.

főbe járat 2011.03.12. 20:23:42

@littlerock: Nem egyezik a véleményünk abban, hogy távol kell tartani azokat akik nem tudják kifizetni a belépőt, illetve, hogy akinek van 2500 Forintja belépőre, az biztosan képes a közösségi létre.

littlerock 2011.03.12. 20:40:27

@főbe járat: Ha ingyenvásárt csinálnak, az káoszhoz vezet. Ha kérnek belépőt, aminek az ára adott akciókkal bőven visszahozható, akkor megvan az első szűrés...
Abban egyetértek veled, hogy a 2100!! (lehet azt online is venni, előre 1 órával, én is úgy vettem) forintos belépő kifizetése nem garancia az egyén viselkedésére, és biztos vannak kifogástalan magaviseletű szegény emberek is, azért ennyire ne egyszerűsítsük le ezt a dolgot, ha kérhetem...

A kiállítók és a rendezők szemszögéből nézve nem kellenek olyan emberek milliós értékek közelében tömegesen, akinek nincs 1700-2100 forintja egy egész délutános nézelődésre?

Nem akarom bántani azokat az embereket, akinek nincs ennyi pénze, senki ne értsen félre, de ez egy üzleti tevékenység, egy reklám, olyanoknak, akik legalább egy féláras kesztyűt megvesznek, meg egy zsebkést, ha más a 6 milliós motorokat nem is veszik meg...

Ami ott van az pénzbe kerül, mind a vasak szállítása, mind a csajok a paripák mellett. Mégis ki fizesse ezt ki, ha nem a kiállítók, meg mi, a nézelődő (sajnos nem túl vásárlóképes) közönség...

Az, hogy drága e a bérlése a helyeknek, azt nem akarom megítélni, mert nem értek hozzá, de oda az emberek ingyen mennek, nem férnek be azok, akik esetleg pénzt is szeretnének költeni...

littlerock 2011.03.12. 20:54:35

hát, írni is meg kéne tanulnom...
1. a "nézelődésre" után pont van, nem kérdőjel
2.a 6 milliós előtt "már", van nem "más"
3utolsó előtti sor: a "de" helyett "ha" van...

főbe járat 2011.03.12. 21:25:13

@littlerock: Nem szerettem volna leegyszerűsíteni a problémát. Örülök ha te sem.
Kicsit elgondolkodtam azoknak a helyzetén, akiknek most sok a 2100 Forint, vagy családjuk van, és így a 2100, esetleg rögtön 8400, mivel egyféle jegy kapható erre a rendezvényre. Cserébe a korábban említett ny-európai, valódban élményt nyújtó kiállításokhoz képest ócska marketing eseményt kapnak zsebkés és masszázsfotel kereskedőkkel és szegényes standokkal. Tehát nem állítok mást, mint amit a cikk alapján is kikövetkeztethetünk és az elmúlt években megerősödött bennem: ez a rendezvény nem ér pénzt azoknak akik nem itt akarják beszerezni az új bukósisakjukat.

littlerock 2011.03.12. 22:58:37

@főbe járat: a korrektség kedvéért...

Jegyárak:
napi belépőjegy
helyszínen 2.500.- Ft
on-line elővétel: 2.100.- Ft
kedvezményes belépőjegy 1.700.-Ft
családi belépőjegy 3.800.-Ft

A belépőkről:

Napi belépő: egy személy egyszeri belépésére jogosít!

Kedvezményes belépő: 14 éven aluli gyermek (csak felnőtt kíséretében!), nyugdíjas, diákigazolvánnyal rendelkező fiatal, mozgáskorlátozott, valamint fogyatékkal élő egyszeri belépésére jogosít!

Családi belépő: két felnőtt és két 14 éven aluli gyermek egyszeri belépésére jogosít!

littlerock 2011.03.12. 23:01:31

Amúgy nagyjából hasonló véleményen vagyunk... de ha meggebedünk sem tudunk ebben az országban olyan látogatószámot összehozni -abból a csoportból, amiért érdemes ilyen rendezvényt szervezni- mint a nyugat-európai kiállítások

főbe járat 2011.03.13. 07:54:30

Ok, jogos amit a belépőkről írtál. On-line csak egyfélét lehet vásárolni és ebből vontam la e következtetést.

Psychodor 2011.03.13. 14:35:39

Na végre valami fejlődés!
Ez a reális és ami volt az az irreális!
Ma már (szerintem 2-10 éve is az volt)luxus sok embernek ha van egy motorja vagy van esetleg egy hobby autója!de ez a 0%-kos kezdő hitel persze lehetőséget adott mindenkinek hogy átéljen olyan dolgokat amiket amúgy nem tudott volna!
Legalábbis sokan így voltak ezzel!Köztük én is!De szerencsére siránkozás nélkül élem a jelent!Nincs nagy autóm,helyette járok egy Mi Autónkkal és nincs endurom helyette van egy Vespám!Értelmes keretek közé kell szorítani az életet!
A kiállításra pedig ki kell menni!Annak aki helyette csak otthon ülne és sopánkodna!
Aki meg menni akar végre két keréken tegye azt!
...............
Itt a tavasz!Élvezzük!

noire jack 2011.03.13. 17:41:33

Na egy valamit tisztázzunk: a nagyok NEM voltak kint (kivéve talán a Hondát). Helyette néhány lelkes kereskedő állította ki a gépeit, kissé szedett-vedett formában (de legalább kiállítottak, tehát elismerésem nekik). Lehet siránkozni, hogy nem veszik a termékedet, ha arra sem veszed a fáradtságot (illetve nem fektetsz be rá), hogy kiállítsd a TELJES választékodat. Hol volt a Yamaha? Hol a Suzuki? Én minden évben kimegyek, és ki is fogok menni, szerencsére egy évben egyszer kibírom a 8eFt-ot (2x2.100Ft online, +800Ft parkolás(!), +2x1.500Ft ebéd), de ez irreálisan drága a színvonalhoz képest. Bazár a négyzeten, tetováló szalonok, strand papucs árusok, medence árusok, szomszéd épületben motorcsónak, repülő, autó.. Mindegy mit árulsz, csak gyere állíts ki, hogy megteljenek a csarnokok? Szánalmas egy szar, sajnos nincs más. Átlagmotoros kommentjével amúgy nagyon egyetértek.

'saztán? 2011.03.13. 20:51:31

legalább a bejárat közelében perecet, dekára mért édességeket árusító stand volt?

Psziho 2011.03.13. 21:21:59

a kiállítást szervező kapzsisága juttatta ide a rendezvényt

ha időben csökkentik a díjakat,tele lenne a csarnok

remélem jövőre valaki megrendezi máshol,aztán még ettől a bevételtől is elesnek

szityyyu2 2011.03.13. 21:53:57

Lehet, hogy akkor nem egy helyen jártunk. Én megtaláltam minden ujdonságot...még a 1O éves alkatrészekből összerakott GSR75Ot is. Egyedül ami miatt szomorkodtam, hogy nem volt V4 Tuono, de lenyelem.

Szerintem nagyon jó volt....aki siránkozik, attól kérdezném, konkrétan ők mit csináltak volna máskép.... az idétlen " adjanak tesztmotort, meg ne legyen belépö" faszságokon kívül.

ja... szerintem meg a csajok nem kellenek... ha csaj kell, bemegyek egy night clubba, ide motort nézni megyek, nem a naracsbőrős ribiket, ahogy vonaglanak a motorokon, én meg nem tudok k9zelebb férkőzni hozzá tölük, hogy egy kicsit jobban szemügyre vegyem.

Elég sok motorra rá lehetett ülni, az sem igaz, hogy mindegyiken papir volt, hogy ne. De őket is megértem, mert amennyi idióta volt én is félteném a cuccot. Szétszegecselt bőrgatyás csopperesek, aztán eröltetik rá a nagy valagukat a sportmotorokra, hogy egyszer üljenek olyanon is, közben meg a környezetet szarrá karcolják...a 3nap végére nem egy motort lehet ujrafényezni ahogy néztem.

Azt veszem észre, ez az irás jó magyar szokás szerint megint egy siránkozás....

Lassabban teeeeé! 2011.03.14. 06:46:03

Utóbbi 3 évben kint voltunk a családdal. Idén igen erősen gondolkodtam, hogy kimenjünk-e, mivel tavaly borzalmasan sz@r volt.
De,mivel nem találtam drágának 3800 Ft-ot egy családi programért, elmentünk, és nem bántuk meg.
Lehet, hogy nem volt sok motor, de azért volt majdnem mindenből. Az tényleg gáz, hogy ki merték rakni a "Ne üljön rá!" táblákat (pl. Kawasaki).
A kiegészítő programok szerintem feldobták a műsort, de egy kicsit balkánira sikerült: gyerekmotorozás ingyen, 11 órakor, de délután 2 kor már le volt bontva. Gyerekeimnek így is nagy élmény volt. Életemben először kvadoztam (ez is ingyen), de amikor mentem volna még egy kört (elsőre a könnyű pályát választva szerettem volna egy kicsit nehezebbet), akkor nem engedték.
Tetszett a stunt bemutató és a motoriskolás bemutató-vérprofik.
Gyerekeknek volt kalandpark (ugrálóvár, kötélpálya, stb.), ez külön fizetős, viszont nagyon olcsó (2 gyereknek fél óra egy ezres).
Vásárolni nem vásároltam semmit, mert több minden drágább, int egyébként, ráadásul olyan tömeg, hogy bemenni sem volt kedven (pl. Shox).
Összesítve szerintem jó volt, sokkal jobb, mint tavaly, és benne van a lehetősség a fejlődésre is.

'saztán? 2011.03.14. 09:04:46

@szityyyu2: "Azt veszem észre, ez az irás jó magyar szokás szerint megint egy siránkozás...."

azt vedd észre, hogy ez is "csak" egy vélemény az egészről, pont mint a tiéd.

Kacmika 2011.03.15. 19:55:52

András!

Létezik az, hogy kint vagy a kiállításon, csinálsz 40 képet, nem iszol semmit és nem veszed észre a Ducati standot, abban az új Diavel-t?

Van ilyen?

okoskodó 2011.03.16. 09:17:40

@littlerock:

"el sem tudod képzelni, mennyi ingyenélő, lopós emberen esnél át ha nem szednének belépőt... a teljes nyócker belseje ott rikácsolna...

aztán meg óbégatna mindegyik, hogy mié nem ülhet föl a bringára a kölke, mit féltiszt, nem lopja eeee...."

Hellóka!

Bármelyik autó/motorboltba bemehetsz ingyen, és beülhetsz.

Érdekes módon nem rikácsol ott a nyócker bagázs.

Naakkor?

okoskodó 2011.03.16. 09:24:19

@littlerock:

"A kiállítók és a rendezők szemszögéből nézve nem kellenek olyan emberek milliós értékek közelében tömegesen, akinek nincs 1700-2100 forintja egy egész délutános nézelődésre? "

Ekkora baromság!

Én nem verem el a pénzt alkalmanként ilyen párezer forintos szirszarokra.
Inkább vettem egyben egyszer sokért motort boltból.

Mostakkorkinekvanigaza?

okoskodó 2011.03.16. 09:27:42

@littlerock:

"Az, hogy drága e a bérlése a helyeknek, azt nem akarom megítélni, mert nem értek hozzá, de oda az emberek ingyen mennek, nem férnek be azok, akik esetleg pénzt is szeretnének költeni... "

Én ilyen tumultusban nem vásárolnék semmit, arra ott a nyugis bolt.

littlerock 2011.03.16. 09:50:30

@okoskodó:

hogy mindenre egyszerre válaszoljak...

Sokáig dolgoztam piacon, és vásárban: van rálátásom, hogy mit képesek csinálni az általam megemlített "réteg" tagjai, csoportosan (a lopás már csakk heccből is megy, és egymást gerjesztik ilyenkor). Nem mennek be 10-en a purdé-val az autószalonokba, mert kihajtják őket. Itt ha nincs korlát, akkor gyűlnek, mint légy a sz*r-on...

"Én nem verem el a pénzt alkalmanként ilyen párezer forintos szirszarokra.
Inkább vettem egyben egyszer sokért motort boltból." - Az, hogy te 2-3, esetleg 20000 forintonként összespóroltál egy motorra, az dicséretes, de számomra hihetetlen dolog. Ez idő alatt soha nem mentél egyetlen felesleges métert sem, és egy túrórudit se vettél... hogyne...

Lehet a nyugis boltban is vásárolni, én is oda megyek, vagy kinézem a dolgot a neten, és megfontoltan vásárolok. Általában... Bármilyen érdekes, van akinek ott a nagy tömegben vásárolni élmény... nem vagyunk egyformák... Ez a színes bazár pont azért van, hogy az emberekben a vásárlás ingerét felkorbácsolja... a legtöbben igenis jól érezzük magunkat, ha valami vásárfiával megyünk ki a kapun...

én nem az igazamért harcolok, miért is tenném... te sokkal jobban tudod, és a te véleményed erősebb... élj boldogan!

okoskodó 2011.03.16. 10:28:46

@littlerock:

"Lehet a nyugis boltban is vásárolni, én is oda megyek, vagy kinézem a dolgot a neten, és megfontoltan vásárolok. Általában... Bármilyen érdekes, van akinek ott a nagy tömegben vásárolni élmény... nem vagyunk egyformák... Ez a színes bazár pont azért van, hogy az emberekben a vásárlás ingerét felkorbácsolja... a legtöbben igenis jól érezzük magunkat, ha valami vásárfiával megyünk ki a kapun..."

Ez így jó, de akkor ne motorkiállítás legyen, hanem vásár-bazár-fesztivál!

BocaNegra 2011.03.16. 14:02:44

Szar volt. Nem megyek bele a miértjébe, de baromira nem volt semmilyen. Még egy szaros matricát sem láttam sehol, csajokat én ismertem párat (ezzel ergo nem volt gondom), de h a Kawasakin kívül nem volt semmi terepmotor, az baromira kiábrándított. Mondjuk Kawáéknál is úgy körbe volt barikádozva, h csak messziről lehetett nézegetni.

augustedr. 2011.03.16. 20:09:28

Akkor a KTM Adventure nem terep motor?????

augustedr. 2011.03.16. 20:11:31

@BocaNegra: Bocs a matricákat az én gyerekeim hozták el az első napon....

szityyyu2 2011.03.16. 21:42:05

@'saztán?:
és te észrevetted, hogy mostanában a legtöbb komment negatív??? Ez nem jó, az szar....ezt nevezem én siránkozásnak....de te nevezd továbbra is véleménynek, nem veszünk össze rajta!

calibra91 2011.03.17. 09:02:36

@átlagmotoros:
Helló!
Teljesen igazat adok, amit írtál! De...
2009-ben vettem a Honda Dreamnál egy 0 km-es CBF-et, és számomra is meglepő volt, de tökéletes luxuskörülményeket biztosítottak!
Kávéval kínáltak, mehettem két próbakört, intéztek minden forg. helyezést 2 nap alatt, amikor már a motorért mentem, megint "kávé, üljek le, vagy nézegessek, ráülhetek bármire"
Be akartam számíttatni egy robogót, a tulaj korrekten alkudozott, nem lehúzós volt, végül még Ő ajánlotta, h adjam el én, mert jobban járok...
Baromira nyugati kiszolgálást kaptam!
Azóta 12 ezret mentem, a garis szervizen is korrektek, kávét azóta is kapok! Bár a tulaj faszi előre már nem köszön:-)))

calibra91 2011.03.17. 09:43:05

amúgy a motor kiállításról a következő a véleményem:

Egy egészséges felnőtt férfi normál körülmények között (értem ez alatt család-gyerek-hitel) ha akar, akkor ki tud adni 2 ezret valamiért ami érdekli legyen ez egy koncert, horgászat, motorkiállítás, stb.

Bassza meg becsületesen dolgozom minden nap, kelek 6 kor, hazaérek 5-re.
Legyen már magamra szaros 2000-Ft-m!!!!

Tény, hogy sok motorra nem lehetett felülni, de azért sokra igen!
Az elöttem szóló kritikus írónak üzenem, hogy itt egy helyen tudod ergonómiailag, árilag, stb megfigyelni a neked tetsző motorokat, ha meg akarsz menni egy próbakört, menj el egy kereskedésbe, és hidd el meg fogják engedni, ha nem potyázó vagy!

A hostess pillangók tényleg kevesen voltak, lehetett vona több, persze a motorról szálljanak le!

dosz 2011.03.17. 13:28:19

Nekem tetszett. Kicsit kisebb volt mint képzeltem, de tetszett. Vettem sisakot - 20 %, kesztyűt korrekt áron. Tudtam mit akarok és még nézelődhettem is. Én szeretek motorozni a hasonló beállítottságú embereket is kedvelem általában. Ez a rendezvény motorokat, motorozást kedvelő emberek gyűjtőhelye volt, hál istennek -valszeg a belépő miatt- hülyegyerekektől mentes korrekt kis kiállítás volt. Nekem megérte. Nem szoktam írni, csak olvasok de zavar ha fikáznak valamit ami nem érdemli meg a szidalmakat.

dextercapo 2011.03.17. 14:15:39

@Psziho: igy erzed ?
akkor a magyar motoros kozonsegtol ilyen szar a kiallitas ?
tuti nem , mert voltam milanoban (mint kozonseg) es az jo volt .
szoval valaki mas a szar .
kiadni 2500ft-ot nem zavar ha kapok erte egy kiallitast . az utikoltsegem a tobbszorose volt , a pakolas sem olcso - tehat nem a penz a kerdes - hanem az ellenertek . a motoromert kiadok milliokat , de nem dobalom a szazasokat az utcan - ar/ertek arany - na az itt elegge nem volt a helyen . hiba volt kimenni - es igen , lehet hogy ha az elmult tizenevben amig rendszeresen kijart az altalad burkoltan leszarozott kozonseg nem huztak volna le mindig ugyanigy - mindenutt , akkor ma nem csak maroknyi kezdo vagy vegtelenul optimista motoros jarna ra - akkor lenne tomeg akiket ki lehet szolgalni , akkor a markak is kiallitottak volna , nem csak igy "megjelennek" . kar motorkiallitasnak hivni . hosszu , szorgos munkaval zullott ide a rendezveny , a kozonseg .

dextercapo 2011.03.17. 14:19:49

@okoskodó: neked .
az egyetlen amire egy ilyen kiallitas jo lenne hogy otszaz meteren belul ossze tudjam hasolitani/felprobalni az engem erdeklo kb tiz fele sisakot , meglassam a masik tizet amirol meg nem is hallottam , de lehet hogy erdekel , mindezt ugy hogy nem kell megyenyi tavolsagokat utaznom es ozon helyen parkolni - uzlet lenne benne ha valaki el akarna adni a portekajat .
de hajra - emeljek meg az arat es a szinvonalat - ha elautozok milanoig , akkor itt is kifizetnem a belepo tizszereset - csak legyen mire .

SzJimmy 2011.03.17. 16:00:44

Én szombaton voltam kint, de akkor nagyon sok ember volt, lépni nem lehetett az új motorok és a kiegészítők közelében! Ami tetszett, hogy hála a magyar mentalitásnak a veteránokat meg lehetett csodálni, senkit sem érdekelt rajtam és néhány más emberen kívül! Nem bántam. Az új motorokat bármikor megnézhetem a szalonokban vagy a neten, de az igazi veterán csodákat nem! Ezt a ráülök a motorra dolgot sosem értettem! Minek? Ha akarok venni, akkor nyílván van elképzelésem, hogy milyen stílust, mennyiért... stb. , és csak a vásárlás előtt hasonlítom össze a szóba jöhető típusokat, hogy ergonómiailag melyik a legjobb! Vicces volt látni a 40 kilos csajokat az 1000-es gépeken amikről még a lábuk sem ért le! Bizonyára potenciális vevő!
Amiket hiányoltam, illetve nem tetszett:
1. Sehol egy információs tábla! Ha mégis, azon az előző kiállítás adatai!
2. Bankautomata van kint egyáltalán? Ha van, jól eldugták!
3. A tetováló kiállítást (lézengett ott is néhány ember) simán át lehetett volna rakni a másik pavilonba, ami tényleg úgy nézett ki, mintha ciánoztak volna! És akkor talán nagyobb területet kapott volna 1-1 kiállító, szellősebben, jobban elfértek volna az emberek! Valaki írta a SHOX-ot! Igaza van! Lépni nem lehetett bent, ha volt bent 10 ember! Egyszerűen nem lehett elférni! Voltak jó akciók több helyen, de próbafülke már nem fért el, a stand közepén próbált boldog-boldogtalan! Amelyik kiállító már nem bírta a tömeget, csak akkor engedte be a következőt amikor valaki kijött! Így is sokan voltak bent.
4. Miért nem lehetett a műsorokat olyan helyen megszervezni, ahol mondjuk körbe lehett volna állni? Erdős Csabi bemutatója nagyon jó volt, tömegnyomor a kiállítás oldalán, a kerítés túloldalán meg kb. 2 benfentes fetrengett a fűben, mert oda nem lehetett bemenni!
5. Sehol egy program kiírás, mikor, hol, mi kezdődik?!

Összeségében: Ha nem pont Erdős Csabi bemutatója kezdődött volna, akkor max.3 óra alatt simán elegem lett volna az egészből úgy, hogy mindent bejártam 2x is! Lehetne ebből azért nagyobb rendezvényt is csinálni, lenne rá igény! Ha meg valaki motorokat akart nézni, sokkal jobban járt, ha körbenézett kint a parkolóban, ingyen! :)

Psziho 2011.03.17. 16:06:02

@dextercapo:

kurvára nem érted látom mit akartam írni!

azt hogy minden kiállítást a motoros társadalom tart el /természetesen nem közvetlenül hanem a vásárlásaival a boltokban/,a jelenlegi magyar motoros társadalom ennyit tud finanszírozni,a milánói meg annyit ami ott van

érthető így már remélem

dextercapo 2011.03.17. 16:29:13

@Psziho: vilagos .
tiz eve meg egy baratommal mentunk megnezni . az a baratom ketto utan otthagyta - pedig azota tobb mint szazotvenezer km-t turazott . most ennyi ev utan ujra kapott tolem egy lehetoseget ez a buli - egy leendo motoros baratommal mentunk el - meg neki is csalodas volt . ezutan nem lesz fizetokepes kereslet - de ahogy kiallitasra sem ide jarunk , ugy bevasarolni is lehet mashova . ilyen kornyezet , ilyen piac . (ket harom bolt az olcso , megfelelo minosegu motoros kiegeszitoivel is lefedi a nagy volumenu piac nagyjat.) egy haldoklo agazat kis osszeroffenese . eleg lenne egy megastore kecskemetre es a tobbiek bezarhatnak a kaput .

calibra91 2011.03.18. 08:05:18

Megmondom őszintén, lehangóló a hangulatotok itt!

Örüljetek neki, hogy legalább van kiállítás, amire kimehettek!
Akit meg nem érdekel, az menjen el motorozni egy jót és kész!

Egy rangos külföldi kiállításhoz meg miért méritek?????

Totál más az életszínvonal!!! Éltél kint legalább pár hónapot, és dolgoztál ott?
Én gépész diplomával mosogattam egy konyhán, de simán megengedhettem magamnak a silverstoni F1 nagydíjat! Pedig még messze is volt!

Más az életszínvonal!!!!!!
Ezen mi a faszt agonizáltok????
Lehetne ennél rosszabb is! Akkor mit csinálnátok?

Naná, hogy nagyobb élmény Milánó! De ha kiszámolod még a legszűkösebben is 40 ezer lenne az élmény!

Mo-n a vásárlóréteg pénztárcájához mért a kiállítás! Ha Te lennél a pl. Honda Hungary tulaja, te beáldoznál több milliót egy bazi nagy, látványos, motorokkal, picsákkal tűzdelt standért, ahol minimum naponta egy Innovát kisorsolsz ingyen, és még eredeti Honda pólókat is dobálsz a pornépnek???!!!!

Ti szezononként váltjátok a 4 milliós motorokat, hogy ilyen lesajnálóan beszéltek erről az egészről??????

Mert ha igen, akkor érezzétek jól magatokat Milánóban! Az tényleg sokkal faszább!

calibra91 2011.03.18. 08:07:29

Ja igen még valami: PÉNTEKEN KELL KIMENNI!!!!!!!!!!

Nem hétvégén, amikor csilliárdan vannak!
Akkor még az Erdős Csabi haverotok show-ját is megnézhetitek!!!!!!

Psziho 2011.03.18. 09:01:44

@calibra91:

fogd fel ember hogy én a kiállítást fikázóknak írtam hogy előbb nézzenek magukba

ennyi,kár itt fröcsögnöd

calibra91 2011.03.18. 09:15:39

@Psziho:

Speciel értettem amiket írtál, nem neked címeztem! Bár az írásomba a "Milánó" gondolatod továbbfűztem. Ennyi.

Nem fröcsögtem, éppen azért írtam, mert nekem nincs világvége hangulatom, mint a magyarok háromnegyedének!

Psziho 2011.03.18. 09:51:50

@calibra91:

ez a baj hogy továbbfűzted,ne fűzz semmit tovább mert így beszélgetnek el egymás mellett az emberek a fórumokon

azt se találd ki hogy kinek mi a hangulata,ha konkrétan nem arra reflektálsz amit a másik ír akkor lesz aki azt gondolja hogy csak gépelési kényszered van

arra meg egy gyógyszer van,nyiss egy saját blogot aztán taníthatod rajta ki hogy éljen és mit gondoljon!

calibra91 2011.03.18. 11:02:45

ne haragudj, nem akartam senkit tanítani! Pláne nem akartalak megsérteni! De ha elolvasod a kommenteket, akkor láthatod, hogy a nagy része már megint leszól valamit, ami annyira nem is volt rossz!

SzJimmy 2011.03.18. 11:10:02

@calibra91: Tudod vannak ebben az országban olyan emberek akik PÉNTEKEN DOLGOZNAK! Plusz a gyerek suliban, oviban. Az meg végképp luxus, hogy szabit vegyenek ki, mert egyébként sem kapják meg ami hivatalosan jár, mert ilyen a mai magyar munkáltató.

Örülök neki, hogy Neked bejött az élet Angliában, de ettől még ha itthon csinálnak egy rendezvényt ahol van hely dögivel, akkor miért nem lehet akkora teret adni a kiállítóknak, szereplőknek, hogy az a szerencsétlen proli melós aki kénytelen itthon dolgozni (Anglia helyett) és csak hétvégén tud kimenni, az a pénzéért értékelhető élményt kapjon!

calibra91 2011.03.18. 11:34:11

@SzJimmy:
Kedves SzJimmy!
A kritikád elfogadom! De komolyan!

Válaszként írnám, Hétfőtöl Péntekig dolgozom munkahelyen és Magyarországon és középkategóriás fizetésért.
2006-ban dolgoztam Angliában fél évet.
Két gyermekem van, és nem Bp-n lakom!

Mégegyszer jelezném, én pusztán annyit állítok, hogy ha valakinek belefér 2000 ft, hogy költsön MAGÁRA, akkor egy egész jó élményben volt része.!!!

calibra91 2011.03.18. 11:42:38

@SzJimmy:

Az viszont tény, hogy a munkáltatómmal szerencsém van, mert ha évente 2-3-szor elmennék előbb, akkor másnap nem rugnak ki!

SzJimmy 2011.03.18. 11:52:52

@calibra91: Semmi gond! Én sem bántam meg, hogy kimentem, csak olyan érzésem volt, hogy nem kellett volna a szervezőknek nagyon megerőltetni magukat ahoz, hogy élvezhetőbb legyen szombat-vasárnap is, amikor vélhetően (én csak szombaton voltam, nem tudom összehasonlítani a péntekkel) sokkal többen mentek ki. Mint fentebb írtam, az új motoroknak a közelébe sem lehetett menni, és a kiegészítőket áruló kereskedőknél is hatalmas tömeg volt. Lépni sem lehetett sok helyen! Ez nyílván nem így lett volna, ha szar lett volna a kiállítás, de én jobban éreztem volna magam, ha kényelmesen meg tudtam volna nézni mindent.

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása