Fél kézzel, fél lábbal a versenypályán

Először csak azt láttam, hogy a rajtszáma 1/2. De jó poén, kuncogtam, aztán a Left Side Story című videót végignézve megértettem, miért is. Alan Kempster pillanatok alatt óriási hőssé nőtt szememben – a férfinak amputálták jobb kezét és lábát, mikor egy részeg autós elcsapta őt motorozás közben.

Nem adta föl: szereli és keményen meghajtja gépét, nem riad vissza a versenypályától. Nehéz ehhez az akarathoz és életigenléshez bármit is hozzátenni. Nézzük meg újra és újra, merítsünk bátran erőt az ő nagy csodájából, hogy legyőzhessük a saját kis piszlicsáré gondjainkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr444744967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Süni25 · http://www.eakft.hu 2012.09.02. 10:59:06

Hatalmas tisztelet! Én biztos megöngyilkoltam volna magam...

(Nem inkább egy kézzel, egy lábbal? Hiszen egy egész keze és egy egész lába van, nem fél... ;) )

H_M_CS 2012.09.02. 11:08:29

Hoppá. Nem hittem volna, hogy ilyen létezhet. Nem találom a szavakat. Ilyen kitartásom sose lesz.

Quattroman 2012.09.02. 12:28:41

@Süni25:
a magyar nyelv egyik érdekessége hogy páros szerveink egyikének hiánya így definiálódik. Pl. félszemű
(az egyszemű az ugyebár a mitológiai küklopsz)

Rövid Zárlat 2012.09.02. 12:37:00

Már elnézést, de "A Fekete Lovag mindig győz! Védd magad!" :)
Nameg ha megborítja nem kell másik fékkar.

MP 2012.09.02. 13:11:58

Azért azt ne felejtsük el hogy valószínűleg a viszonyok picit mások mint felénk. Ettől még persze szép dolog de a piszlicsáré gondjaink nem annyira piszlicsárék még ha meg is van mindenünk...

muz 2012.09.02. 17:50:44

Ilyenkor jövök rá,hogy nekem nincsenek gondjaim!

Nagy ember!

Rocso Cafe 2012.09.02. 21:09:57

@MP: Ha egészséges vagy szinte bármit megtehetsz. Ha valakinek elege van a helyi adottságokból fogja magát, kimegy oda ahol ő húzza a gázt, mert van keze lába, tehetsége. Ő hiába megy bárhova, ő "csak" egy féllábú félkarú ember akinek sokszor annyi energiájába kerül normál hétköznapi életet élni. Lehet azt mondaná, hogy ide jönne lakni ha vissza kaphatná a végtagjait és boldog lenne. A motorját, ruháját megnézve ő is minimál költségvetésből teszi amit tesz.
Nem sértésnek szánom amit írtam, de gondolom ott sincs kolbászból a kerítés egy rokkantnak.

peti251 2012.09.02. 21:59:43

van egy papa, kb 60 éves. 23 évesen levitte a kombájn a lámait, de úgy majdnem tőből. házat épitett, tetőn dolgozik, és sok kocsit alakitott át rokkantaknak. Egy motoros találkozón beszélgettem vele, egy oldalkocsis pannoniával motoroztak, ő a kocsiban ült. (egyébként suzuki swifttel érkezett, kézigázossal.

Majdénmegmondom 2012.09.03. 08:35:19

@MP: Ennek semmi köze a pénzhez. Ha egy olyan közegben nősz fel, ahol pólyás korodtól fogva azt sulykolják beléd, hogy Isten gondot visel rád, minden lehetséges, magad állítod fel a korlátaidat, és csak rajtad múlik, mire viszed az életben, teljesen másképp fogsz mindent nézni, még a nyomort is. Ha egy amerikait kirúgnak a munkahelyéről, azt lehetőségnek fogja fel, hogy végre, kipróbálhat valami mást. Egy amerikainak nem derogál 50-60 évesen újra beülni az iskolapadba. Mi panaszkodunk a kevés fizetésre, hibáztatjuk a politikusokat, szidjuk a bankokat, de nem költöznénk el egy jobb munkáért, nem tanulnánk tovább, mert kinek van arra ideje. Ha valaki meggazdagszik, az csak lopással, csalással szerezhette a vagyonát. Ha valaki boldog, akkor biztos azért, mert gazdag, jóképű és népszerű, BEZZEG ha az én helyemben lenne...
Én is gyakran elkeseredek a helyzetem miatt, de inkább magamat hibáztatom, mint másokat.

NevemSenki 2012.09.03. 15:34:58

@Quattroman:
Szia Mester.
Pontosan... igazságod van.
És ez is bizonyítja, hogy nyelvünk egyike a legtömöröbben, legcélravezetőbben fogalmazó nyelveknek. Hisz akinek EGY páros-szerve van, annak képességei rögtön FELÉRE csökkennek. Egy-szemű/féleszemű, lát, de térlátása felére csökken, az egy-fülű/félfülű hall, de hang irány érzékelési képessége csökken, féllábú egyensúly tartási képessége ... stb
Üdv
bocs az off-ért

muz 2012.09.03. 17:35:32

@Majdénmegmondom:

Mi a francnak olyan fontos,hogy mindenki elköltözzön valahová,szétbaszva a baráti,családi kötelékeit??
Amúgy meg ez itt nem amerika!!

Majdénmegmondom 2012.09.03. 23:05:59

@muz: Nem fontos elköltözni. De más országokban teljesen normális a mobil életmód, nálunk ez egyelőre megoldhatatlan. Egyébként egy szóval sem mondtam, hogy külföldre kéne költözni, a legtöbb magyarnak már 100 km is túl nagy távolság.
Szétbaszott családi, baráti kötelékek? Az internet korában? Ma egy órát beszéltem skype-on a kint élő nővéremmel- amíg itthon lakott, egy hét alatt sem szóltunk ennyit egymáshoz. Csak azért ne ragadjak meg egy fantasztikus lehetőséget, mert akkor nem sörözhetnék esténként a Jocóékkal, és nem ehetném anyám rántott húsát vasárnaponként? Ne viccöljünk már!
Ez itt nem Amerika? Komolyan mondod?
Amerikát a gondolkodásmód miatt hoztam fel (Alan Kempster történetesen ausztrál), ha mást nem is, ezt nagyon megtanulhatnánk tőlük. Náluk az alapszabály a "sikerülni fog", ha mégsem, akkor "újra megpróbáljuk". Minden nagy nemzet ettől lett naggyá, nem a pesszimizmustól. Németország a mai napig sem heverte volna ki a két elvesztett világháborút, ha magyar módra gondolkodik.
Magyar vagyok, szeretem a hazámat, szeretem a lakóit is. Csak ezt a búvalbaszott mentalitást felejthetnénk már el! Dolgoztam Dél-Afrikában és Brazíliában is, de a legsötétebb nyomorban élő lakói is boldogabbak voltak, mint mi.

muz 2012.09.03. 23:18:50

@Majdénmegmondom:

Én is szeretem a hazámat s ezért nem költözöm el,pedig sokan szeretnék ha minél többen elmennénk.
Ezt pedig nem veszem be,hogy itt mindenki búval baszott és vesztes.
Nagyon nyomják,hogy így van de én nem ezt látom.
Jocóékkal pedig szívesen sörözök.
Nem vagyunk egyformák s nem is gondolkodunk egyformán,bár ez a "sikerülni fog" tényleg megszívlelendő!

csotibi 2012.09.03. 23:28:29

@Majdénmegmondom: A mentalitásra abszolút igaz, amit mondasz. Lehetne kicsivel vidámabb, derűsebb is. De azt ne feledjük el: a magyar egy röghöz kötődő, ragaszkodó nép. Még mindig. Hiába szeretnék ezt mások másként, így van ez, már egy pár ezer éve ebben a kis medencében, itthon.

Quattroman 2012.09.05. 23:35:34

@Majdénmegmondom:

egy ilyen témából is hová nem vagytok képesek eljutni:OO

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása