Hé, ez az én ötletem volt!

Még tavaly jutott eszembe a zseniális gondolat, amivel megválthatom a világot. Erre tessék, ezek a gonosz multinacionális, nemzetközi, mi több francia gazemberek a távolból rácsatlakoztak az agyhullámaimra, és kiszívták az ötletet. Valami gondolatvédő számsort kellett volna a sapkámba varrni, de most már késő.

IMG 9879
Kocsisorok közt lavírozva ez lehet a legfontosabb, a sisak tetejére szerelt LED

Este a belvárosban, álló kocsisorok közt lavírozgatva jöttem rá, hogy a gyalogosok számára szinte láthatatlan vagyok. Mert ők nem látják a motor vagy robogó fényszóróját, az autók karosszériája kitakarja, és simán megtörténhet, hogy amíg én a dugóban álló autók közt araszolok előre, beugrik elém egy gyalogos. És ekkor (nem, csak azért sem írom le, hogy felvillant a fény az agyamban, vagy hogy megvilágosodtam) rádöbbentem,  megoldás fillérekből kivitelezhető és pofon egyszerű. Egy pofás villogót kellene eszkábálni, ami áramvonalas, egyetlen led fényét osztja minden irányba, erős fénnyel villog, és a sisak tetejére szerelhető. Mivel motoron ülve a sisakunk búbja a legmagasabb pont, az oda szerelt fényforrást még a magasabb személyautók teteje fölött is hamar észrevenni.

IMG 9877
Nem a mattfekete fényezés segíti a láthatóságot, hanem a zöld fénnyel világító vagy villogó betétek. Természetesen más fényezéssel is kapható, akár mintás dizájnnal is

Aztán persze ez is a többi, zseniális és világmegváltó gondolatom sorsára jutott: elfelejtettem. Illetve néha eszembe jutott, de még csak egy biciklilámpát sem szereltem tépőzárral a sisakra, hogy kipróbáljam, működik-e a nagy ötlet. Erre tegnap, a Fokt standon megláttam a francia Shark új fejlesztését. Szemetek, megölték Kennyt ellopták az ötletem.

IMG 9881
A két vékony csík hátulról és oldalról is észrevehetőbbé teszi a motorost

Oké, nem univerzális, bármilyen sisakra felszerelhető megoldás, hanem integrált ledes cucc, de nagyon tetszik. A SKWAL persze mindent tud, amit tudnia kell, könnyű, pinlockos, napszemüveges, karcálló plexis, satöbbi, de az állrészen, a sisak tetején és hátul, két oldalon, vékony csíkban, zölden világít, vagy villog - kinek mi tetszik. A hátsó ledek fénye ráadásul oldalról is látszik, a beépített akksi USB-kábellel tölthető. Azt elfelejtettem megkérdezni, egy töltéssel meddig bírja, és sajnos a gyári specifikációk sem térnek ki erre, de gyanítom, hogy ha az ember csak este, városi motorozáskor kapcsolja be, napi fél-egy óra használat mellett sem kell majd néhány naponta töltőre rakni.

IMG 9882
USB kábellel tölthető az akku

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr717288401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bekbórd! 2015.03.22. 09:23:29

Világít ez olyan erősen, hogy a vakító fényszórók között látsszon?

Golfer 2015.03.22. 09:54:49

Vajon mi lehet az a DEL (sic!) SYSTEM? :-)

buki86 2015.03.22. 10:06:11

@buki86: bocs...révbe ért, és nem is vészes az ára:
www.lightmodehelmets.com/

Balt 2015.03.22. 11:32:23

@buki86: Jaja, a franciák mindent fordítva írnak: Etat Units, Royaume Unité, ONU (ENSZ) stb. Apró szépséghibája a gondolatmenetnek, hogy angolul szerepel a sisakon a DEL, franciául pedig LED. Ki érti ezt? :)

debrejoco 2015.03.22. 11:41:19

Én egy kis jegyzetfüzetet tartok fenn a "világmegváltó ötleteimnek". Ezek általában a budin törnek rám így közvetlenül az autós-motoros újságok mellett van, természetesen a toll sem hiányzik :-)

Viktor Speiser 2015.03.22. 12:09:02

Az új biciklis sisakomon is van egy ilyen, bár az csak egy villogó a szellőzőbe építve.
Úgy amúgy ugyan az a márka a sisak, mint amit korábban dícsértetek a LIDL kínálatából, motoros cuccokat illetően.

lobster thermidor 2015.03.22. 15:16:16

Ugye nem nagy probléma, hogy ez a "nagyon eredeti" ötlet már régen megvalósult? Ráadásul díjnyertes magyar találmány.

otthon.com/blog/ujdonsagok/3753-dijnyertes-magyar-biciklis-sisak

GERI87 2015.03.22. 16:33:17

Erre is azt mondom hogy "jó-jó, csak ne legyen kötelező".
A végén még olyanok leszünk mint egy karácsonyfa:)

mpali35 2015.03.22. 22:17:25

Pénteken vettem egy led reflektort 32 Euróért és 2 óra használat után kiégett, nekem ne emlegessen senki led sisak kivilágítást! Nem akarok úgy kinézni, mint egy karácsonyfa.Ha vaksi a gyalogos, vagy tésztacsíkkal betömött fülű kapucnis, kilép az a kivilágított sisak elé is.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2015.03.22. 23:11:49

@lobster thermidor: Tessék, már itthon is lopják az ember ötleteit. Nem csak azt, ami a fejében van, de azt is, ami majd csak valamikor lesz ott. Szégyen.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2015.03.22. 23:25:12

@buki86: Díszítő sisakvilágításban ez a legmenőbb, integrált megoldás - sajnos nem találom TC-n, te a Totalcarmagazine-ra megírtam: totalcarmagazine.com/features/2014/09/14/a_new_way_to_pimp_your_ride/
A kis kínai megoldás sem rossz, mondjuk a szemből észlelhetőséget nem javítja, de ettől még jópofa.

Bq 2015.03.25. 12:17:59

Akár elfogult is lehetnék, mert én is Shark-ot nyúzok pillanatnyilag, de a Nolannak is van egy hasonló cucca. Igaz, hogy nem kimondottan láthatósági cucc, hanem "pótféklámpa" vészfékezéskor, viszont nem csak világít, hanem bluetooth intercom/headset is: www.euromotor.hu/news/news/949/n-com-m5:-forradalmi-sisakkommunikacios-rendszer-a-nolantol.html
Mondjuk az is igaz, hogy annyiba kerül, amennyiből már egy jófajta sisakot is lehet venni... :)

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása