Ezek nem normálisak!

És én sem, de én sokkal kevésbé vagyok zakkant. Mert én nem motorral vágok neki a hóviharnak, és nem sátorban, hanem a kombi csomagtartójában fogok éjszakázni.

Elindultam Nürnbergbe, a gigantikus játékvásárt, a Spielwarenmessét meglátogatni. Eredetileg holnap akartam, de kedden eszembe jutott, hogy le kellene ellenőrizni, nem most van-e az Elefantentreffen, a németek hagyományos téli motorostalálkozója, mert már tavaly is ilyentájt futottunk bele pár őrültbe az autópályán. Ők voltak azok, akiknek a keze félbevágott diszperzites vödör, a lába felszigszalagozott polifoam darabok mögött keresett menedéket a mínusz ötfokos menetszéle elől.

És bingó! Január 30. és február 2. között van, és pont útba is esik. Ezért már ma nekilódulok, hogy megnézhessem élőben is, amiről évtizedek óta csak olvasok, hallok. És ha már ekkora gyíkarc vagyok, hogy nem motorral megyek, legalább a kocsiban alszom. Aztán szombaton irány Nürnberg. Ha visszajöttem, mesélek.

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr347122895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

átlátó 2015.01.30. 11:58:46

Jó a félbevágott vödör is, kormányzsákot használok, a csizmába Therm-Ic fűtőbetétet. És gyí pejkó.
Jut eszembe...mínusz 5 alatt valóban körültekintőbben kell öltözni. Sátrazást a koromra való tekintettel már nem vállalok.

lodola 2015.01.30. 12:20:06

szerintem ez magas vérnyomású, kövér németeknek lett kitalálva

Pepejoe 2015.01.30. 12:56:40

Én 0 fok környékén még bejárok dolgozni 2x25 km.-t, épp elég. Ilyenre nem vállalkoznék, max. ha a tali mellett laknék.
Így is néha úgy érzem hidegben, (nem motoron, hanem úgy egyébként is) mintha lötyögnének a térdkalácsaim és húzná őket lefelé a gravitáció. Szeretném nem ülve tölteni a majdani utolsó évtizedemet rokiként térdprotkóra várva. Bár addig még van pár évtized, talán nem áll majd az orvostudomány olyan kezdetleges szinten ebben a témában, mint most. :D
Amúgy biztos jó buli lehet.

frsh 2015.01.30. 16:33:08

Ez évtől nem engedik be az autókat, utánfutókat, csak motorok, trike-ok.

Katana750 2015.01.30. 18:23:45

1984ben kezdem el motorozni(na jó Rigázni) és 14 évesen nekem sem számított eső,hideg, hó. Akkor az első lánckereket meghajtó tengely törése vetett véget az őrült szánkóhúzásnak. Azóta is művelem a motorozást de jelentősen megjuhászodtam. Ilyen időben nem tudnék motorra ülni. Talán, ha egy időgépbe tennének és vissza egy 30ast! Esetleg. Minden esetre elismerésem a résztvevőknek!

GERI87 2015.01.30. 22:09:48

Hómobilozást, vagy egy lánctalpas-sítalpas krosszt kipróbálnék...hóban.
De amúgy a jeges, hideg, csúszós aszfalton menni, mínuszban sátrazni már sok.
Nem ér annyit hogy szétbasszam az ízületeket (vagy fagyási sérülés) meg elcsússzak..

mpali35 2015.01.31. 06:21:30

ha nem volna hidegalergiám, igen, van ilyen, akkor elmennék én is. Voltam kétszer, igaz nem motorral, mivel sajnálom az RT-t, vagy bármilyen más motrot abba a sós latyakba elvinni. Egy Elefanten után érdemes még a blokk csavarjait is kivenni és leápolni valami finom kis korróziógátló olajjal.
Ellenben annyi oldalkocsis csodát, mint ott!
Ja, a lengyeleknek is van téli találkozójuk, nálunk a Felvidéken volt pár próbálkozás, idén is egy cca 30 motorral.Sajnos havazni csak a hazaúton kezdett nekik, a találkozót egybekötötték egy offroad versennyel, ott sárgyúrás volt a javából.
motoride.sk/c/6590/report-stretko-preteky-ladovych-medvedov-2015.html

granreserva 2015.01.31. 15:58:02

@frsh: Továbbá az autón odahurcolt szarjaidat sem viheted be (sörsátor, padok, stb.), csak ami a motorra felfér. Ideje volt már, kezdett az egész egy vándorcirkuszra hasonlítani, a balhékról nem szólva.

Kiskaresz 2015.02.01. 13:24:21

találkoztam 2 vespással az osztrák autópályán akik oda tartottak. az egész benzinkúton megállt az élet annyi időre míg ott voltak :D

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása