Szoborral terepre?

A Sebesség oltárán korábban már írtunk a Valtoron spanyol motorépítő műhely több munkájáról is. A La Bestia nevű dragster után úgy tűnt, a madridi testvérek annyira ráéreztek a café raceres irányvonalra, hogy jó ideig nem is láthatjuk őket más területen kísérletezni. Közben azért csak elkészült terepmotorjuk, a La Loma, melyet el is vittek egy krosszpályára, ahol Grantatini várta őket kamerájával.

3

Ahogy a Valtorontól már megszokhattuk, ezúttal is egy Kawasakit választottak kiindulási alapként. A KZ750 kéthengeres blokkját megtartották, a vázat azonban megerősítették és átalakították. A 41 milliméteres első villát és a kerekeket egy Husqvarna WR250-es enduróból mentették át, a lábtartók KTM-származékok. Az első fék valaha egy Yamaha SR250-esen szolgált, a hátsó pedig Husqvarnán.

5

Az innen-onnan összeválogatott alkatrészek nagyjából ennyiben ki is merülnek, a motoron minden más a Valtoron műhelyének munkája - így a sárvédők és a benzintank is. Ezeket teljesen a nulláról készítették el. Először agyagból formálták meg az elemeket, majd amikor a modellel már elégedettek voltak, kezdődhetett a Delgado testvérek kedvenc munkafolyamata: a fémek megmunkálása. A végeredmény tökéletesen illeszkedik a műhely korábbi motorjainak sorába.

loma12

A Valtoron terepmotorjáról Grantatini ismét színvonalas videót készített. Ezúttal fekete-fehér színvilágot, és hozzá illő zenét választott - talán egy kicsivel több motorhangot hagyhatott volna nekünk. A kéthengeres blokk és az egyedi kipufogó a felvétel tanúsága szerint még a lovak riogatására is alkalmas.

 

La Loma 750 by Valtoron from Grantatini on Vimeo

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr995753190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

okta 2014.01.14. 16:25:53

Csípem ezt a stílust, tetszik a motor és a video is. De szerintem nem szoborral mentek terepre, hanem motorral...ami arra való, hogy élvezzünk menni vele. (A szobrokat meg nézegetni szoktuk...)
;-)

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása