Náci motoros akrobaták

Akárhogy csűrjük-csavarjuk, technikai vívmányaink nagy része hadi fejlesztésként, háborús ösztönzésként keletkezett. Állami pénzekből minden kutatás olajozottabban megy, nem csoda, hogy máig profitálunk nem egy náci vagy bolsevik találmányból.

Gondoltuk volna, hogy a motoros akrobaták, a streetfighterek és a stuntriderek ősei is Hitler bakái voltak? Meglepő, de mégis így van: a német hadsereg katonái mai szemmel is tökéletes bemutatókat tartottak. Ugyan wheelie és stoppie még nem volt, de helyette sok más izgalmas trükkel próbálkoztak.

A kisfilm a Neumann János Digitális Könyvtár és a Magyar Nemzeti Filmarchívum jóvoltából került a nyilvánosság elé: oldalukon rengeteg pár perces filmecske tekinthető meg. A felgyülemlett filmszalagok digitalizálása jelenleg is folyik, folyamatosan újabb anyagokat várják a történelem iránt érdeklődőket.

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr111529412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

plephyl 2009.11.16. 19:39:16

ezek nem nácik, amit nyilván a posztoló is tud, csak "valamiért" szándékosan hazudik.
a német hadsereg néhány százaléka volt NSDAP tag...

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.11.16. 19:47:28

Remélem az másnak is világos, hogy bár igaza van mindenkinek, aki azt mondja, nem minden Wehrmacht katona volt náci, de azért akkoriban senki nem azt mondta, vigyázat, közeledik a Német Birodalmi Hadsereg 442. számú zászlóalja, hanem meneküljetek, jönnek a nácik. Sőt, fricceknek is hívták őket, pedig csak egész kis százalékuk keresztneve volt Fritz.
Éppen ezért nem nehéz megérteni, hogy miért is nem az lett a cím, hogy a Német Birodalmi Hadsereg motoros akrobatái. Csak "valamiért" bele kell kötni az ilyesmibe. Politikai korrektség, mi?:))

GERI87 2009.11.16. 19:49:19

na mennyé mááááá
mér náci?
sötét vagy mint az állat...
nem minden német volt akkor se náci te....
hatásvadász szarjaitok má.
náci = náci párt tagja szimpatizánsa

GERI87 2009.11.16. 19:52:16

igen pol. korrektség mert elég unalmas már ez a nácizás meg fasisztázás meg antiszemitázás libsizés komcsizás nyilasozás stb...ami nálunk megy.
jó hülyének lenni vagy beletörödni hülyeségekbe vagy mi?

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.11.16. 19:53:48

@streetsta:
Náci az, aki az NSDAP tagja, vagy ugyanazokat az elveket vallja.
Médiában még III. Birodalom-beli katonával, vagy bármi mással sem találkozam, amit/akit ne náciztak volna le azonnal.
"jön egy náci hajó" ilyesmi.
Baromság az egész.

A 30-as évek Németországban a nemzetiszocialista mozgalom jóvoltából számos fiatal kipróbálhatta magát olyan sportokba, amit kapitalista profitorientált körülmények között nem lett volna lehetősége. (vitorlázórepülés, motorozás, egyéb sportok)
Ezek az emberek és még jó sokan ezért és még sok másért igazán hálásak lehettek a rendszernek.
Viszont még a katonák és a tisztek, sőt még a vezérkar nagy része sem volt náci.
Kerüljük az ilyen általánosításokat!

GERI87 2009.11.16. 19:57:05

adok én címet: "német motoros akrobaták"

hanem meneküljetek, jönnek a nácik."

sztem nálunk nem nagyon mondták mer aki eddig mesélt azokról az időkről az mind azt mondta hogy németek kész.
na meg a ruszkik....
de nácizás meg szovjet hol volt ez akkor szempont, állittom volt aki asse tudta hogy szovjetunio meg mittomén neki csak ruszki volt meg sváb azt jonapot.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2009.11.16. 19:58:19

nekik kellett volna győzni,és akkor elmaradt volna 40 év leépülés nálunk.

zippofcy6 2009.11.16. 19:59:48

Ahogy nem minden zsidó volt komcsi, úgy nem is minden német volt náci. Vili? :P

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.11.16. 20:03:50

Bár ha az utolsó képkockákat megnézzük, elgondolkodhatunk.
A kapitalizmus szimbólumára, a cilinderes emberre leadott lövés könnyen azt az érzést kelti bennem, hogy hamar azonosulni tudnék ezzel az ideológiával.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.11.16. 20:14:43

De most gyerekek, nektek tényleg elgurult a gyógyszeretek? Komolyan ebbe kell belekötni? Mindenki (akinek legalább két, működő agysejtje van), tudja az alapvetést, hogy nem minden német katona volt akkoriban náci.
De a francért kell még ebből is politikát csinálni. Baowah barátom, keress gyorsan valami Vöröshadsereges videót, cimkézzed meg, hogy tudomisén, kommunista motokrossz, vagy akármi. Aztán mindenki lenyugodhat.
@Mk412: minden rendszernek voltak nyertesei is -30-40-50 éve biztosan sokaknak megadatott nálunk is egy csomó minden, amire korábban esélye sem lett volna. De ez még nem fog semmit árnyalni, ugyanúgy tiszta politika volt mögötte, mint a nácik KdF dolgainak.
De könyörgöm, fejezzük már abba a marhaságokat, mikor itt motorozásról van szó. Amit ráadásul igen komoly szinten űznek a bakák. Akár nácik, akár nem.

Kopasz Szuzukis 2009.11.16. 20:18:26

Tényleg gusztustalan dolog lenácizni a Wehrmacht katonáit. Ha a Waffen SS-re mondanád ezt még az sem állná meg a helyét. A náci ( németesen Nazi ) elnevezést a Nazional Sozialistiche Deutsche Arbeiter Partei tagjaira alkalmazták. A fenti "gondolatmenet" alapján minden magyart lenyilasozhatunk. Sőt a letteket, litvánokat, észteket, kirgizeket, kazahokat meg lekommunistázhatjuk.
A Wehrmacht közkatonái kevés kivételtől eltekintve sorozott katonák voltak. Nem kérdezték meg őket, be akarnak-e vonulni.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.11.16. 20:21:45

@GERI87: De nem egyszerűen német motoros akrobaták. Német katonák, Hitler hadseregéből. Simán el tudom ilyenkor fogadni, hogy náci, kommunista, imperialista, akármilyen (persze lehet, az a baj, ismerem Baowahot annyira, hogy tudjam, tisztában van a különbségekkel, és nem hülyesége okán írta, amit írt).
De ha nektek ennyi jön le a posztból, legyen, nekem nem fáj.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.11.16. 20:28:14

@Kopasz szuzukis: Nemnem, azokat nem lekommunistázták, hanem leruszkizták:))
Basszus, hogy itt ennyi píszí ember legyen! Ezentúl gondosan ügyelek, nehogy mondjuk száguldozókról írjak, mert az ilyenek a sebességet nem az út és látási viszonyoknak megfelelően megválasztók, illetve a megengedett sebességet jelentősen túllépők.Wehhehe.

zippofcy6 2009.11.16. 20:31:32

Ilyen alapon akkor a magyarok a ma is komcsik, mert a kommunista idők vezetőinek fiai vannak hatalmon, csak nem kommunista hanem szocialista néven. Sőt az MSZP is az MSZMP utódpártja, vagyis ugyanaz a párt, csak "átalakult" meg a neve megváltozott.

Szal mit náciztok itt, komcsik? :P
(inkább gondolkozzatok el azon hogy a világ kétszer is beszopta a "Reichstag felgyújtása" című casus bellit - gyk. másodjára a WTC-vel - ... elég szánalmas hogy a Rotschildoknak semmi új módszer nem jut az eszükbe már vagy 50-100 éve.)

GERI87 2009.11.16. 20:32:07

ja katonák és?
Hitler hadseregéből. és?
30-as évek mit vártál?pesze votak közöttük olyanok is naná nekem csak azzal van bajom hogy ha B tudja hogy mi a hejko akkor meg minek ide ez a cím.
nekem nem teccik mert pejorativ és azt probálja sugalni hogy itt vmi ördögien rosz és ndoritó emberek vannak akik ugyesek ugyan de csak csinnyán a teccéssel mert nácik meg minden és gonoszak..

GERI87 2009.11.16. 20:39:00

Bár ha az utolsó képkockákat megnézzük, elgondolkodhatunk.
A kapitalizmus szimbólumára, a cilinderes emberre leadott lövés könnyen azt az érzést kelti bennem, hogy hamar azonosulni tudnék ezzel az ideológiával."

háááááát....
ezért is hívták anno a nyilasokat "zöld inges bolsevikoknak"
ők is szépen ÁVO meg ÁVH ugy ugye...
meg ugyebár Szálasi Rákosival akart "kibékülni" ugy, hogyhát "nem is különbözünk mi annyira...."

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.11.16. 20:39:11

@streetsta:
"De könyörgöm, fejezzük már abba a marhaságokat, mikor itt motorozásról van szó."

Akkor adjanak rendes címet a cikknek!

Ez megy évek óta.
Egy jelzőnek adunk egy pejoratív értelmet, aztán azt a jelzőt rásütjük erre-arra.

Ha a cikkíró szeretné elkerülni a politikai felhangokat, akkor adjon olyan címet, hogy mittudomén:
"Korabeli streetfighterek Németországból, 1937"
Vagy ilyesmi.

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.11.16. 20:47:44

Felháborító, hogy ez a post a német fasiszta katonaságot vidám akrobatalegényeknek állítja be és népszerűsíti. Subliminal ingerekkel operáló kriptonáci propaganda. A kommentárok pedig határozott elítélés helyett kimerülnek a jelentéstani szőrszálhasogatásban.

2009., ez magyarország :-(

GERI87 2009.11.16. 20:50:00

Márai Coelhó

viccnek már uncsi és szar, komolynak meg nevetséges.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.11.16. 20:52:27

@Márai Coelhó:
Német fasiszta?
Egyre jobb.

Annyit letennék a közművelődés asztalára, hogy elmondom, miért lehet az, hogy a németeket, meg a nem komcsi magyarokat lefasisztázzák.
A náci(nemzetiszocialista) a nevében hordozza a szocialista jelzőt. Ezt a magukat szocialistának valló kommunisták nem hagyhatták, a szocialisták kizárólag ők lehettek
Ezért választottak nekik egy másik nevet, aminek tartalmilag nem sok köze van a megnevezettekhez, de jól hangzik.....

Botrány.

Kurvajó a felvétel egyébként, de Baowah, ha nem akarsz hasonló vitába tokolló kommentáradatot, akkor figyelj már erre oda légyszi.

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.11.16. 20:52:37

@GERI87: Inkább szpomorú. Mit gondolsz, a mai Németországban mennyi ideig tűrnének meg egy ilyen postot? Elárulom, semeddig!

butschq 2009.11.16. 20:55:30

bele kötni minden szarba...
ja és utálom a nácikat, meg azokat akik náciznak

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.11.16. 20:55:47

@Mk412: Ismét a szőrszálhasogatás. Láttál te szovjet háborús filmeket? Mindenki fasisztának hívja a német hadsereget.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.11.16. 20:56:35

@Márai Coelhó:
Németország egy legyőzött, megszállt ország, ne feledd!
Annál nagyobb megalázás nincs is, mint az, hogy Németországban a győzelem napjaként ünnepeltetik azt a napot, amikor ők gyakorlatilag veszítettek.

Jó lenne, ha nem az emberek tanulnák a történelmet, hanem a történelem tanítaná az embereket.

GERI87 2009.11.16. 20:59:08

Márai Coelhó

nem tűrik meg?
elég baj! ott demokrácia van nem?
mérne mondhatná e el vki a véleményét még ha az hülyeség is?

zippofcy6 2009.11.16. 20:59:27

@kohlenbrenner: jaja, én is utálok minden -izmust. Az összeset a Rothschild féle propaganda kreálta, hogy megossza az emberiséget és így uralkodhasson rajta.

Vagyis én mindenből anti- vagyok.

audigarage 2009.11.16. 21:00:57

Náci vagy nem náci,nem mindegy elvesztettük a háborút!Zsidók meg a komcsik szétlopják a hazánkat.
Amúgy meg jól csinálták csak kevés ideig.

GERI87 2009.11.16. 21:01:44

Márai Coelhó

Mindenki fasisztának hívja a német hadsereget. "

azért mert a szovjet SZOCIALISTA rendszer nem akarta hogy a náci vagyis nemzetiSZOCIALISTA
jelző feltünjön velük kapcsolatban mert a végén még vki megkérdi hogy "hát mi is szocik vunk meg ők is nemzetiszocik akkor hogy is van ez sztálin elvtárs???,

Oktato 2009.11.16. 21:01:46

@Kopasz szuzukis: Lehet, hogy már régebben nem voltál külföldön, vagy nem érted mit mondanak, de idekinn Szlovákiában a szlovák bizony még "lenyilasozhat" :-(.

Mellesleg a kommentekért esetleg bónuszpont is jár? Mert néhány komment tényleg csak a pontszerző színvonalat üti.

GERI87 2009.11.16. 21:03:21

émetországban a győzelem napjaként ünnepeltetik"

végülis ahogy veszed?
mi lett volna jobb szolga ként élni egy nagy germániában egyéniség nélkül katonaállamban vagy....

de értem mit akarsz és van benne vmi pl koccintani erdély gyászünepén....tudod ki tudod kivel. na azis ien.

zippofcy6 2009.11.16. 21:04:23

@Mk412: Nem a németek veszítettek, hanem a Rothschild által pénzelt, cionista érdekeket szolgáló (tudtán kívül vagy tudtával, ez ma még kérdéses) Hitler nevű elmebeteg osztrák rezsimje.
A Tanácsköztársaság bukásakor se a magyarok veszítettek, csak a kommunisták.

(csak én látok párhuzamot Hitler - németek nyakára ültetett osztrák - és Sarkozy - franciák nyakára ültetett magyar - között?
Ez utóbbinak is az a feladata vajon hogy elárulja Franciaországot? (mondjuk a cionista EUval szemben))

GERI87 2009.11.16. 21:06:42

zippofcy6

baromság pl napoleon korzikai volt......

az osztrák meg akkor német volt mint ma pl a sváb vagy a bajor.
kb mint nálunk a székely. tehát attolmég németek.(voltak)

zippofcy6 2009.11.16. 21:07:46

Kíváncsi lennék De Gaulle aláírta volna-e a Lisszaboni Szerződést.
Szvsz nincs az a zsarolás amivel rávehették volna :)

zippofcy6 2009.11.16. 21:10:52

@Mk412: Már mondtam egyszer hogy veled nem vitázom, mert ha magunkkal egyenrangú (neadjisten okosabb) féllel vitázunk akkor esetleg alulmaradhatunk :P

De azért gondolkozz el rajta mi van ha nekem van igazam ...
henrymakow . com ; thetruthseeker . com

zippofcy6 2009.11.16. 21:15:10

@GERI87: Napoleon felemelkedése is hirtelen és megmagyarázhatatlan volt.
Figyelembe véve hogy az első történelmi esemény amit Rothschild vezényelt le a Francia Forradalom volt, Napoleon meg ezután tűnt fel, simán lehetett ő is R. strómanja.
Annál is inkább mert R. a napoleoni háború alatt tett szert totális gazdasági hatalomra Angliában ... szal Napoleon nélkül ma nem lehetne az ő kezében a világ összes országának központi bankja (kivéve Kuba, Észak-Korea, Líbia, Szudán és Irán ... érdekes mód ezek a "terrorista"-nak kikiáltott országok manapság - micsoda véletlen :P )

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.11.16. 21:15:52

@baowah:
Király. Akkor remélem, nem veszed zokon, hogy itt most senki sem a motorosok akrobatikai képességeit elemezte, vagy a BMW R75 egyenesfutását.
Viszont a cím amit adtál a cikkednek erős indulatokat ébreszt sokakban.

Amíg ez a poszt címe, egyszerűen nem tudok rajta továbblépni, hogy másról is írjak, mint arról, hogy ez mekkora nagy marhaság!

zippofcy6 2009.11.16. 21:16:24

@zippofcy6: Nemrég még hét ilyen ország volt ... a másik kettőt nehéz kitalálni (Irak és Afganisztán)
kicsit túl sok itt a véletlen egybeesés, nem? :P

baowah · http://baowah.blog.hu 2009.11.16. 21:18:24

@zippofcy6: oké, oké - asszem fölösleges szítani a kedélyeket, zsidózni, nácizni, tótozni, oláhozni, komcsizni (mi jöhet még? Usztasa asszem):

tulajdonképpen ez egy motoros poszt, osztozzatok inkább azon, hogy helyes vagy helytelen volt a testtartásuk és hogy mennyire jól tolerálta a bakteleszkóp a plusz terhelést.

baowah · http://baowah.blog.hu 2009.11.16. 21:20:07

@Mk412: Oké, de már túl van tárgyalva :)

Amíg valaki nem bizonyítja, hogy az urak nem voltak tagjai a pártnak, marad a cím.

zippofcy6 2009.11.16. 21:22:46

@baowah:
1. a motorok: technikailag őskövületek, külsőre meg mint a T-modell ... szal design nuku.
2. motorosok: ruházat totál divatjamúlt, ráadásul mindenféle védőfelszerelést nélkülöznek.

(hogy akkoriban még nem volt jobb ez ócska kifogás ... :P )

3. testtartás: mivel én nem tudom "utánuk csinálni" ezért nem is ítélhetem meg :D

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.11.16. 21:23:25

@baowah:
Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet.
Ez a vélelem az újságírókra is érvényes!

zippofcy6 2009.11.16. 21:24:49

@baowah: engem nem zavar a cím, na de tőlem semmi nem állt távolabb soha mint a "polkorrektség" :D

baowah · http://baowah.blog.hu 2009.11.16. 21:29:38

@zippofcy6: ez a beszéd: ugye hogy eletveszelyes jaszkarizas? le a motorosokkal :)

@Mk412: meg hat, nem is vitatom komolytalanul - de hat ebben nincsen rosszindulat. Ha az ember lat egy szarnyas-horogkeresztes emblemat meg rohamsisakot, akkor reflexbol, serto szandek nelkul mondja, hogy naci - a szokasok alapjan. ez ilyen. A magyarrol is az maradt fonn, hogy lovakon igazta le europat es vad volt, bla bla, holott a nep minumum fele otthon ult es melle volt.

szoval a tortenelmi altalanositas egy mukodo es elfogadott sztereotipia, csak a wehrmacht valamiert sokakban furcsa romantikat ebreszt es erzekenykedest evokal

Merida001 2009.11.16. 21:44:22

Én 2.1-es hangcuccon néztem meg a kisvideót és a motoroknak eszméletlen jól hallatszik a boxer mély duruzsolása!

catshannon 2009.11.16. 21:55:18

na ezt jól elterelted a címadással a lényegről...
de már tudom, honnan tanult* a Mókus!:D
*:= tanulhatott volna, ha nem magától tanult volna, természetesen így értendő:)

baowah · http://baowah.blog.hu 2009.11.16. 22:01:26

@catshannon: na azé, nehogy lenácizuuk szegény Mókust :)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.11.16. 22:17:03

@Mk412: Azért azt a cilindert nézzed meg jobban, komám, nehogy kiderüljön, hogy keménykalap. Meg krumpliorr.

HgGina 2009.11.16. 22:35:13

@streetsta: "...senki nem azt mondta, vigyázat, közeledik a Német Birodalmi Hadsereg 442. számú zászlóalja, hanem meneküljetek, jönnek a nácik"

Valóban nem ezt mondták, hanem örültek, hogy a németeknek köszönhetően a magyarlakta részek visszatértek az anyaországhoz. A menekülésre felszólítás pedig az oroszok előlre vonatkozott.

Gondolom, te sem a történelmet tanultad, hanem a sok ostoba komcsi maszlagot. Vili, te nagyonhülye.

baowah · http://baowah.blog.hu 2009.11.16. 22:37:46

@HgGina: hat azert a magyarok kozul sem orult mindneki. szoval semmilyen iranyba ne ferditsunk, nincs ertelme.

HgGina 2009.11.16. 22:44:45

Csak halkan fűzöm hozzá: Csikós Nagy Béla, a MSZMP igen előkelő helyen seggelő tagja (Állami Árhivatal elnöke volt) eredetileg nyilas volt. Na akkor ennyit arról, hogy ki a náci. Szerintem meg pl. Herzl Tivadar kiemelkedő tagja a nácizmusnak, mint eszmének.

HgGina 2009.11.16. 22:47:29

@baowah: tényleg nem örült mindenki. Különösen azok nem, akik mégis valamiért nem tudtak az anyanemzethez tartozni. Mondjuk Torockó környéke vagy a Szepesség magyarsága.

Krisi 2009.11.16. 23:11:49

@streetsta: "kommunista motokrossz"

ez kurvajó, ezen röhögök öt perce :D

@Mk412: egyik kedvenc motorom az R75-ös BMW, gyengém a boxer motor :)

címadás szerintem is szar, de legalább tudom, hogy a Totalbike-ot olvasom, ahol fos cím után jó cikkre számíthatok, majd a címadást szidó kommentekre :)

zippofcy6 2009.11.16. 23:12:55

@HgGina: Tudtam én hogy valami nem stimmel Csikóssal !

Méghogy Japánban töltötte zsenge ifiéveit.
Tutira Moszkvában csapatott vmi szétesőfélbe levő zsigulival a félméteres hóban !
Azért rak / nem rak (nem kívánt rész áthúzandó) még a motorjaira is téligumit !

Matchbox helyett meg matjoskát gyűjtött, csak már szégyelli és ezért letagadja !

Bizonyíték rá az is hogy sötét szobában, ellenfényben hasonlít Leninre !

:D

baowah · http://baowah.blog.hu 2009.11.16. 23:26:01

@HgGina: csak egy szolgalelku tud orulni barmilyen szolgasagnak

faterpolo 2009.11.16. 23:36:01

@Merida001: én is. Tényleg isteni motorhang:):):)

Amúgy tényleg odab... ez a videó:).

@baowah: ne is törődj velük, nem is Magyarországon lennénk, ha a videóról beszélgetnének, és nem a címadáson lovagolna a kommentelők 95%-a...

@Márai Coelhó: egyetlen percig se zavarjon, hogy a fasiszták az olasz szélsőjobbosok (tudod, Mussolini, ha így könnyebb) voltak. Ha már osztod az észt, legalább a szóhasználatra figyelj.

A Rotschild-cionista-fröcsögéseket meg inkább nem jellemzem, szerintem semmi helyük egy ilyen cikk alatt :S.

Na jó éjt mindnekinek!

tibita 2009.11.17. 00:21:25

Uraim, nyugi...

Ez csak egy motoros dokumentumfilm....
Nem kell túldimenzionálni.

Ne feltételezzük már Baowahról, hogy nincs tisztában a fogalmakkal...itt inkább, megint csak egy "kattintásorientált" címválasztásról van szó....hát most(is)így sikerült.

Tudjuk ,hogy ő is szenved ettől,hisz korábban írta:
" sajnos a műviták mindig többet hoznak. Az internet a pornóról és a veszekedésről szól."

Azért a pol-korrektség jegyében elnéznék egy "filmecskét", mondjuk a Merkava III-as harckocsikról is, amiken Gázába bevonuló Izraeli katonák mutatnak be "svédtorna" gyakorlatokat, igaz ők általában nem a levegőbe lőnek .(Igaz a Wehrmacht sem, amikor bevonult Lengyelországba)......csakhogy írjunk a jelenkor egyetlen fajüldöző nemzetéről is......persze manapság ez fizet a legkevesebbet......

Unommáazegészet 2009.11.17. 00:39:08

Ha még egyszer meghallom a szót náci, avagy holokauszt, elvándorlok egy másik csillagrendszerbe. A helyzet az hohy kurváraunommár.

Vérnűsző Barom (törölt) 2009.11.17. 01:43:54

Hát, nácik vagy sem, az biztos, hogy motorozni tudtak.

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2009.11.17. 02:21:50

Ez a poszt egy nagyon félre sikerült valami lett....

magyar-magyar szótár 2009.11.17. 02:21:58

Többeknek: A blogponthu címlapmarketing egyik legbiztosabb fogása, ha matulista fikaista módon valamilyen (a bármilyen is jó) kontextusba helyezed a nácit. Az is fasza, ha a blognevedben benen van a magyar vagy a barmok vagy a hülyeség szó, minden ember nagyinhülye és attól én egy picit Tamás Bencécske Gáspár alakú leszek, ha a Trefort gimi 90-es évek eleji fiúvécéinek a stílusában teszem a fejem.
Amúgy az egyik első motoros akrobata a magyar Surányi Endre volt, minden magyar motorosk ősatyja, mondjuk a Citroen Klub is szobrot emelhetne neki. Megérdemelne minimum egy emlékblogot az öreg, alig van róla valami. Nyolcvan évesen 250-es veterán Vespa robogóján piruettezett. Szakújságíró volt. Ja, és nemzetbiztonságis Rákosi alatt, főtiszt... (Szolgálati kocsija Citroen DS volt...)

MareNostrum 2009.11.17. 02:23:15

Több mint 500ezer Magyar halt meg a háboruban: Zsidok, Keresztények, Nyilasok, Kommunisták,nök, férfiak, gyerekek, öregek...mit ugráltok és véditek ennyire a Wehrmacht/Náci katonákat?

átlátó 2009.11.17. 02:38:35

Motorosnak és katonának se voltak felejthetőek.:)

kkn 2009.11.17. 02:52:42

@Márai Coelhó:

A németeknél volt a náci mozgalom.
Az olaszoknál a fasiszta.
A két dolog nem teljesen ugyanaz, mert vannak közöttük különbségek. Pl. a fasisztáknál nem volt alaptétel a zsidóirtás. Azt csak a nácik kezdték el Olaszország megszállásakor.

Ez nem szőrszálhasogatás, hanem általad nem ismert tények keverésére történő rávilágítás.

Mint ahogy diktátor volt Hitler is, és Sztálin is, de a kettőt keverni már nem lehet.

Nem megsértődni kell, hanem megszívlelni.
Az okos ember tudja, hogy nem tudhat mindent, és nem szégyen neki, hogy tanulhat.

kkn 2009.11.17. 02:58:09

@Márai Coelhó:

Tehát, ha valamit sokan csinálnak, számodra az a mérvadó? Nem az, hogy helyes-e, amit csinálnak?

nagyzoleee 2009.11.17. 04:12:11

Cikkírónak: ez valóban "on-lie újságírás".

Egyébként meg ez a baj ezzel az országgal... mindenki az alábbi szavakat aggatja arra akivel valami baja van vagy arra akit nem ismer a szavak jelentésétől függetlenül: kommunista, zsidó, náci, buzi stb... divatos... persze jó ilyen úgymond hibákat találni mert van ok amiért ne kelljen figyelembe venni az adott ember véleményét csak hát ez megy a parlamentben, a sarki abc-ben és mindenhol... még mindig ott tartunk, hogy '56, meg orosz megszállás, múltrendszer... aztán 100 év múlva lesz egy hatalmas nagy üres folt európa közepén... na azok leszünk mi akkor már kb olyan 7 millióan összesen amiből lesz vagy 1 millió munkaképes... csak munkanélküli... egyébként jól haladunk.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.11.17. 07:23:49

@tyberius: Wehheheh, ez már mekora!

Egyébként látom, még mindig nem sikerült lepattanni a hülyeségről, és hergelitek egymást a marhaságaitokkal.
A fafejűeknek küldeném:
Kommenista Vespa: englishrussia.com/?p=4832
Kommenista versenymotor, meg kommenista Wankel-Ural:
www.cossackownersclub.co.uk/library/pdf_files/007_vostok_&_rotary.PDF
Kommenista huligánok a hóban, meg máshol:
www.youtube.com/watch?v=00fwUmvviKw
Kommenista motrosrendőrök:
www.youtube.com/watch?v=SFTXoYuVIoc

Viktus 2009.11.17. 07:49:03

Sőt a felvonulós-motorostalálkozót is ők csinálták meg a legpöpecebbül lásd. , mikor végigdöngettek Párizsban. :D

morcosboci 2009.11.17. 08:10:42

@baowah: na ez érdekes hozzáállás! Te lenácizol valakit bizonyíték nélkül és az egészen addig náci marad amíg valaki be nem bizonyítja az ártatlanságát? Valamire emlékeztet...

The Green Manalishi (törölt) 2009.11.17. 08:11:28

Nem kell ezt annyira letüdőzni, a "náci" itt csak kattgenerátor, még ha nem is túl eredeti. Akit érdekel a kor, a IIVH., a haditechnika, történelem, úgyis ismeri a fogalmakat, azok tényleges tartalmát (Wermacht, Waffen SS, Allgemaine SS, SD, Einsatzgruppe, NSDAP, stb.) a különbségeket. Aki meg nem, annak úgyis mindegy, az ugrik a "Náci" címkére. (A mai napig működik a régi klisé a filmgyártásban is: a német vagy civilizálatlan vadállat vagy szánnivaló pojáca.) Igaz, hogy ez néha már egészen nevetséges szóhasználatot eredményez, múltkor olvastam valahol: "náci tank".
MIndegy, majd otthon megnézem a videót, mert itt nem engedi a (komcsi) számítógépem.

Ninfus Corporation · http://fesztivaljunkie.blog.hu/ 2009.11.17. 09:06:00

Az alsonadragos, labemelos figura nem homoerotikus kicsit? Vagy ez minden ilyen szigoru egyenruhas szervezet mellektermeke?

Mercer395 · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/gazdasagi-informatikus.php 2009.11.17. 09:19:44

Nálam a videó helyén egy nagy fehér folt van:( Pedig van flash playerem, meg mindenem. Eddig minden videót meg tudtam nézni:(

helium 2009.11.17. 09:28:01

@zippofcy6: "A macska halandó.
Szókratész halandó.
De Szókratész nem macska!

Fisherman 2009.11.17. 09:35:37

Ha a motorozásról van szó, ne ilyen szar hatásvadász címet adj már fiam! Ha meg másról, keresd meg Mózest, hogy kivezessen innen.

MareNostrum 2009.11.17. 09:35:42

Szerintem nácik voltak és nem lennék szomorú ha mondjuk megfagytak volna az orosz hadjáratban...

AlbaZen 2009.11.17. 09:39:29

Merte volna 38-ban egy német katona is megtagadni az uralkodó nézeteket! Könnyen eltették volna láb alól. A helyükben ti is lapítanátok, mint szar a gazban. Persze hogy nem voltak nácik, csak egy szűk réteg.

Blackrock (törölt) 2009.11.17. 10:33:41

@AlbaZen: csak egy szűk réteg...LOL...te nem tanultál történelmet?

Blackrock (törölt) 2009.11.17. 10:34:09

@chopper: mert egyszerű vagy, mint egy liter tej.

Blackrock (törölt) 2009.11.17. 10:35:28

@BÖRTÖNBE AZ MSZP-SZDSZ-SZEL!!!: na, bújj vissza a kő alá, ahonnan előmásztál, te jobbermajom.

baowah · http://baowah.blog.hu 2009.11.17. 10:51:21

@BÖRTÖNBE AZ MSZP-SZDSZ-SZEL!!!: ezt nem azert toroltem ki, mert csunyan ebszeltel vagy libsiztel (az egyik nem zavar, a masik meg nem igaz), hanem mert celtalan hozzaszolas volt.

@chopper: teged sem szivesen moderallak ki, remelem nem is veszed szivedre, de ez a poszt semmifele szamantikai kapcsolatban nem all a zsidokkal, ugyhogy ez is felesleges komment volt.

@Mercer395: bocs, nem tudunk mit csinalni a navas videokkal, nem emelhetjuk at, csak embeddelhetjuk.

@Ninfus Corporation: azt hiszem, igen.

@The Green Manalishi: köszönöm, hogy meglattad az igazsagot.

chopper 2009.11.17. 12:09:00

@baowah : Szíved joga kimoderálni és természetesen nem sértődtem meg. Én is tudom hogy miért moderáltad ki, meg Te is tudod hogy én is tudom...attól még jókat motoranalizálhatunk itt együtt, keine panik! :-)

Cenzur 2009.11.17. 12:14:13

A nácizás egy kicsit erős a címben. Amúgy nagyon ügyesek a katonák le a kalappal elöttük. Kiváncsi lennék ha zsidó származású akrobata lesz legközelebb akkor kiírjátok majd, hogy "Zsidó motoros akrobaták" kétlem :(

baowah · http://baowah.blog.hu 2009.11.17. 12:41:16

@Cenzur: Siman, csak valaki toltse föl avalahova az izraeli motoros osztagot akciózás közben. :)

Agent Cooper 2009.11.17. 13:26:08

Értem én, kell a poszt-racionalizálás a fizetett jobbikos kommentelőknek, hogy ők nem nácik. Nagyon erős a pszichikai kényszer, mi?
Az érveitekkel az a baj, hogy akkor pl. ökör sem lehet senki, mert az csak a szarvasmarha lehet. Vagy magyar is csak az lehet, akinek a személyi igazolványában ez van. Sajnos így a határon túliak kiesnek. Remélem értitek, mennyire vagytok hülyék.

Agent Cooper 2009.11.17. 13:34:04

Most, hogy jobban belegondolok, ez pártstratégia. Nem vagytok fasiszták, nem vagytok nácik, nem vagytok antiszemiták. Hiszek azok nem lehettek.
Ezt kell teríteni mindenhol, így megvan az az egy rétegnyi érv, amit a szavazóbázisotok a hitrendszerhez igényel. Ügyes.
Van, aki ingyen nyomja a bloggolást, vagy mind kaptok érte lóvét?

ernő50 2009.11.17. 14:09:52

Miért nem tudom én ezt megnézni? Mi kellene hozzá?

chopper 2009.11.17. 15:34:47

@Cenzur: Azt majd a palesztinok töltik fel a jutyúbra ahogy a "Zsidó motoros akrobaták" próbálják kikerülni az RPG-t...na az lesz majd a modern Strassenkampf! :)

@baowah : Látod mivé válik a motoros blog, ha politika kerül bele? Remélem elég tanulságos volt ez a mai attrakció hogy többé ne rontsd el ilyesmivel a blogot...bár még mindig kint van a "náci" a főcímben, szóval...:(

zippofcy6 2009.11.17. 16:46:45

@helium: Fentebb már kifejtette a Choeló hogy igenis az, mind addig míg nem bizonyítja az ellenkezőjét !
Ez pedig nem lehetséges, mivel már meghalt.
Vagyis Choeló szerint Szókratész igenis macska volt.
Ez az okfejtés erősen jellemző a mostani uralkodó rétegre ... neve "polkorrekt", "jurokomform" stb.

tibita 2009.11.17. 17:54:04

Baowah, úsztassátok már ki ezt a "mellésikerült" címet a főoldalról, annyi más témával "összelehet ugrasztani" a jónépet, ami a tetejében még a motorozásról is szól.......

Nekem is megvan a véleményem a nácikról és a cionistákról is ,( nem is sokban különböző), de nem gondolom,hogy itt kéne kifejtenem.....annyi más fórum van erre, ez meg itt a Totalbike ha jóltudom....

Nosza, jöhet megint egy mestermű valami öregvas feltámasztásáról vagy valami klasszikus verseny történetéről!

A motorosok jóemberek, tiszteljük egymást.......ezt meg felejtsük el!

Peace....

faterpolo 2009.11.17. 22:05:20

@Ninfus Corporation: zsír a nicknév+avatár párosításod:):):). Gyerekkorom kedvenc filmje volt:D.

P.S.: Bugsy, megmondjam mi vagy???

pog ma thon 2009.11.18. 14:08:08

Nagyon ügyesek voltak még mai szemmel is a stopiet és az egykerekezést azért megnézném mai utcaigumis motorral egy ilyen földes pályán .A cim meg a tipikus felületes emberekre jellemző akiknek minden terepjáró = Geep ,Minden chopper=HD ,minden magyarérzelmű = Fasiszta, Minden német=náci. Unalmas ez a tudatlanság (a 50-év agymosottságból) a kis hazánkban. Ideje lenne kisé utánaolvasni, föleg egy ujságironak vaze.

morcosboci 2009.11.18. 22:13:51

@pog ma thon: arról nem beszélve, hogy eleve nácinak nyilvánítani valakit amíg be nem bizonyítják, hogy ártatlan?

JawasZoli 2009.11.19. 02:25:57

emberek,

miert vedi mindenki a nacikat? a legtobb kommentelo szinte szemelyes sertesnek veszi a cimet. amugy ugyesen motoroztak a naci motorosok. ja a "nem naci" katonak meg vidaman irtottak a magyarokat meg egesz europa nepeit a II vh alatt. akkor senki nem volt ilyen erzekeny es nem tett kulonbseget akozott, hogy nem naci, de a nemet hadseregben harcol es oli a szomszedot vagy a nagyapamat, vagy miattuk kellett csomo embernek meghali.
le az osszes nacival es a szimpatizansaikkal is.
udv, szep napot, ja es mielott mellreszivna mindeki, csak hozzateszem, ez maganvelemeny, es szolasszabadsag van.

JawasZoli 2009.11.19. 02:33:41

Kedves Baowah,

akar ide is ellatogathatnatok legkozelebb. mit szolsz hozza?
www.army.mod.uk/signals/display/1302.aspx

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása