Szlovák kanyar az Alpokban

Kétnapos zarándoklat Mariazellbe

Éjjel fél tizenkettőkor még Árva várát nézegettük a térképen, Szlovákiába indultunk volna knédlit tömni, tatrázni, ahogy három héttel korábban meg is beszéltük. Aztán Mariazell lett a dologból, és ezt az özönvíz ellenére sem bántuk meg.

Vélemények az azonos című írásunkról.

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr671348210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.08.30. 17:12:37

Jól tetted. Árva vára (és ha már ott vagy Szepes és Ólubló) szeptember közepén igazán szép, és esőmentes.

Mariazell addigra már lehet hogy hóban fürdik - mint 2007-ben:

kutya-vilag.blog.hu/2009/08/30/szlovenia_ausztria_orseg_3_nap_alatt

dr.oid 2009.08.30. 17:14:22

Was ist los Herr Tschikosh?Nincsenek kommentek? Pedig nekem igencsak tetszett a legújabb szösszenet az magyarok kalandozásiról Labanczföldön. GrüssGott:))

loláb 2009.08.30. 17:31:57

Zsolt!

Ne higgy se Ommmnak, se Zírignek, Árva várát igenis érdemes megnézni(itthon nincs annyira épségben, és eredetiben maradt vár, mint az). Egy kicsit valóban lepusztította a Tátrát a vihar, de sajnos még így is jobb, mint azok a "hegyek" amik itthon vannak. Az viszont tény, hogy arrafele senki az ég világon nem beszél semmilyen értelmes nyelvet, csak a szlovákot. A várban viszont az idegenvezető kislányok beszélnek angolul, és hajlandóak (legalábbis 3 éve még azok voltak, nem voltam szlovákiába tavaly nyár óta, nem tudom mennyire vagyunk kívánatos vendégek mostanában) elismételni angolul a tudnivalókat.

Viszont ha mégsem mész Árvaváraljára, akkor a következő túrát ajánlom Szlovákiába:

BP-Salgótarján-Lucenec-Krivan-Brezno-Bystrá-Hybe-Tatranska Straba-Stary Smokovec-Poprad-Dobsina-Roznava-Tornala-Král-Ózd-Eger-Budapest.

Kb 850 km, tehát akár egy nap alatt is megjárható (ekkor az út kb 13 óra, cigiszünetekkel és egy bő másfél órás ebéddel), viszont akár ketté is bontható, ekkor van alkalom megnézni azokat a 2000-2600 méteres csúcsokat, amik alatt elmotorozol.

Az út minősége nem rossz, egyedül Hrinova és Bezno között nagyon rossz, a többi helyen jobb, mint itthon, a Popradtól induló 67-es út, pedig majdnem osztrák szinvonalú. Autópálya csaka magyar oldalon van benne, (meg egy kicsi északon, de az elkerülhető).

Nézd meg térképen, ha érdekel, és szerintem menjetek el Katival, nem bánjátok meg. Szlovákia szép, egyedül az épített környezet (városok, falvak, épületek) rondák, de sokkal érintetlenebb a természet, mint itthon, vagy akár ausztriában.

Ja, azt meg akartam már régen kérdezni, amikor a Dolomitos túrán voltatok, hol szálltatok meg, Riva del Gardában?

szálka 2009.08.30. 17:35:15

zsolti az esőruha pontosan honnan van, melyik cégtől? jó volna nekem is egy olyan amibe nem izzadok bele. a gyártó honlapján csak yamaha kereskedések vannak. van esetleg más forrás is itthon?

Csikós Zsolt 2009.08.30. 17:42:30

@szálka:

Igen, a Yamaha forgalmazza, de valahogy nincs honlapjuk hozzá. A ruha szuper, de a forgalmazás olajozott fogaskerekei közül pereg a homok.

@loláb:

Hm, elmentünk erre-arra, végül egy alagút előtt jobbra láttunk valami múlt század eleji épületet, a kissé gondozatlan kertből, meg a Camping feliratból arra gondoltunk, hogy olcsó lesz, az is volt. Maga a szoba egy lyuk volt, épp befért a dupla ágy, reggeli is kevés, de tisztaság meg minden azért megvót. Valamelyik képen rajta is van a galériában.

wgm 2009.08.30. 17:44:47

Ez a kedvenc turautam, evente tobbszor is megjarom, nem tudom megunni. Hollental-Kalte Kuchl-Mariazell az egyik legszebb resze Ausztrianak. Iden szembesultem eloszor azzal hogy Ausztriaban is amortizalodnak az utak, a tavaji tel nagyaon megviselte a Hollental egyes szakaszait. (Nyilvan nem maradt orvosolatlan.)

Viszont nem ertem hogy a Kalte Kuchl Alpengasthof-ot miert irod "Kalte Kuche"-nak es "Kalte Küche"-nek. Ez valami vicc?

Csikós Zsolt 2009.08.30. 17:54:39

@kutya_zzr:
Szépek a képeid, de a szöveg sorainak a végét valami levágja, ezért minden sor végén találgatni kell. Nem tudod, mi a hiba?

@wgm:
Hülyeségből. Rosszul emlékeztem, a kuche meg legalább jelent valamit az én szegényes szótáram szerint is. A Salza mellett eléggé magyar másodrendű útnak tűnt a minőség, ez tény.

loláb 2009.08.30. 17:58:21

@Csikós Zsolt: Igen, láttam, meg olvastam hogy nem drága (általában a Garda tó körül lényegesen többe kerünek a szállások). Voltam már egyszer, de akkor délen, Bardolinoban volt a szállás, és vagy idén ősszel, vagy jövő tavasszal vissza akarok menni, de most szeretnék valahol északon, vagy a nyugati parton megszállni, ezeket a részeket csak érintőlegesen néztem meg, így jobb lenne, ha a szállás is valahol ott lenne (a tó körüli út tiszta halál, végig 50-es korlát, egymillió autó, motor, és minden kereszteződés körforgalmas, még a szupermarketek lejárói is).
Jó lett volna, ha tudok szállást foglalni, de akkor majd még érdeklődök máshol.
Azért köszi.

Kétgyermekes Családapa 2009.08.30. 18:17:37

Olyan jó, hogy most már rendszerszerű a hétvégi hosszú Csikós Zs.-cikk. Amikorra inkább van időm olvasni, akkorra egyvalaki hálistennek megbízhatóan veszi a fáradságot és épeszű dolgokról ír, lelkiismeretesen, hosszan! Üdítő élmény újra és újra olvasmányra találni az épphogy írástudó félszerzetek által elkövetett firkálmányok között.
Köszönöm! Csak így tovább!

Kétgyermekes Családapa 2009.08.30. 18:24:48

@Kétgyermekes Családapa:
Elnézést, félreérthető lett: a félszerzetek alapvetően nem itt a Sebesség Oltára Blogban, hanem úgy kompletten a Totalcar kupacban gyülekeznek.
A blogban inkább az lenne üdvös változás, ha nem ezekkel a negatív betűkkel folyna ki a szemünk. Vajon még hányan kell, hogy kérjék azt az egy klattyintást a webmestertől? Bocsánat, hogy ma ilyen kritikus vagyok... A Csikós-írásokért még a szemem is hajlandó vagyok rontani, csak nem értem miért kell.

w126sd 2009.08.30. 18:28:43

Csá Csík!A Hondámmal annak idején jártam erre,szuper volt!
Amióta a H-Dmegvan,meghalni sincs időm,irigyellek egy kicsit,ilyen útért odaadnám a főszerkesztőd fél karját:-)
Múltkor lepucoltam a motort berner sprével,óriási amit az tud,mondom kerülök eggyet,erre nem elalszom az öreg diófa alatt?Irigyellek mégegyszer,az esőruha tényleg jó,egyszer 300km mentünk tokajig felhőszakadásban,megkaptuk a legmesszebbről jött motoros díját,a többit fedje jótékony homály........TOMEK

zippofcy6 2009.08.30. 18:37:47

El kéne végre dönteni hogy a feleség egy tárgy-e.
Mert a cikkben hol A Kati, hol meg Kati.

Butapest ... :P

arthur877 2009.08.30. 19:01:24

Csíkós, ez megint jó volt!
Tanítsd meg bent az írásra azt a Balázs gyereket!
Azért máskor reggel tedd fel a posztot, hogy legyen idő rá kényelmesen, mert most már a srácokat "kezelem le" éppen...
Köszi az élményt! :D

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.08.30. 19:11:07

@Csikós Zsolt: a hibát nem tudom, de néha csinál ilyet a .blog :(

Este nekiugrok, és átszerkesztem.

(vagy új fajta nyelvtörőnek szántam, és uborka-szezonra elfoglaltságnak... ki fejt meg több szót :)) popdaráló nesze... :)

Grifter 2009.08.30. 20:05:38

Én Csikós úr munkásságát messzemenőkig elismerő (bár nem mindig értő) ember lennék, aki csak pozitívan tudna nyilatkozni a fent említett úriemberről.

DE DÖGÖLJEK MEG, HA MÉGEGYSZER BÁRMIT ELOLVASOK, AMIBEN NEM EGY MOTOR VAGY AUTÓ A FŐSZEREPLŐ, HANEM ISMÉT A FELESÉGE AKINEK MÁR A LÁTVÁNYÁTÓL IS KIRÁZ A HIDEG.

Nincs semmi bajom a hölggyel, nem is lehetne, hiszen nem ismerem. Viszont a TC rendszeres olvasójaként többet 'találkozom' vele, mint bármelyik elbaszott celebbel Győzikén innen és kurvára unom.

Remélem nincs harag.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.08.30. 20:22:42

@Csikós Zsolt: sokadik vágásra sem áll be a sortörés a blogon - de közben megtaláltam ugyanezt az utunkat Gyuriék lapján is:

www.motorostura.hu/build.asp?Module=news&ActiveModule=news&ActiveMode=DisplayArticle&ArticleID=431

loláb 2009.08.30. 20:25:50

@Grifter: Hogy te mekkora gyökér vagy öregem, felfoghatatlan. Gondolkozzál már baz+ mielőtt ilyesmit írsz.

lally 2009.08.30. 21:12:32

Én kérek elnézést...

DBandesz 2009.08.30. 21:18:17

Mariazelltől nem messze visszább van Wienerbruck nevű kis falucska, ahol magyar illetőségű a tulaj. Ha kell, tudok elérhetőséget adni. Tavasszal voltunk ott, részletesen lásd: www.indafoto.hu/DBandesz

Imádnivaló hely, jóllehet mi kocsival voltunk, és inkább gyalogtúráztunk egy keveset.

Gomulka Béla 2009.08.30. 22:21:27

A szállás kisasztalán fejhallgató. A templom két, masszív barokk tornya ko"zo"tt meg egy neogót torony. Hogy az miért jobb?

brake 2009.08.30. 22:25:57

Csak köszönni tudom a beszámolót.
Sok hasonlót(nem feltétlenül
esőset)kívánva,kösz.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.08.30. 23:31:35

@Csikós Zsolt: nah...végre mindenki elaludt, Kawa is a garázsban: nyugodtan végigolvastam.

1, bazd...üvegbizti ? 2oo9 -ben ? Én az öreg, "semmirese" Laverdából is azonnal kidobtam. Ne szivasson engem (khm..többet:) az éjjel megszűnő lámpa, vagy a váratlanul elhallgató önindító.

2, Gyertek ki velünk 11-én. Tátra.
Mariazell szép - a környező kanyarokban kilométerenként vesztettem 2-3 csepp spermát - de Zdiar az mégis más.
Összetéveszthetetlen hangulat - a szó legjobb értelmében.
( és szólj Robinak is: anno a lelkemre kötötte az erdélyi beszámoló után, hogy a neki még hiányzó 'északi irány' túráról értesítsem... :)

ZsoltK 2009.08.30. 23:33:34

"köpjenek le, nekem már elfogyott a nyálam" ... istenem. Köszi, megint egy cikk a régi szép stílusban. Öröm volt olvasni ! :)

Gordini 2009.08.30. 23:37:31

Grifter,neked meg mi bajod - egyébként ?
És van itt valahol olyan villanyszerelő,aki segítene ezt a kibszott hátteret pozitívvá varázsolni ?! Már ennyitől is vért hány a szemem :(

allnitelong 2009.08.30. 23:41:16

Nagyon jó volt ez a cikk! A tavalyi Alpok-túrás írás is nagy kedvencem volt, alapmű! :) Sosem fogok motorra ülni, de ezeket olvasva szinte vágyat érzek rá, hogy nyeregbe pattanjak és elinduljak nyugat felé, neki a hegyeknek!
Viszont ahhoz képest, hogy mekkora feneket kerítettél anno a Yamaha kiválasztásának és éppen a hosszabb hegyi túrákra próbáltad optimalizálni a vásárlást, azt vártam, hogy jobban ki lesz hegyezve az idei túra beszámoló arra, hogy jó döntés volt-e a Yamaha, hozta-e azt a pluszt a túrán, amit a Kawához képest vártál tőle, jobb-e annyival, hogy elkerülje az eladást? :)

Csikós Zsolt 2009.08.31. 00:09:07

@kutya_zzr:

11-én Imola jön, képtelenség...

Csikós Zsolt 2009.08.31. 00:10:55

@allnitelong:

Jobb, persze. Nem hullafáradtan, nem összetörve szálltunk már le róla ktészer is idén száz kilométerrel nagyobb táv után, mint amint a Kawával korábban max. megtettünk, és estünk be utána az ágyba. Szerintem ez elég elismerés.

Grifter 2009.08.31. 00:10:56

Félreértések és felesleges anyázás elkerülése végett (a sok hős, ejj):
Mindenki annyi képet rak ki annyi mindent mondd el a feleségéről, barátnőjéről, élete szerelméről egy blogon, amennyit csak akar.
Azt sem tagadom, hogy talán csak a fura megközelítés zavar és nincs is vele semmi gond valójában. (Mármint más nem nevezi a feleségét a nevén a cikkeiben, nem közöl róla képeket, de főleg nem teszi ezt rendszeresen, de lehet, hogy ezzel nincs baj, csak szokatlan.)
Biztos ez is egy fajta kifejezése a szeretetnek, netán szerelemnek, ellenben engedtessék meg, engem ez zavar. Biztos szűklátókörű aluliskolázott bunkó gyökér állat vagyok, ráadásul csak kötekedni járok a netre és persze csajom sincs - de akkor is zavar.

Válaszolni pedig felesleges, a szándék pont az, hogy ne a hölgyről vagy netán az én problémámról szóljon a dolog, hanem a motorról/túráról/az író PARTNERÉRŐL.

Béke.

Csikós Zsolt 2009.08.31. 00:11:50

@Grifter:

De hát pont ez nem béke, bocs. Ha ezt nem látod, a szlovák kettőt nézed.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.08.31. 00:26:21

@Csikós Zsolt: ha haza mersz jönni még egy üzemképtelen motorral, szívesen biztosítok Neked albérletet... ha esetleg...otthon.

Tudod, na. :)

kujoon 2009.08.31. 00:43:38

Én is inkább mentem volna a szlovákok helyett Ausztriába. A 80-as években gyerekként szinte inden nyáron a Tátárában nyaraltunk 1 hetet-10 napot.Csodaszép hegyek, tiszta környezet, olcsó szállás, kaja, a Balaton is drágább volt nagyjából.Ja, és olcsó és hatalmas cipők tömege, amekkorákat idehaza nem lehetett kapni (47-48 as lábak rulez.)Mondjuk kissé nem nagyon szerették a magyarokat, nyelvet nem beszéltek sehol. Aztán pár év kimaradt, majd 2005 körül voltunk, utoljára egy ideig, az biztos. Az összes létező hatósági, hivatali közeg (rendőr, parkolóőr, természetőr) megbüntetett mindenféle mondvacsinált indokkal, mindenütt q drága a parkolás, (bevásárlóközpont előtt fizetős parkoló, nooormálisak??)óriási lehúzás, stb. Oly szinten megútáltam ezeket a nyavajás tirpákokat, hogy megfogadtam, soha többé, amig így állnak hozzá az idegenforgalomhoz.Erre jött még azóta a még nagyobb fokú magyargyűlölet meg nyelvtörvény, és már annyiba kerül minden, mint Ausztria vagy Olaszország. A tájak persze továbbra is csodaszépek, de asszem soha többet Szlovákia.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.08.31. 00:55:07

@kujoon: szerintem nem jó helyen jártál... hat éve minden nyáron (és néha télen is) kint vagyunk. A világban bármerre jártam, ilyen kedves vendéglátásban még sehol nem részesültem.

kutya-vilag.blog.hu/2009/08/25/szellel_szemben

kujoon 2009.08.31. 00:55:47

@kujoon: a napiszar az télleg hehe...
van még pár ilyen, a német városokban: rathaus=patkányház?
blumen=kék emberek?
konditorei=fitnesszterem?

lehet folytatni... :D

kujoon 2009.08.31. 01:04:04

@kutya_zzr: de az is lehet, hogy Te jártál vmi extrém normális környéken, ahol nem ismerik a magyarokat... :D A Tátra lengyel részén, Zakopánéban sokkal normálisabbak minden féle értelemben...Ott is vannak gorálok rendesen.Olyan épületeik vannak, hogy a függőleges falakon is van tető... :-). Az a szlovákia film meg, enyhén szólva is "érdekes" ahogy mutatják a sok exmagyar várost, tájakat...na mindegy, nálam elvágták a f.szukat, az biztos.Neked azért sok szép túrát kívánok, ha bírod őket.

Grifter 2009.08.31. 03:26:39

@Csikós Zsolt: De ha te nem látod, hogy finoman fogalmazva is (szvsz túlzottan) előtérbe helyezed életed párját a TC-n megjelenő(!) írásokban, akkor ketten ülünk a TV előtt távírányitó nélkül.
Remélem nincs harag.

Kivilágítatlan Biciklista 2009.08.31. 04:30:18

A Tatra az az autó, a hegyet Tátrának hívják.

Rocko- 2009.08.31. 07:27:47

élvezetes kalandtúra.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.08.31. 08:05:22

@kujoon: én is a Goral részre járok mindig (Zdiar környéke)- Pozsonyban, Nyitrán örömmel szívatnak, ha csak kint járok.
Ott meg nem tudják, hogy tegyenek a kedvünkre...és ugyanezt tapasztaltuk Murány környékén, meg a Szepességben is.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2009.08.31. 08:51:36

@Grifter: Úgy látom nálad is az a gond, mint a Belsőségen frissen nagy port kavart Balázs Viktor húsz évnyi trágyadombjával.

Akként emlegeted, holott EZ ITT NEM A TOTALCAR! Ez itt a sebesség oltára BLOG. Az meg a Belsőség BLOG. (Csak én nézem meg az URL-t, hogy hol vagyok?)

Ezekbe igenis belefér a tökszubjektív, személyeskedő, magánfotókkal illusztrált írás. (Ennyi erővel Csikós összes apóstúraírását is szapulhatnád, hogy kit érdekel a családtörténet.) Balázs Viktor esetében is érdemes megnézni, hogy hányan hördültek fel sértődötten, pedig nyilvánvaló volt, hogy a listája szubjektív.)

Igen, ezek a blogok valóban a TC holdudvar részei. De - feltételezem - a szerzők pontosan tudják, mikor való egy írás a TC-re (gyengébbek kedvéért: totalcar.hu), és mikor valamelyik blogra. (Majd ha nem, akkor lesz gáz. :-))

(Ja, és azt is érdemes szem előtt tartani, hogy még a TC-n is van Vélemény rovat.)

Remélem segítettem a megtalált távirányító feliratainak értelmezésében.

karlmann 2009.08.31. 08:51:54

Köszi Csikós ez a Tageshit nagyon nagy volt. Minden kollégám fetreng a röhögéstől. Ez úgy kellett így hétfő reggel, mint egy falat kenyér.

zöldi 2009.08.31. 09:06:26

Kösz a cikket, már megint igenjó volt!!
Annál a sokmotoros fogadónál mi is voltunk egyszer, nem győztünk csodálkozni.

ZYLO 2009.08.31. 09:54:46

Nehéz megfogalmazni, hogy mitől jó egy Csikós Zsolt-írás. Érdekes, részletes, valahogy íze van mindennek. Talán attól, hogy olyan apróságok is belekerülnek, amit mások nem tartanak említésre méltónak? Ilyen jó hangulatfestést írni ritka képesség, gratulálok és még sok hasonló cikket kívánok magunknak.

ZON 2009.08.31. 11:22:52

Az XJ-vel szabad leállított motorral olyan sokat gurulni? Sok típusnál (bár inkább egyhengereseknél - Yam XT, Honda XR) kifejezetten tiltja a gépkönyv, a váltó kenése miatt.

vadkertész 2009.08.31. 12:01:44

Szia Csiki!
Hafit nem láttatok?
Életem legszebb Haflingerét Mariazellben láttam. Az aszzony már rég bejárta az egész városkát én meg még mindig a Hafi körül matattam és a tulajt kerestem....

Suttora 2009.08.31. 12:02:47

@allnitelong: Soha ne mondd, hogy soha :D

kerokaa 2009.08.31. 12:12:38

Éljenek a túrák! Grat megint az íráshoz. Ez inkább ide illik, mint a TB-re.

xszolixxx 2009.08.31. 12:12:55

Semmi baj nincs a család szerepeltetésével. Sőt.

Még a TopGeares Jeremy Clarkson is többször tesztelt kocsit a saját gyerekeivel, sőt volt amikor a felesége tesztelt. Vagy ha beleolvasol a tesztjeibe, írásaiba itt www.timesonline.co.uk/tol/driving/jeremy_clarkson/
folyton szerepelnek a felesége, gyerekei, kutyája, szamara, kisvárosa stb.
Szóval nem ismeretlen különcség az autós/motoros ujságirásban a személyes hangvétel.
Igy tovább Csikós, még több öreg, motort, szerelést, feleséget, kutyát, macskát, havert stb.-taz írásaidba.

zöldi 2009.08.31. 13:13:39

@ZON: De így legalább hamarosan olvashatunk újra szerelős postot: "Csikós Zsolti a 4.b-ből orális közösülése az XJ váltóval" :DD

Grifter 2009.08.31. 20:58:01

@bonifac: Mi, így együtt, felnőtt és feltételezhetően értelmes emberek tudunk-e különbséget tenni egy egyszerű blog és egy olyan blog között, amit magyarország legnagyobb látogatottságú autós-motoros portáljának főoldalán olvashatunk? Ráadásul csak ott, hiszen itt valójában nincs is(nem olvasható), csak hozzászólni lehet.
Tehát kérlek ne okosíts, mert a totalbike.hu/magazin/2009/08/30/szlovak_kanyar_az_alpokban/ nem egy blog, még "ha baromira kedveljük a szerzőt és meg akarjuk védeni a hülye kötekedő emberektől" sem.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2009.08.31. 22:53:50

@Grifter: Ebben igazad van.

De mit is szeretnél valójában?
- Csikós ne vigye az asszonyt magával, szigorúan munkacéllal motorozzon
- Ne fotózza, vagy ne tegye ki a róla készült fotókat

Dehát miért is ne? Együtt voltak ott, a felesége, szereti (muszáj, hogy szeresse, hol talál még egy olyan nőt, aki elviseli az 'ócskavasgyűjteményét'), sőt az asszony és az apósa is írt már a TC/TB-be valahová.

Te mit is tennél hasonló helyzetben?

Nem publikálsz?!

(Ha már valaki felhozta Clarksont, pont most ismételték azt a Top Gear epizódot, amikor mindhárman - Clarkson, May, Hammond - behozták az anyjukat egy kisautó-összehasonlító tesztre. Sőt igazából a mamák értékeltek, vezettek, döntöttek. (Nem mellesleg jobban, mint a fiaik.:-))

És tudod mit? Marha jó volt az epizód.

Csikós életében fontosabb a felesége (és a gyerekek is, őket is emlegeti), mint neked volna, ez a baj?

De tudod mit, nem 'védem tovább'.
Nem értünk egyet. A hasonlatodnál maradva, valami olyan csatornát nézünk, amit egyikünk sem ért rendesen, de engem ez nem zavar (mert pl. hollandul van feliratozva :-)))), téged meg igen.

Van saját távirányítód, kapcsolj el.
Engem meg hagyj nézni, légy szíves.

(Nincs harag.)

mzsombi 2009.08.31. 23:01:23

Zsolt, mi lett a Becker navival? Amúgy jó a kék párduc, csak minél korábbi szériát kell kifogni belőle, a későbbiekbe gyengébb procit és rosszabb GPS-vevőt építettek, ugyanolyan név alatt (v350). Az enyém most vitt végig egy 2200 km-es Alpok-Dolomitok túrán, hiba nélkül. És a barna csík valóban földút. :)

Csikós Zsolt 2009.08.31. 23:09:16

@mzsombi:

Becker leesett egy ölemben tartott irdatlan motorosruha-stóc és táskahegy tetejéről, igazi balfasz módon a kőre. Kicsit még ment is, de inkább már nem, aztán megdeglend. Azóta van a kék párduc, amely a nevéhez híven csodásan gyorsan összevissza ugrál :-)

Érdekes, amikor életbevágóan fontos, hogy működjön, olyankor egy szikra hibája nincs, de menet közben, amikor tudod, hol vagy, hajmeresztő dolgokat mutat. És félek, hogy erre a tendenciára nem építhetek kastélyokat...

Krisi 2009.08.31. 23:54:24

@Csikós Zsolt: navigációs témához: idén nyáron mentem Balatonról Tatabányára motorral, nem volt nálam térkép, de még indulás előtt csináltam magamnak igazi parasztdzsípíeszt, most eljött az alkalom, hogy közzé tegyem :)

kepfeltoltes.hu/090831/DSC00060_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

(bal sarokban van a Balaton, jobbra Fehérvár, fent pedig Oroszlány, csak hogy mindenki értse)

Pár hete meg Balatonfüredre mentem szintén motorral, akkor egy régi térképet pókoztam rá a tankra, az is jó szolgálat tett. Egy kocsmába mentem, és már a célállomáson tűnt fel, hogy nem mai darab a térkép: ilyen apróságok voltak rajta, mint Leninváros, M1-es csak Tatabányáig volt jelölve, környező országok meg Csehszlovákia, Jugoszlávia és Szovjetúnió :D
Szóval lehet, hogy beújítok egy térképet jövőre :)

(az írás meg szokás szerint teccetős, ne aggódj, úgy 15 év múlva már a nagyobbik fiad is egy most pár éves motorral fog veletek menni :) Sőt, pár év múlva meg már a srácok fognak titeket nyaggatni, hogy "Apa, menjetek már el motoros túrára, addig itthon házibulit csapunk" :D

loláb 2009.09.01. 08:29:15

@Krisi: Magyarországon, ha ismeretlen helyre mész, bőven elég a közbenső, nagyobb városokat, és a kanyarodási pontokat megjegyezni, (kb 3-4 város), és úgy is el lehet találni bárhova, mivel -a környező országokhoz képest- remekül, érthetően, nagy betükkel van kitáblázva minden.
(Persze a városbeli tájékozódás ennek az inverze, valamilyen oknál fogva a megyeszékhelyektől lefele elvétve divat az utcanévtábla).
Szóval itthonra nem okvetlenül kell GPS, még nagyon térkép sem.
Ellenben külföldön jó szolgálatot tehet. Például a Szlovákok szeretnek mindent egy rendszáám méretű táblára kiírni. A betüméret általában fix, így ha hosszabb, akkor röviditenek. Például, Banska Bystrica (besztercebánya) a legtöbb táblán így szerepel: Bnsk Byst. Ez egy anyanyelvinek nem okoz gondot, de azért átutazóként zavaró lehet.
Szóval itthonra valóban tök fölösleges a GPS, de azért külföldre jobb (már csak a benzinkutak miatt is).

gondolatbetyar 2009.09.01. 13:25:54

Csikós Zsoltinak (a 4.B-ből) gratula a cikkhez
a személyes hangnem nekem tetszik. valószínűleg, mert nem a motorról ír teljesítményadatokat, hanem az útról leírást:)
bár lehetne, hogy szépen felsorolja az útmenti benzinkutak, kávézók árait és egyéb közérdekű infókat, de a megérzésem szerint a feleségével jobban járunk:)

Grifter 2009.09.01. 13:45:59

@bonifac: Kiakadályoz meg téged és miben? Én elmondtam a véleményem (amire külön meg is kértek a cikk végén), Csikós úr konstatálta és ezzel vége is lett volna. De te neked legfelsőbb bírót kellett játszanod a kétszámjegyű IQ-dal.
Megjegyzem, látszik, hogy még mindig nem érted mi a porbléma, tehát kár (meg)erőltetned magad, jobban jártál volna... dehát tudod te jól.
Ohh, és a nincs harag nem neked szólt lelkes fórumozó társam, tőlem te a saját véres hányásodban fetrengve dögölhetsz meg ott ahol vagy, semmi közöm hozzá - remélem megérted :|

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2009.09.01. 19:37:34

@Grifter: Kétszámjegyű, minek olyan sok? Ha te is beéred eggyel, akkor én miért telhetetlenkedjek?

Egyébként meg te is ott és úgy rohadsz meg ahogy akarsz.

(Csak tudnám, miért kellett most átmenni anyázásba. Elfogyott a sör a hűtőből, vagy mi van?
Én itt befejeztem, majd ne felejtsd letörölni a habot a szád széléről.)

Harkov 2009.09.01. 20:28:14

@Krisi:
Mielőtt megnéztem volna linket már gondoltam,hogy MZ-d van:-))Nem bántásból írom nekem is volt pár az utolsót tavaly adtam el.Néha hiányzik:-))

Krisi 2009.09.02. 17:35:23

@Harkov: MZ-nél jobb motor nincs, csak drágább :)

lilles 2010.01.26. 13:21:46

Üdv
Kerestem az IXS magyar forgalmazóját, de sajna nem találtam. :o(
Tudnál segíteni, hogy hol találok ilyen eső ruhát?
Köszönettel!

baowah · http://baowah.blog.hu 2010.01.26. 14:35:40

@lilles: helló, a Yamahásoknál érdeklődj.

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása