Kemény vagy?

Ha a világ legkeményebb motorversenyeit akarjuk sorra venni, sokaknak egyértelműen a Man-szigeti TT-viadal jut először eszébe. Azonban nemcsak az utcai motorosok, hanem a krosszosok és endurósok között is vannak olyanok, akik igazán elvetemült helyszíneken teszik kockára életüket évről évre. Az ő versenyük ráadásul itt van a szomszédban: az ausztriai Erzberg Rodeóról van szó.

61880 jonny walker 1024

A résztvevők száma rendszerint ezres nagyságrendű, igaz, köztük sokan heccből indulnak, különféle, a célra teljesen alkalmatlan motorokkal. A profik azonban nagyon is komolyan veszik, mindent megtesznek a győzelemért a szinte függőleges partfalakkal, természetes és mesterséges akadályokkal nehezített pályán. Idén a brit Jonny Walker ért célba elsőként – ő 2012 után másodszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára KTM motorjával.

A 2014 nyár eleji futamot pedig most teljes egészében megnézhetjük Walker sisakkamerájának köszönhetően. Elmondva-leírva sokszor szinte elképzelhetetlen, milyen is húsz centivel a szakadék széle mellett egyensúlyozni, átvágni a kiszámíthatatlan mélységű pocsolyákon, roppant sziklákon. Nem tudjuk azt sem átérezni, hogy milyen lehet, amikor a meredek emelkedőn felkaptatva már csak a centikre a képünkbe mászó fotósok akadályoznak a továbbhaladásban.

65252 Jonny Walker 1024

Egy biztos: ezek a srácok arra a néhány percre-órára nem ismernek félelmet, csak az adrenalin és a győzni akarás hajtja őket. Mi pedig ezzel a videóval kicsivel közelebb kerülhetünk ahhoz a hangulathoz, feszültséghez és küzdelemhez, amit ők átélnek ott az erzbergi bányánál.

Fotók: jonnywalkerracing.co.uk

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr616738501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tirpákium 2014.09.28. 14:26:06

De jó lehet ennyire tudni.

kisörDög 2014.09.29. 18:28:08

Látom a nyugatinak is a sajátja átszaladni a versenyző előtt.

(((d(-_-)b))) 2014.09.29. 20:06:25

A Romaniacs széria is kőkemény...

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása