Amikor minden perc számít

Minden kereszteződésben rendőrök álltak, senki sehová. Sokan ilyenkor habzó szájjal szidnak minden fakabátot. De ezeket a zsarukkal szerintem mindenki kezet rázna, mert nem politikusok konvoja miatt tartották fel a forgalmat, és cikáztak a motoros rendőrök át a fél városon. Egy életveszélyes állapotban lévő csecsemőt szállító mentőautót kísértek a kórházba.

POLICIA LOCAL motorbikes

Gran Canarián is vannak gondok, a gyermekkórház helikopter-leszállója pénzügyi okokból nem üzemel, így a szívproblémákkal küzdő csecsemőt szállító helikopter egy másik helyen tudott csak landolni. Innen kellett mentőautóval átszállítani a beteget.

Ambulance Gran Canaria2

Normál esetben ez az út tíz percig tart, de most minden perc számított, nem lehetett késlekedni. A Las Palmas-i rendőrség tökéletesen koordinált munkájának köszönhetően alig öt perc alatt ért a szirénázó mentőautó a készenlétben várakozó kórházhoz. A felvételen jól látni: minden kereszteződést lezártak, mire a mentő és az azt felvezető motoros rendőrök odaértek. Ahol esetleg mégis volt forgalom, ott a motorosok tökéletesen koreografált mozgással terelték el az útból, akit el kellett.

Angolul értők figyelmébe ajánlom a feliratokat, amik segítenek pontosabban megérteni, mi miért történik. Profi munka.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr705869205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lomha 8V 2014.03.21. 18:36:33

Minden tiszteletem nekik. Remélem rendbe jön a baba. Őszintén szólva elérzékenyültem mikor arra gondoltam, hogy mi folyt éppen hátul.

Moto-Cat · http://srx.ini.hu 2014.03.21. 18:49:32

Csodálatos videó! Nagyon meghatódtam.

Hun_Fighter 2014.03.21. 19:25:16

Azt gondolom - vagy csak szeretném gondolni? -, hogy ez idehaza is megtörténhet. A hazai motoros rendőrök is profik, csak kérdés, hogy a parancsnokaik mennyire azok.

Mindettől függetlenül hatalmas respect a Kanári zsaruknak. Úgy vélem, hogy a rendőr ezt tegye, amit a videón látunk, vagy kergesse a szemétládákat. Ha pedig mindezzel végzett, kicsit trafizhat is... :) Köszönjük a videót, Streetsta mester.

8Gbit 2014.03.21. 19:32:16

Szép munka a rendőrök részéről! Reméljük a baba is megmaradt.

e1 · http://beszoltam.hu 2014.03.21. 19:40:57

Ennek van értelme, nem a politikusok kísérgetésének.

Hanzi 2014.03.21. 21:13:18

Koordináció, kommunikáció, szervezett munka! Ez igen!

hálátlan olvasó 2014.03.21. 23:54:23

"all for one"

engem a hideg rázott ki.

Szabo T 2014.03.22. 03:33:22

@Hun_Fighter: "Azt gondolom - vagy csak szeretném gondolni? -, hogy ez idehaza is megtörténhet. A hazai motoros rendőrök is profik"

2000 tajan az Er- es Szivsebeszeti Klinikan dolgoztam a Varosmajorban. Egyik pentek delutan a HIETE-rol telefonaltak, hogy azonnal szukseguk lenne az egyik ballonpumpankra (mechanikus keringestamogato eszkoz). Kuldtek is egy Astra kombi taxit, amibe harman alig tudtuk beemelni a kisebb fridzsider meretu ballonpumpat. A HIETE a Hosok Tere "mogott" volt es mi mar a Varosmajor utcaban beragadtunk a csucsforgalomba. A Krisztina Templomnal meglattam ket motoros rendort, megallitottuk oket es elmagyaraztam a helyzet sulyossagat. Egy kerdesuk volt: "A hetedikben?" (kerulet). Onnantol kezdve minket is felvezettek, meg az Oktogont is lezarta az egyikuk(!), hogy at tudjunk menni. Profik voltak, ezuton is koszonet nekik! Az egyik mindig elottunk ment szirenazva, mig a masik lezart egy keresztezodest es amint atmentunk megelozott minket, hogy a kovetkezot is lezarhassa. Ha jol emlekszem 12 perc volt az odaut es masfel ora vissza immar felvezetes nelkul.

venturaea 2014.03.22. 04:54:05

Én is arra gondoltam, hogy amikor egy gyerekkorház helikopterleszállójára nincs pénz de a politikusok akiknek ez köszönhető még kapnak fizetést akkor ez a világ csúnyán el van baszva!

Tamás Ábrahám Türes 2014.03.22. 20:44:51

Ez profi munka!
Remélem hasonló helyzetben ugyanilyen segitséget nyújtana a rendőrségünk! Ez volna a dolguk!

hálátlan olvasó 2014.03.23. 07:41:44

@Tamás Ábrahám Türes:

ha már a mottójuk az, hogy "szolgálunk és védünk"

g.d 2014.03.23. 13:58:05

Gyanítom hogy 2-3 ilyen felvezetés/biztosítás költségéből simán működőképessé lehetne tenni a kórház helipad-jét...az őrség úgy látom, ott is azért van a kapuban, nehogy beengedje a logikát...

Ez a demokrácia, nézzétek ilyenekkel lőnek! 2014.03.23. 19:11:49

Rend(szer)őrség iránti szimpátiát próbálják növelni. Ne dőljetek be!

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása