Papír vagy, Rossi?

Ha a gyerek már megunta a karácsonyra kapott játékokat, vagy a bejgli maradványainak majszolása közben apának-anyának kedve támadt egy kis barkácsolásra, érdemes szétnézni a Yamaha weblapján. A japán motorgyártó jóvoltából most akár Valentino Rossi legendás Laguna Seca-i előzését is rekonstruálhatjuk, ehhez ráadásul nincs szükségünk másra, mint papírra, ollóra, ragasztóra és egy nyomtatóra.

Valentino-Rossi-Casey-Stoner-Laguna-Seca-Cavatappi-2008
Klikk a képre a videóhoz! (Fotó: motolonga.it)

A Doktor még a 2008-as szezonban mutatott be parádés előzést a kaliforniai versenypálya dugóhúzó-kanyarjában. A szenvedő fél a 2007-es bajnok, Casey Stoner volt, akitől Rossi vissza is hódította a világbajnoki címet. Az már a sors iróniája, hogy az idei szezonban Marc Marquez szinte pontosan ugyanúgy előzte meg az olasz zsenit a dugóhúzóban.

photo 001

Ezt az emlékezetes pillanatot örökítette meg tehát a Rossit foglalkoztató Yamaha – papírmodell formájában. Nobutaka Mukouyamának egy évébe telt, míg elkészítette a sablonokat, melyeket most bárki ingyen letölthet erről a linkről. Külön dokumentumban kapott helyet Valentino Rossi, valamint versenygépe, a Yamaha M1, illetve a környezet is – ezen kívül persze útmutatót is találunk a honlapon. Azért, ha figyelmesen megnézzük, valami fontos dolog hiányzik róla. Ez pedig nem más, mint Stoner és a Ducati – bár ez a Yamaha makettjénél érthető is.

pic 004

Persze ahhoz, hogy otthonunkban tudjuk Laguna Secát, nemcsak rengeteg munkára van szükség: a papírral és a tintával sem spórolhatunk túlzottan – igaz, ha csak Rossit és a motort akarjuk megépíteni, alig 40 lapot kell felhasználnunk. A teljes kompozíció ráadásul nem is kicsi, 1,2 méter hosszú és közel 50 centi széles.

pic 003

Aki nem vonzódik annyira a MotoGP-hez, de a papírmodellezést szívesen kipróbálná, számos más lehetőséget is találhat a Yamahánál: többek közt az R1-et, a V-Maxot vagy éppen az MT-01-et is megépíthetjük, a kész modellek fotóit pedig a japán gyártó saját galériájában oszthatjuk meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr85715741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gumitamin 2013.12.29. 21:03:03

Mióta kiosztották a 4 helyet, azóta nem sok vizet zavarnak a fiúk a pályán.

mt-03 2013.12.29. 23:01:57

yo a vidi, csak kar hogy jogserto igy mar le is van tiltva..

Lendvai Zsolt 2013.12.30. 07:42:09

@mt-03: Köszi az észrevételt, javítottuk!

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása