Egykerekezz fegyverrel a városban!

Nincs tekintélyed és pisztolyod sem, hogy megszerezd? Szeretsz egykerekezni, de a saját motorodat már rég széttörted? Jól jönne néha egy kis kenőpénz vagy pofozkodós testedzés? Jelentkezz városőrnek: a prágai testület talán éppen téged akar.

A cseszkó-magyar zsargonban „feketecsendőrnek” csúfolt városőrök egy lépcsővel a magyar polgárőrök fölött állnak: strammabb az egyenruhájuk, nadrágjukat töltényöv és pisztolytáska fogja össze – kinézetük megegyezik a zsarukéval, csupán jogkörük soványabb.

Úgy tűnik, a munka mégsem vonzó, Csehország fővárosában óriásplakáton toborozzák őket. Múlt héten éppen a világ egyik legelismertebb bukósisakgyártójától autóztunk haza (cikk később), amikor a benzinkúton megláttam a billboardot. Az első pillanatban azt hittem, hogy a Vissza a jövőbe negyedik része jön, ám beugrott, hogy a harmadik rész után nem a To be continued, hanem a The End felirat ugrott föl.

Ez valami más, talán valami más film, gondoltam. A jórendőr-rosszrendőr páros is erre utalt, igaz, a két férfi sokkal visszataszítóbbnak nézett ki, mint a fényesre nyalt hollywoodi férfihősök. Ez valami cseh film lesz talán, zs-kategóriás krimi, a képen meg a prágai Stohl Buci és valamelyik középtehetségtelen kollégája.

Komolyan, vagy két percbe telt, mire leesett, hogy ez álláshirdetés, nem egy feledendő krimi reklámja. Az objektívba kőkemény, primkón bámuló feketecsendőr arca tökéletes – ha statiszta, ha igazi, pont így néznek az igazi macsó egyenruhások. A baloldali figura simlis arcán látszik, hogy mindenre kapható: tudja, hogy van megoldás, persze okosba. 

Maroklőfegyver, hadonászás és motoros jaszkarizás? Sokaknak álommeló lehet. Aki tud csehül, van jogosítványa és szívesen hesszelne fekete egyenruhában, az tárcsázza az ingyenesen hívható számot; Akce Praha – akció lesz Prágában.

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr351429197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tibita 2009.10.05. 16:38:26

Lehet,hogy a plakáton látható két karakter riasztja el a jelentkezőket.....

Hiszen ki akarna egy csapatban "játszani" a sötét proli és sunyi csíra , két ilyen mintapéldányával??

Ha meg már a posteren is pont ilyeneket keresnek, jóérzésűember el sem gondolkodik azon,hogy jelentkezzen.....meg hát eleve...

Ahoj, poplacsek!!!!

toncsi64 2009.10.05. 17:53:44

Vajon hány fősre tervezik ezt az "elitcsapatot" :-))), hogy ilyen "médiahadjáratot" indítottak a feltöltésre ?! Mindenesetre ezen hírdetés alapján a legszükségesebbek a rendelkezésre állnak: pénz, paripa, fegyver :DDD

PepeXVI 2009.10.05. 18:27:00

Hát ez nagyon oszt! :D
Nekem is a Vissza a jövőbe ugrott be. Szerintem jó ötlet, mert sokféle motoros van.
Például az erdőben Husaberg meg KTM akce üldözne és lövöldözne akár hátrafelé.
Autópálya? Nem gond, ott lenne sor4-es, 11000en pörgő akce.
A város tele lenne bandit-akce-vel, és esetleg más meztelen akcével.
A végtelen országúton pedig HD akce vartyogna le, ha valaki rossz fiú.

Lehet h ügyesebben kellett volna leírnom, bocs. Nem vagyok poéta...

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2009.10.05. 19:56:12

dejó, hesszelés. olyan rég hallottam már, baowah, mit is jelent ez pontosan? :) Aki régebben használta ezt a kifejezést és megkérdeztem tőle, h mit jelent, sose tudták megmondani :D

dextercapo 2009.10.05. 21:59:57

hat igen , az elitcsapat .
ha egy luzer senki vagy , akkor dolj neki az allamnak es egybol felnek majd toled . te leszel a nagybetus Hatosag .
fura hogy odaat igy kell toborozni ezeket az ertektelen nullakat - nalunk siman megtalaljak a nekik valo allast a vamnal , rendorsegnel , apehnal - vagy ha vegkepp nullak es mar az allamnak is analfabetak , akkor mint parkoloor elhelyezkednek .
sok nulla egyutt is nulla - ha legalabb a vezeto jegy mas lenne - de ugy latom ez naluk sem jon ossze - legalabbis ha a reklamot jovagyta az ottani goreny elvtars ...

nitrobi 2009.10.06. 08:17:10

Télen ezek vajon mit fognak csinálni? Otthon nézik a Cobra 11-et és iszák a pivo-t :)
Ha nálunk lenne ilyen tuti jelentkeznének nálunk is a motorizált alakulatba.

A vadőrök nálunk is motorral járnak, a szoborpark környékén van egy öregebb bácsika és egy aprilia scarabeoval nyomul a kamaraerdőbe, neki is van szolgálati fegyvere is, de ő nem egykerekezik. Járja az erdőt és figyel.

tibcsi30 2009.10.06. 09:42:59

sziasztok.
mivel szlovákián lakom magyarként és cseh cégnél dolgozom, havonta megjelenek Prágában, néha töbször is.Ha rákkattintanál a cseh rendörség oldalára rögtön rájönnél h a reklám bizony direkt viccesre csinálták h minél többen nézzék meg. Ha megnéznéd a sok benefitet amit ajánlanak , ak´kor lehet h csomagolnál ís. A Prágai politikusok tudják h mi pénzt hagynak ott a turisták, és bizony csakk akkor jönnek ha biztonságba érzik magukat, akkor erezzék magukat biztonságban ´és lássanak minden sarkon rendört. Nem beszélve a rendörség alap mottójárol h SEGÍTÜNK ÉS SZOLGÁLUNK.

tibcsi30 2009.10.06. 09:48:06

és nem beszélve olyan szituáciokról amikor kisvárosból berohansz a nagyvárosba, hibát hibára halmozol, akkor ök odajönnek , nem ordítanak le, megkérdik mi a gondod, figyelmeztetnek h máskor ne csináld és illedelmes elvezetnek a rendörautó/motor mögött a kivánt helyre, szép napot kivánnak és továbbálnak segíteni másnak. EZ VELEM TÖRTÉNT, AZT HITTEM NEM HISZEM EL H ILYEN LÉTEZIK!!!!!!!

.com 2009.10.06. 10:09:09

Baowah
csatlakozom tibcsi30-hoz
ez valoban egy gag plakat

ez az alakulat amolyan soft rendorseg, user friendly, nyelvet (csehen kivul min egyet) beszelo tarsasag. Pl. az ellenzek tobbszor felvetette a belugyminiszternek, ha lehet igy is, akkor az igazi miert nem olyan??
Az is igaz, Spartak/Slovan meccsre nem oket kuldik... :o)

nitrobi 2009.10.06. 11:33:48

ha jól értem tibcsi30 kommentjéből akkor ez az alakulat nem a konditeremből kikerült AGYon szteroidozott, pénzbahajtó, clone trooper, jól menő vállalkozókból kerülne ki. Úgy van értelme, de valóban a plakát megtévesztő. (nekem legalábbis az). Prágában a Venceltéren is van egy mobil rendőrállomás ahol egy nagyon csinos rendőrnőci (is) teljesít szolgálatot és igen népszerű a turisták körében, én is lefényképeztettem vele magam.

tibcsi30 2009.10.06. 11:50:43

@.com: jol értitek, valóban így van. bár a velem megesett esetek töbségébn a klaszzikus zöld féle kemény gyerek bánt kedvesen, mondván h nekik is jobb ha segítenek és nem veszekednek. jó gondolat,így legalább nem rohan haza idegbajosan és nem ruházza meg az assszonyt mert elsózta a levest. egyébként én csodálom öket´, mármint az egész népet mert teljesen laza és higgadt eberek, ellentétben velünk akík hajalamosak agyonstresszelve élni mert ezt diktálja nekünk a fogyasztói társadalom.... sajna... :-)

tibcsi30 2009.10.06. 11:55:17

ja, és legutóbb úgy büntettek meg gyorshajtásért h miutn megálított elmondta mit vétettem, elmondta milyen következményekkel jár a gyorshajtás lakott területen belül, gyerekekröl beszélt akik már mincsenek köztünk, nekem meg rendesen lelkiismeret fudaásom lett. ezután kifzettem, megköszönték és jó utat kivántak. ez van, ez a külömség... :-(

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása