Boldog Kawácsonyt!

Ilyenkor, karácsony körül megtelik az internet fenyő szállítós fotókkal. Az egyik kabrióban, a másik veterán Porsche tetejére gumipókozva, aztán meg van, aki a nyitható tetejű, gombkerekű Bianchijában állítva viszi haza a fát. Na, de motoron? Nem szokás, nem emlékszem ilyen fotóra. Pedig milyen jól mutatna. Hopp, kihíváás, kihívááás!

Összekötözött fát tenni a motorra gyíkarc dolog, abban nincs semmi kunszt. Na, de egy feldíszített darabbal robogni fel és alá, az már igen. Az már kellőképpen ostoba ötlet, meg kell csinálni, nem is kérdés. Kell egy műfenyő, mert az könnyű, aztán díszek, meg boa. És lametta, lametta feltétlenül kell, abból csodás kormányhínárt eszkábálok. December 22-én egy nem túl nagy de nem is túl kicsi műfenyőt venni nem is olyan könnyű, pont ezt a méretet viszi mindenki. Volt viszonylag kicsi, meg viszonylag nagy. A kisebbik jó is lett volna, de olyan göthös volt, hogy rögtön kettőt vettem, összefogtam őket gyorskötözővel, hogy dúsabb legyen a lomb.

Az így jelentőségteljesebbé vált fát két spaniferrel atombiztosan rögzítettem a nyugdíjas rendőrmotor rádiódoboz-tartójára  A díszeket, meg a boákat pillanatok alatt feltettem, még azt is megoldottam, hogy egy gömb se eshessen le. Jó, a díszeknél volt kis közelharc, barátnőm többet leszedetett és átrakatott, mert szerinte én dilettáns módjára aggattam fel a gömböket. Merek én vitatkozni egy feketöves karifadíszítővel?

Már csak a lamettákat kellett egy-egy gyorskötözővel a markolatokhoz fogni, és kész is volt a mű. Kicsit féltem, hogy mit fogok elhagyni az installációból, de az egész napos motorozás után (ajándékokat és árut is így mentem beszerezni) sehol nem látok hiányt. Csak a kormányvégi lamettákból szakadt le pár szál. Igaz, ezek meg is vicceltek, de csak kicsit. Ugye önök is sejtik, miért három hengerezett lámpánál állva a motor. A szélben lebegő fémhínárok a bal szélső hengernél hozzáértek a gyertyapipához, meg a blokkhoz, és itt áthúzott  szikra. Azt azért kibírtam röhögés nélkül, amikor nem a blokk és a pipa között testelt, hanem a bőrkesztyűmön is átütve, a tenyeremet csípte meg a szikra.

Annyira megtetszett az installáció, hogy 24-én is így megyek be a boltba, mert valakinek az utolsó pillanatban ajándékra vadászóknak is segédkezet kell nyújtani. De aztán este az igazi fa alatt jön az ajándékbontás.

Természetesen az egészet csak azért csináltam, hogy ezzel a poszttal kívánjak az összes kollégám nevében minden kedves Totalbike olvasónknak  boldog karácsonyt! Meg hát ja, a hülyéskedés miatt is, mert az is fontos.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr427007649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TomT 2014.12.24. 08:54:56

Szép munka :)
A Koncz-féle "Születésnap" is szép írás.
Boldog karácsonyt íróknak, olvasóknak!

h.pityu 2014.12.24. 09:16:10

De baromi szép ez a motor...ilyennel repült be a T-1000-es a helikopterbe a T-2-ben?

alvázvédelem 2014.12.24. 13:47:00

@h.pityu: amerikai filmben japán motorral?
fat boy volt.!

alvázvédelem 2014.12.24. 13:47:32

még szerencse hogy nincs tél

mindegy ha szereted 2014.12.24. 14:11:15

Kitettetek magatokért:
Jó kis performance ez a karácsonyfás motorozás, a Koncz-féle Születésnap pedig kegyetlenül betalál.
Boldog karácsonyt mindenkinek!

Rocko- 2014.12.24. 14:37:32

lökött vagy Sipi, lökött. :)

Quattroman 2014.12.24. 15:43:31

@alvázvédelem:

tudtommal ez is amerikai rendőrmotor volt, pedig japán...

alvázvédelem 2014.12.24. 15:45:18

@Quattroman: az más mint egy Schwartzi film :-)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2014.12.24. 16:26:45

@alvázvédelem: A T-1000 ilyet rekvirál a rendőrmotorostól. A Governator viszont tényleg H-D Fat Boy-jal szigorkodott.

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása