Drift párbaj a jégen: GSX-R1000 vs. Polaris RZR

A finn StuntFreaksTeam legújabb videója igazi téli szórakozás - a sarkkör környékén az év jelentős részében adottak a befagyott tavak, így adja magát, hogy ott eresszék szabadon a lóerőket.


Az egyik résztvevő egy Polaris RZR buggy, amit egy 900 köbcentis, kéthengeres motor hat. Álló helyzetből 60 km/h-ra 2,6 másodperc alatt gyorsul, ami nevetséges lomhaság egy GSX-R1000 hez képest - az ennyi idő alatt százon van. Amennyiben száraz útról van szó, de a jégen többet számítanak a félcentis tüskékkel szerelt gumik és az összekerékhajtás.
Ezzel szemben áll az egyetlen hajtott kerekű GSX-R és a 175 lóereje. Ebből ugye semmi jó nem sülhet ki?

Hogy az előző állítás biztosan igaz legyen, előkerül egy mogorva lékhorgász és némi kézigránát...


Jogsi a zsebben, kezdődhet a tanulás

Mivel autót már jó pár éve vezetek, és igyekszem naprakészen tartani az ismereteimet, így a motoros KRESZ sem okozott nagy problémát. Persze mindig vannak olyan területek, foltok, ahol érdemes és szükséges is ismételni, feleleveníteni a korábban tanultakat, és azért az A-kategóriánál vannak olyan dolgok is, amelyek nem részei az autós tananyagnak. Végül egész jó eredménnyel tudtam levizsgázni elméletből, amit e-learninges tanfolyamon tanultam.

021

A rutin (vagy ahogy most nevezik, járműkezelés) aztán már tartogatott érdekességeket. Leginkább azért, mert a Yamaha Fazer jóval testesebb gép, mint a saját Simson Starom (ja igen, azt meg össze kellene rakni), vagy éppen az eddig kipróbált robogók. Komolyabb nehézséget ennek ellenére nem okozott a feladatok végrehajtása, de már alig vártam, hogy kiszabaduljak a gyakorlópályáról, és a forgalomban motorozhassak.

A rutin végére eljutottam oda, hogy már nem okozott fájdalmat másfél órányi motorozás az alkaromban – tehát valamivel lazábban ültem már a Yamahán, mint az első órákon. A forgalomban pedig el is kezdtem élvezni az egészet. Természetesen nem a városi közlekedés az, ami igazán meghozza ehhez a kedvet, de eleinte gyér forgalomban gyakoroltunk, aztán szép lassan a hétvégi piacolók és bevásárlók tömegébe is belecsöppentem. Szerencsémre nagyon jó oktatót fogtam ki: ritkán szólt hozzám a rádión, de amikor indokoltnak látta, akkor egyszerűen, könnyen érthetően adta tudtomra, hogy milyen hibát követtem el.

Az órák többségét egyedül teljesítettem, csak az oktató jött mögöttem autójával, így új tapasztalatnak számított az is, amikor előbb egy B125-ös csatlakozott hozzánk MZ-vel, később pedig egy fiatal robogós srác az iskola Malagutijával. Itt rendre az volt a felállás, hogy én mehettem elöl, aztán néhány óra után, amikor már nekik sem volt új a forgalmi vezetés, cseréltünk. Ezt mondjuk kevésbé szerettem, igyekeztem annyira lemaradni, hogy minél kevesebb kétütemű kipufogógázt szívjak be.

WP 20141218 004

 Az országúti vezetést először egészen rövid távon próbáltuk ki, aztán szinte rögtön elmentünk egy hosszabb körre is. Eleinte szokatlan volt 45-50 km/h fölé gyorsítani, 60 körül már olyan érzésem volt, mintha 120-szal tépnék. Aztán az első komolyabb vidéki kör végére már ez is inkább kellemes élmény lett. A vizsgán aztán egy jó hosszú kört mentünk, végül a vizsgabiztos csak annyit mondott: megfelelt, ügyes volt. Na, persze. Az ügyesség nyilván nem itt kezdődik, de a jogsival a zsebben indulhat a tapasztalatszerzés, és mehetek akár vezetéstechnikai órákra is. Ehhez tavaszra kellene valamilyen gép is. Az ésszerű választás talán a Honda CB500 lenne – erről éppen itt ír a Nepperűzőnk. A baj csupán annyi, hogy szerelmes lettem a Ducati Monster hatszázasába.

Stallone rémálma

2014-yamaha-xvs1300-custom-eu-liquid-copper-studio-002.jpg

Jajj, mondtam, amikor először megláttam képen. Valakinek elgurult a gyógyszere? Ez már kissé meredek!

Élőben is nehéz hozzászokni. Nem kicsi motor, párduc ívelése van, nagyon ráfekszik az épített-kusztombájk őrületre.

A Yamaha valami nagyot akart villantani. A blokk a hagyományos XVS 1300-ből ismerős, reménykedtem, hogy ez a Drag Starom egyenesági leszármazottja, de a francokat: itt már hipermodernség van, vízhűtés és a hengerszög is hegyesebb, mint az őskövület Virago-blokkban. Mellékesen a komplett motor a sima XVS 1300-ra egyáltalán nem hasonlít.

Megosztó külső. Sok meglepetést okozott, az erőssége nem az lett, amit vártam, és a gyengéje sem. Teszt hamarosan!

2014-yamaha-xvs1300-custom-eu-liquid-copper-studio-006.jpg

A szezonnak vége? Az övének biztosan nem!

Bár a valódi téli időjárás, a nagy hideg, a jég és a hó még várat magára, a motorosok nagy többsége azért már eltette télire a gépet. Persze lehet még látni olyanokat, akiknek nem csupán hobbi, hanem elsődleges közlekedési eszköz a motorkerékpár, ők örülnek a viszonylag hosszúra nyúlt szezonnak. Vannak azonban olyanok is, akiket a legviszontagságosabb időjárás sem tántorít el, hogy kedvenc hobbijuknak hódoljanak.

maxresdefault

tovább »

Te jó ég! Ez biztosan vezethetetlen!

Ferrarik, Bentley-k, Lotusok, Porschék, régi és új M-es BMW-k és változatos V8-as izomautók mellett egy szokatlan, alaktalan motorkerékpár is feltűnt az Atlanta elővárosában megrendezett Caffeine and Octane névre keresztelt amerikai Parkoló Parádén.

lambov12_bike1.jpg


Az előbb említett kétkerekű rettenet nem más, mint egy Lamborghini V12-es blokk köré épített motorkerékpár – bár valószínűleg motorkerékpárként értelmezni erős túlzás, hiszen tömege és vezethetősége (vezethetetlensége?) miatt az önfeledt kanyarvadászat elérhetetlen álom egy ilyen monstrummal.

 


Eleve a tizenkét henger miatt rendkívül hosszú lett a motor, nem véletlen, hogy a kormány sem a megszokott helyre került, hanem az ülés és a tank közé, de a szörnyű geometria mellett a futómű és a normál motorokhoz tervezett dupla tárcsafék, és a hozzá tartozó féknyergek hatásfoka is harmatosnak tűnik a bőven négyszáz kiló feletti önsúly határozott megállításához. Arról nem is beszélve, hogy a hat karburátor egy vaskosabb gázadásra szárazra szippantja az összképhez képest aprónak tűnő tankot.

A formaterv is elég messze esik a Dodge Tomahawk dimenzióitól, igaz, nem is egy nagyvállalat irgalmatlan költségen előállított szobráról van szó.

Hirdetés

Hirdetés

Friss topikok

Hirdetés

jajjdecsunya feed