Kis motorral is hatalmasat lehet taknyolni

A malajziai Cub Prix névre keresztelt bajnokságban 115-135 köbcentis körváltós motorok indulnak, a résztvevők pedig nagyon elszántnak tűnnek – pedig vezetési tudásuk szemmel láthatóan nagyon messze van a MotoGP menőitől. Ami viszont hiányzik, azt baromságba hajló bátorsággal pótolják.



Gondolom nem kell senkire orvost hívni a meglepetés okozta sokkra: ahol ez a felállás, ott hatalmas pofáraesések várhatóak. A helyzetet súlyosbítja, hogy egy bolyban mennek, és a pálya mellett nincs értékelhető bukótér. Na, ezekből az esésekből készült remek válogatás.



Érdekesség, hogy a videón legtöbbször a hátsó kerék megy el vadászni – ráadásul olyan látványosan, hogy még Lázár János is irigykedni kezd. Gondolkodtam is a magyarázaton, hogy miért történhet ez. Az egyik teóriám, hogy ezeknek a kis pöcsköszörűknek egyszerűen ilyen a geometriája. Talán ha jobban hátra terhelnének, vagy alacsonyabbra veszik a hátsó kerékben a nyomást, az változtatna valamennyit, de el kell fogadni, hogy aki Innovával vadul, az könnyen így jár.

 


A másik lehetséges magyarázatom szerint a röpsúlyos automata kuplungra vezethetők vissza ezek a látványos highside esések. Mert aki ilyen tempót megy ezekkel, az nem annyira hülye, hogy megzavarja a körváltó fordított sematikája (lefelé taposva vált fel, négyes után üres jön, onnan megint egy-kettő-három-négy). Tehát arról van szó, hogy nincs kuplungkar, emiatt ha kigyorsításkor kitör a hátsó kerék, nincs mit tenni ott kell tartani a gázt, és hátha kiadja – kuplunggal nem tud belefesteni a motoros.

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr207025879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fferkó 2015.01.01. 01:58:10

SzabóII könyvében olvastam (akivel egyszer volt szerencsém személyesen is beszélni),hogy főleg a gyengébb gépeknél a kuplung csúsztatásnak sokszor kardinális szerepe volt, egy-egy pozíció megőrzésében,vagy az"előrébb kerülésben".
Ugyanolyan gépeknél, hasonló kvalitású pilótáknál, nüansznyi dolgok dönthetnek.
Lásd: MZ kupa.
Amúgy üdvözítő dolognak tartom, hogy végre egy autentikus "hang szólal meg" ezen platformon!
Ja és:
Tankod üres sose legyen,új gumira mindig teljen,száraz időt, széles utat, hegyet, völgyet, kanyarokat, angyalt aki vigyáz terád, legyen veled sok jó barát!
BUÉK mindenkinek!

Schütii 2015.01.01. 12:04:41

De legalább lelkesek!

Sanyiqua01 2015.01.01. 15:52:13

Az elképesztő körülmények ellenére, nagyon keményen tolják a csávók! :)

Zomborácz Iván 2015.01.02. 11:44:51

Fferkó: az ügyes kuplungkezelés terepen is fontos - pl. krosszban szokták ezzel kibekkelni, ha gyengébb a motor, hogy nem veszik el a gázt, hanem inkább csúsztatják a kuplungot, és akkor kigyorsításnál megmarad a fordulat. Legalábbis amíg el nem melegszik meg kopik az egész.

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása