Egyetlen szó: zseniális

Az elmúlt hétvégén tartották meg az olaszországi Monzában a már hagyományosnak mondható Rally Show-t, amely lényegében egy jó hangulatú, komolyabb téttel nem rendelkező csapatás, neves pilótákkal. Futballnyelven az ilyesmit talán sörmeccsnek is lehet nevezni: a lényeg nem az, hogy ki hányadikként ér célba, hanem az, hogy a versenyzők és a nézők is jól szórakozzanak. Persze ahol mondjuk Robert Kubica rajthoz áll, ott semmi kétségünk nem lehet afelől, hogy keményen tolják neki a srácok.

rossimonzarally

A lengyelek egykori Forma-1-es menője be is húzta az első helyet Ford Fiestájával, mögötte pedig Valentino Rossi végzett. A Doktor egész egyszerűen nem tud lassan menni semmivel, bármit is toljanak alá. A Monza Rally Show-n már az elmúlt években is rendre jól szerepelt: a dobogóra rendszerint oda szokott érni, de többször állhatott már annak legfelső fokán is. Legutóbb például tavalyelőtt. Az olasz klasszis persze ezúttal sem bízott semmit a véletlenre, az alábbi videó bizonyítja, hogy nem fogta vissza magát. Hihetetlen, hogy mennyivel szűkebben fordul ellenfelénél, aki aztán ijedtében el is vette a gázt, elkerülve az ütközést.

Kubica és Rossi között végül minimális, alig több mint egy tizedmásodperces különbség döntött. Nézzék csak, hogyan terelgette a Fiestát a két pilóta:

Ezek alapján ismét megerősödött bennem az a gondolat, hogy Valentino Rossi gyors. Nemcsak motorral, hanem bármivel. Persze ez nem egy világbajnoki futam gyorsasági szakasza, de az évek során olyan sztárokat közelített vagy előzött meg, mint Gigi Galli, Sebastien Loeb, vagy éppen Dani Sordo. Korábban élesben is kipróbálhatta magát: 2002-ben Nagy Britanniában egy Peugeot 206 WRC-vel, 2006-ban Új Zélandon egy Subaru volánja mögött, 2008-ban Nag-Britanniában pedig Ford Focusszal. Utóbbi két versenyen egy 11. és egy 12. helyet tudott elérni.

ferrari-rossi-test-f1-wallpaper-2

A Ferrari Forma-1-es versenyautóját szintén többször tesztelte már Rossi. 2008-ban Mugellóban például csak néhány tizeddel maradt el Kimi Räikkönen akkori pályacsúcsától. Tavaly pedig egy Nascar-gyakorláson is kiváló időt futott.

rossi-nascar 13rossi1nk00724 original

Saját felségterületén, a MotoGP-ben összesen kilenc világbajnoki címet tudhat magáénak. Az elsőt még 1997-ben, a 125-ösök közt szerezte egy Apriliával, két év múlva pedig már a 250-eseknél lett aranyérmes. 2001-től jött az egyeduralom a királykategóriában, ahol öt éven át nem talált legyőzőre – háromszor Hondával, kétszer Yamahával nyert. Utóbbi márkának 2008-ban és 2009-ben is hozott egy-egy vébécímet. Bár többször leírták már, mondván túl erősek a fiatalok – elég csak Lorenzo, Pedrosa, Stoner, vagy éppen a regnáló világbajnok Marc Marquez nevét említeni – mindig meg tudott újulni. Ezt mutatja idei ezüstérme is. Folytassa, Doktor úr, mi figyeljük!

091025motogp 5

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr66959397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

okta 2014.12.06. 09:52:46

Benzinvérű. Mint MSCH, Pastrana, JMB vagy magyar példánál maradva mondjuk Szabó Gergő, de szvsz még Talma is.
Született tehetségek. ☺

szandhokan 2014.12.06. 12:24:50

szép szép, de egy rendes hátsókerekessel is mehettek volna a bóják között :)

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása