Gladiátorharc két keréken

A motorokról és a motorozásról nem könnyű érdekes filmet készíteni, éppen ezért talán kevesen is próbálkoznak vele. A témában mérföldkőnek számít az On Any Sunday, vagyis a Bármely vasárnapon, amelynek folytatását éppen idén ősszel mutatták be az Egyesült Államokban. Aki szereti az ilyesmit, annak ajánlunk most két dokumentumfilmet. Angoltudás nem hátrány, de a képek anélkül is teljesen élvezhetőek.

the-unrideables-500-ccm-motorrad-wm-in-deutsch-auf-dvd-13814

A The Unrideables (A vezethetetlenek) a MotoGP hőskorába tekint vissza. Azt a gladiátorharcot mutatja be, amit a kétütemű ötszázasok nyergében vívtak olyan korszakos egyéniséget, mint Randy Mamola, Kevin Schwantz, vagy éppen Kenny Roberts. Ha kétszer 45 szabad perce van, és nem futballmeccsel akarja eltölteni, akkor kezdődjön az első félidő:

Lenyűgöző archív felvételekből, hatalmas mentésekből és még nagyobb bukásokból azonban nem fogytak ki a készítők. Éppen ezért összerakták a The Unrideables második részét is:

A motorkerékpár-iparban ma már eléggé háttérbe szorultak a kétüteműek, különösen a nagyköbcentis gépek között ritka már ez a technika. A fenti filmekben látott, félelmetes erejű és szinte vezethetetlen motorokból merített ötletet a német Ronax, amikor elkészítette az 500 nevet viselő sportmotorját. Arról a gépről itt olvashat.

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr216925459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Guld Péter 2014.11.24. 20:15:19

Pont a hétvégén néztem újra mindkét részt. S állítólag már a harmadik is készülőfélben.

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása