Meghökkentően látványos új Harley-k

HD-mobilitás_1.jpg

A H-D Budapest meghívott a leginkább autókat felvonultató Mobilitás 2014 kiállításra. Persze nyilván a saját - ledfallal felszerelt - standjukat akarták megmutatni és valóban csak miattuk jöttem ki, az új autók nem az én pályám, viszont időm sem nagyon volt, rohanni kellett tovább vidékre. (Papp Tibivel viszont összefutottam, úgyhogy lesz teljes szakmai beszámoló.)

Elsőre kicsit furcsának tűnhet itt kiállítani, hiszen a gyakorlatban főleg autókról szólt a rendezvény. Utólag tudtam meg, hogy egyáltalán volt másik motorkerékpár képviselet is, de gondolom ez csak a nem túl rózsás piac eredménye, a "mobilitásba" minden jármű belefér. Mivel azonban prémium márkáról van szó, nem túl elborult ötlet reprezentálni például hasonló szegmensben levő autómárkák között, hiszen könnyen lehet a vevőkörükben közös halmaz. 

Szomorúan konstatáltam, hogy nem hozták ki a Breakoutot, de ezen kívül ott volt a kínálat java és kellemes meglepetésre akadt újdonság is: jönnek a 2015-ös modellek.

HD-mobilitás_6.jpg
A középpontban három zászlóshajó állt, amiből kettő fizikailag is az, a harmadik meg talán eladásban fogja vinni ezt a szerepet. Ez utóbbi a Street 750, amelyből a nem titkolt kusztomizálhatósági szándék jegyében már rögtön a H-D Budapest által csinosított példányt állították ki.

HD-mobilitás_3.jpg
Mellette ott volt a CVO Street Glide és a Road Glide Special amelyek a túragőzös-szegmenst képviselik és amelyeket eddig nem lehetett nálunk megvásárolni. Mindkettő elképesztően látványos luxusmodell, olyan fedélzeti hifivel és egértévével, hogy csak pislogtam.

(A hifi tényleg nagyon jól szól. Persze belemehetnénk, hogy ennek mi értelme, én is jót röhögök egy konkrét hülyén, aki a lakótelepen bömböltetni a zenét állandóan a Gold Wing-jén, feltűnési viszketegségtől vezérelve. De gondoljunk egy hosszú, kietlen, egyenes országútra, az azon megtehető sok száz kilométerre és rögtön megértjük.)

HD-mobilitás_4.1.jpg

A két csúcsmodell számos érdekességet tartalmaz. Ezek megismeréséhez klikkelj a videóra.

A nagyágyúk mellett ott volt egy nagyon jópofa újdonság is: az új Sportster Superlow formája zseniálisan sikerült. Mellette alig várom, hogy kipróbálhassam a Street Bob-ot is.

HD-mobilitás_7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr76924863

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása