Újoncként a felhők fölé

Az elektromos motorok tavalyi fölénye után kissé talán meglepetésként hatott, amikor idén június végén ismét benzines gép nyerte a legendás Pikes Peak-i hegyi felfutóversenyt. A Kawasaki ZX10R nyergében ráadásul Jeremy Toye személyében egy újonc ült, aki magabiztos, hat másodperces előnnyel zárt az élen.

10505193 10152564342216639 7904946540215949216 o

 

Toye motorjáról nem hiányozhatott a fedélzeti kamera sem, amelynek köszönhetően most mi is átélhetjük egy kicsit, milyen is 156 kanyart és 1400 méteres szintkülönbséget leküzdve feljutni a felhők fölé. Valójában igen borzongató, nem ritka ugyanis, hogy az út egyik oldalán már csak a kék eget láthatjuk, és semmiféle szalagkorlát nem nyújt biztonságérzetet. Toye pedig csak húzza a gázt, dönti a motort, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne ebben a környezetben.

Ez a videó bizonyos szempontból talán közelebb hozza számunkra a Pikes Peaket, mint ahogyan azt a helyszíni nézők láthatják. 2014-től ugyanis mindössze hat zónából követhetik az eseményeket a szurkolók, azaz a teljes aszfaltcsík – mára ugyanis már végig ilyen borítással rendelkezik a felfutó – tizedrészét láthatják be. Ez az intézkedés a biztonságot szem előtt tartva persze nagyon is helyénvaló, a nézők számára viszont nem a legelőnyösebb.

Jeremy Toye 9 perc 58 másodperces ideje egyébként elmarad a motorosok Open kategóriájának jelenlegi 9:52-es rekordjától. Azt ugyanis Carlin Dunne futotta még 2012-ben, egy Ducati Multistradával.

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr136512583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása