Műszaki hibák, tisztes helytállás

A németországi Teutchentalban rendezték a 2013-as Nemzetek Krosszát, melyen – részben a rajongók támogatásának köszönhetően – rajthoz állhatott a háromfős magyar válogatott is. Németh Kornél, Szvoboda Bence és Firtosvári Gábor egyaránt tisztességgel helytállt, a technikai hibák miatt azonban nem sikerült bejutni az A-döntőbe, vagyis a legjobb húsz közé.

20130928 163452-2

Németh az MX1-es, Szvoboda pedig az Open kategóriában motorozott jó tempót az első versenynapon, időeredményeik a 12., továbbjutást érő helyre lehettek volna elegendőek, ám a kvalifikációs versenyen Németh Kornél motorjának benzinpumpája meghibásodott, így kiállni kényszerült. A magyar csapat ezzel a reményfutamban, vagyis a B-fináléban folytathatta.

20130928 162102

A mieinket továbbra is technikai problémák akadályozták, Németh Kornélnak ezúttal a váltókarral, Szvoboda Bencének pedig a hátsó fékkel voltak gondjai. A B-döntő első helyét végül a lettek szerezték meg, ezzel bejutva a legjobbak közé, a mieink pedig 41 ország közül a 28. helyen zártak.

A Nemzetek Krosszán végül meglepetésre az előzetesen esélytelennek tartott belgák végeztek az élen, a második helyet az Egyesült Államok csapata szerezte meg, a dobogó harmadik foka pedig az olaszoknak jutott. A hazai pályán versenyző német csapat hullámzó teljesítménye csupán a hetedik helyre volt elég, ez pedig címvédőként kiábrándító eredménynek számít.

20130928 181816

A magyar versenyzők természetesen kissé csalódottan értékelték a versenyt:

Firtosvári Gábor (#83)

„A várt eredmény ugyan elmaradt, de nagyon sokat tanultam ezen a versenyen. A magyar csapatban nekem volt talán a legnehezebb dolgom, hiszen ez volt az első felnőtt válogatottságom. Ez a verseny nagy lelki lökést adott nekem, világossá vált számomra, hogy ezt akarom csinálni, ebben a mezőnyben szeretnék motorozni a későbbiekben. Remélem lesz rá alkalmam."

Németh Kornél (#82)

„Sajnálom, hogy nem tudtam hozzásegíteni a csapatot az A-döntőhöz az utolsó szereplésemen a nemzeti válogatottban. Úgy érzem, a tempóm elegendő volt a továbbjutáshoz, a balszerencse viszont egész hétvégén üldözött. A kvalifikációs futamon a benzinpumpa, a reményfutamban a váltó tréfált meg. Bízom benne, hogy a rengeteg magyar szurkolónak így is nagy élmény volt ez a hétvége."

Szvoboda Bence (#84)

„Hátborzongató érzés ennyi néző előtt motorozni, a pálya egyik kanyarjában akkora volt a hangzavar, hogy a saját motorom hangját nem hallottam. Rendkívül inspiráló volt számomra a csapategység, és a rajongók támogatása. Mindent megtettünk, hogy a lehető legjobb eredménnyel háláljuk meg a belénk vetett bizalmat. Nekem sikerült a legjobban ez a hétvége, világbajnokokkal voltam versenyben, de mindez nem ér semmit, hiszen a csapat nem jutott be az A-döntőbe. Bízom benne, hogy a jövőben még lesz esélyünk ott lenni a legjobbak között."

Végeredmény:

1. Belgium

2. USA

3. Olaszország

4. Ausztrália

5. Franciaország

6. Nagy-Britannia

7. Németország

8. Oroszország

9. Svájc

10. Észtország

...

28. Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr175557092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása