Harley a levegőben?

16.jpg

Nem, nem repülő H-D-ról lesz szó, de tény, hogy ezek a motorok mechanikusan, maguktól tartózkodnak a levegőben.

6.jpg

Eredetileg robogóblogot akartam írni, de Las Vegasban nincs annyi robogó, hogy sikerült volna akár egyet is lefotóznom, márpedig épp itt vagyok, sajnáltok, tudom.

2.jpg
Szerencsém van azonban: az első este beleakadtuk a Harley Davidson Café nevű műintézménybe, ami nem volt nehéz, lévén egy fő utca van, a Strip, és annak a hotelunkhoz legközelebbi sarkán volt.

5.jpg
Valami fenomenális burgert ettem, de a lényesebb kérdés az, hogy nem vicceltek a névadással: sok-sok ezer dollárnyi Harley-Davidson található a helyiségben, zöme a fejünk felett keringve. Köztük az egyik kedvencem, a Street Bob is.

9.jpg
A leggagyibb példány kétségkívül a motoros himnuszként tisztelt, nyilvánvalóan felháborító véleményem szerint hervasztóan szar Szelíd motorosok c. film sztárja: Amerika Kapitány, melynek nyergében bohóckodva lefotóznak, és digitálisan las vegas-i látványt másolnak mögénk. 

1.jpg
Ez a rész tényleg überszar, nem éri meg képet beraknom róla, de ezen kívül minden részlet ott van. Már a bejárat felett, az utcafronton hatalmas műharley hívogat, a járdán Harleynövény-installációk, bent pedig nem csak le van téve 1-2 motor. (Köztük egy 1957-es Panhead. Nem értek hozzá, de biztos ér valamit.) Hanem a fejed felett lebeg.

4.jpg
Építettek egy rendszert a libegő mintájára, amin körbe-körbe vonul felettünk, a plafonra szerelt pályáról lelógatva egy csapat motor, néha el-eltűnve a falban. Ehhez képest a falra aggatott féltank-garmada nem nagy cucc. Főleg, hogy mind igazi, működő motor, zsír állapotban. 

15.jpg
És még az alkoholmentes sörük is jó. Tudnak ezek az Amerikaiak!

17.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr325537930

Friss topikok

  • merekÉn?: Nem mondod? Sokan güriztek akkoriban a puszta megélhetésért. És nem volt keretük, meg idejük az á... (2016.12.12. 01:35) Harminc éve folyamatosan ácsol
  • rt rider: Most botlottam ebbe a nagyszerű leirásba.A kommentek láttán eszembe jut a villamos és torony verse... (2016.06.13. 13:09) Törökméz, MZ-n szopogatva
  • Wolfram: Mekkora amatőr lúzerség már egy újságírótól, hogy egy több részes cikkbe nem teszi bele a folyatás... (2016.03.13. 13:39) Szuperálom, vagy szamurájkard?
  • satyapapa: A Kawám igazi csodás motor,minden más csak egy nagyon jó szimulátor..Imádom a gépem és nem adnám ... (2015.12.22. 19:22) Garázsom dísze egy vadiúj veterán
  • Mics Bjukenen hadnagy: Na eddig szoktam olvasni a cikkeket: "Rendes motoron, mert a robogó nem az." Van váltós motorom i... (2015.11.07. 12:47) Mostanában tyúkanyóban utazom

Hirdetés