Motokrossz-vébé magyarokkal

A németországi Teutchenthalban, a 2013-as Nemzetek Krosszán mérheti össze tudását a világ legjobbjaival a magyar motokrossz-válogatott. A részvételhez szükség volt a rajongók támogatására is, akik anyagi támogatással segítették a szövetséget, hogy összejöhessen az induláshoz szükséges költségvetés. A versenyt a szeptember 28-29-i hétvégén rendezik. A kemény felkészülés ellenére a magyar csapat nem tartozik a vébé esélyesei közé, nagy eredmény lenne már az is, ha az A-döntőbe - tehát a legjobb húsz közé - bejutnának.

01


A magyar válogatott:

Németh Kornél #82 - MX1-es kategória

Kornél a csapat legtapasztaltabb tagja, már a hatodik csapatvébéjére készül. Legeredményesebb versenye a 2006-os volt, ott megnyerte a B-finálét, a reményfutamot. Sokáig állandó tagja volt az MX1-es világbajnokságnak, 2010-ben második helyezést szerzett a kanadai motokrossz-bajnokságban, és tavaly az év újonca volt a szuperenduró világbajnokságon. 30 éves kora ellenére még mindig jó versenytempóra képes, melyet az ADAC MX Masters sorozaton bizonyított. Idén 18. nemzeti bajnoki címét nyerte meg a hazai bajnokságban.

02


Firtosvári Gábor #83 - MX2-es kategória

Gábor most debütál a nemzeti csapatban, ez lesz pályafutása első felnőtt válogatottsága. A 18 esztendős tehetség a minicrossban Európa elitjéhez tartozott, a felnőtt kategóriákban az Eb-pontszerzésig jutott. 2013-ban minden korábbinál versenyképesebb tempót mutatott a magyar bajnokságban. Szvoboda Bencével végig vállvetve harcoltak az MX2-es elsőségért. Végül második lett ellenfele mögött. 2013-ban a cseh nemzeti bajnokságban is bizonyította tehetségét.

szvobodabence némethkornél firtosvárigábor
Szvoboda Bence, Németh Kornél és Firtosvári Gábor


Szvoboda Bence #84 - Open category

Bence az egyik legígéretesebb tehetsége a magyar motokrossznak. 21 éves kora ellenére már a hetedik nemzeti bajnoki címét szerezte meg a magyar I. osztályú szériában. 2013-ban az ADAC MX Masters kategóriában, valamint a nemzetközi cseh MX2-es bajnokságban húzta a gázt. Utóbbiban még esélyes a bajnoki címre, egyetlen pont a lemaradása ellenfele mögött. Pályafutása legnagyobb sikerét éppen az idei csapatvébé helyszínén, Teutschenthalban érte el: 2011-ban itt szerezte meg első MX2-es világbajnoki pontjait. A magyar csapatban ez lesz a második szereplése, először 2009-ben képviselhette hazáját a felnőtt válogatottban. Azóta sérülések miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr135535908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

okta 2013.09.27. 15:59:11

Ha nem lenne ilyen baromi messze, még el is mennék szurkolni.

Hajrá fiúk, húzzátok neki, ami kifér!!!
(És nem elesni!...) :-)
*****
Itt az én időm - egész héten erre vártam
Itt az én időm - húzni a gázt bent a sárban
Itt az én időm - repülni a levegőben
Itt az én időm - földet érni két keréken

Erotikus Fantázia · http://felnottfantazia.blog.hu 2013.09.27. 16:17:24

Hajrá fiúk! Remélem olvashatunk majd összefoglalót, élménybeszámolót!!!!

FeR1 2013.09.27. 21:36:40

Spacerider, a bohóc az te vagy itt egyedül az ilyen hozzászólással.

Hajrá fiúk! Mutassátok meg mi az a magyar virtus! :)

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.09.28. 04:31:37

Remelem jol szerepelnek a fiuk. Nemeth Kornel apjaval mentem egyutt futamon nyolcvanas evek vegen ( dunavecse, mor, piliscseven )

A szomoru valosag - beszeljunk oszinten - nincs mar magyar motorkrossz. Hany uj krossz motort adnak el evente? 20at? Szerintem annyit sem. Hany mukodo krossz csapat van? Negy? Allami tamogatas kb 89 ota zero. Gyakorlatilag egy mara megszunt sportagat kepviselnek a fiuk... Belgium, Nemetorszag, meg ugye itt van nagy elet krosszfronton.

Azert hajra:)

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.09.28. 04:42:10

Juteszembe Cserenfan pont husz eve volt a VB (125 ccm ) futam. Gyaszos volt az eredmeny, de nekem az fajt nagyon hogy a csehek is nagyon csunyan lenyomtak minket pedig azokkal partiban voltunk par evvel elotte.

A krosszozas ma a gazdagok sportja otthon magyarban, nincs mar szo "krossz eletrol". Sajnos.

spacerider 2013.09.29. 21:21:16

fer1! Nem kell itt szemelyeskedni az eredmenyek magukert beszelnek!!! Az utanam kommentelo szepen kifejtette, hogy itt mar nincs szo "krossz eletrol"! Itt ez a profi video, gyonyoru ruhak, sajtotajekoztato, mintha az allamokban lennenk, csak valahogy elmaradunk megis! A legjobban inkabb a magyar focihoz tudnam hasonlitani a mai magyar krosszt(pedig ot meg penz is van), nekem ez epp ugy faj, mint barki masnak itt ezert mondtam SAJNOS, de tovabbra is csak azt tudom roluk mondani, hogy bohocok es meghozza a nagy arcuak kozul!!!

Erotikus Fantázia · http://felnottfantazia.blog.hu 2013.09.30. 10:28:16

A technikai sportok veszett sokba kerülnek, aki meg az állami támogatást sírja vissza, az menetközben valahol nagyon eltévedt...

Oldm4n 2013.10.23. 15:00:06

Vajon kapnak orbántól egy stadiont??? (A kérdés költői!)

Ami nekem hihetetlenül hiányzik, az a SALAKMOTOR. :( Pedig abban is jók voltunk.

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása