Mostanában tyúkanyóban utazom


Egy hete írtam, hogy eladtam a Pandát, és nem sikerült helyette másik, kedvemre való téli autót találnom a pénzért. Igazából arra is rájöttem, hogy városban nem szeretnék kocsival járni, egyáltalán. De munkába azért kell menni, a BKV említésére viszont rosszul leszek. Lehet, hogy léteznek olyan vonalak, amelyeken megfelelő időben jó járni, de akkor, amikor én megyek haza, az 1-es villamos egy tömött, büdös, zajos borzalom. Zenét nem tudok hallgatni rajta emiatt, mellesleg iszonyú az utascsere minden megállónál, ezért félpercenként kavarogni kell. Olvasni sem lehet.


Pandácska utolsó kirándulásainak egyike

Pár hét alatt kristályosodott ki a fejemben a tökéletes megoldás a motorozhatatlan késő őszi, téli, kora tavaszi időszakra. Egy másik motor.

Ne hőbörögjenek, kérem. Elmondom.

Az ötlet: veszek egy robogót télire, rá Tucano Urbanót, ami alapvetően egy sokszorosan szigetelt, részben szőrmebéléses hullazsák, amit a lábvédőre kell szerelni – városiak nyilván ismerik, ilyet használ a futárok egy része. Aztán ameddig csak bírom, azzal járok majd. Ha nem lesz most télen hó, akkor végig, amíg nem lehet megint motorozni. Rendes motoron, mert a robogó nem az.

Hohó, rajtam nem fog ki a XXI. század, a nagyvárosi idegbaj. Beleszerettem az ötletbe, gondolatban azonnal elkülönítettem kétszázezer forintot a célra (hogy honnan lett volna, utólag nem is tudom), rendszámos nagyrobogókat kezdtem keresni a neten. Hogy miért rendszámosat? Mert ha az embernek van egy járműve, előbb-utóbb utast is kell vinnie rajta/benne, ezt tudom, rendszámtalanul pedig nem lehet.

Aztán jött a felismerés, amit amúgy előre is sejtettem. Magyarországon nagyjából kétezer köbcentiig minden robogónak látszó tárgy rendszám nélkül, ötven köbcentisként közlekedik. És hogy a főutakon közlekedő robogók többsége minimum száz köbcentis. Emiatt hihetetlen a választék nagyrobogóból, de az én árkategóriámban csak nagyjából két százalékuk volt forgalmis. Lehet, hogy a rendőr elnéz az Üllői úton rendszám nélkül, 180-nal teperő Gilera GP800 mellett, de két személlyel, vagy mondjuk, a Megyeri-hídon elhúzva azonnal kiveszik a forgalomból, mert ami sok, az sok, az már nekik is pofátlanság.


Gilera GP800, ami nálunk kiváló ötvenes robinak is, holott kétszázat megy

Mit kapni rendszámmal kétszázezer alatt? Suzuki Swiftet, tudom, meg Zsigulit, de most nem erről van szó. Robogóból? Huszonéves Honda Helixet, ami jópofa ugyan, de egy ilyen szerkezetnél ez már komoly kor, még ha az egy Honda is. És a Helixek egyébként is mind fent voltak az árskála legtetején. Meg Piaggio Hexagont, ami tetszene ugyan, de utána olvastam a Népítéletben, és a széteső futóműve miatt elment tőle a kedvem. Ha már százezrekbe kerül, akkor ne essen szét, basszus, ez a minimum. Meg régi Yamaha Cygnust, ami alig erősebb egy feleannyiba kerülő ötvenesnél. Meg indiai gyártású Honda SC 100-at, ami amellett, hogy csúnya, kizárólag csak lejtőn tud két személlyel elindulni, mert egyáltalán nincs benne motor. És még jön az egész tetejére az átíratás, no meg a Tucano – nem, barátom, háromszázezret nem tudok kiadni most, erre.


What a feeling, Helix feeling

Akkor viszont menjünk le a százas alá, legfeljebb nem viszek utast. Legyen hát egy igazi, büszke ötvenesem, amin szinte már szabályos vagyok a közeg szemében. De azért olyan, ami megy hetvenet, ez a minimum, különben az első napon színes Kojak-matrica leszek egy Volvo FH jobb első futófelületén. Épp eleget jártam én az Árpád-hídon mindenféle Daxokkal, Chaly-kkal, macskapöcsnyi szívótorkú Vespa PK50-ekkel, nekem már nincs annyi időm hátra, nem szabad meghalnom.

Olasz persze nem kell, az tönkremegy, szétesik, drága javíttatni. Japán lehet, csakis. Esetleg Kymco, arról már sok jót hallottam. Hogy mennyire amatőr voltam…

Újabb körök a neten, közben az is megfogalmazódik, hogy nagykerekűt sem akarok, mert az nem tetszik, és nehezebben fordul szűken az autók között. Kiskerekűt sem akarok, mert az ráz, szétesik a budapesti utakon. Legyen akkor valami, ami 12-es felnin, vastag gumin gurul. Közben persze a Kymco kiesett, mert alaposabban utánanéztem, milyen, köszönöm, inkább nem játszom statisztikásdisat. Legyen akkor, mondjuk, egy Yamaha BW, vagy egy MBK Booster, a kettő ugyanaz a motor, és nagyon tetszik. 70-120 ezerig van rogyásig. Szédülnek a kavarástól? Pedig én végeztem a munkát, képzelhetik, nekem hogy zsongott a fejem…


Yamaha BW

Kiírtam egy párat, hívom a tulajokat. Milyen a motor, mióta van nála, mit cserélt, használja-e, ilyeneket kérdeztem. Tudom, hogy egy ilyen forgalmi nélküli izével, amit sajtpapírral vesz az ember, nem lehetnek szervizkönyves elvárásaim, de egy picit legalább meg akartam kaparászni, hogy nem lopott, berhelt, rommá tuningolt-e a cucc. A válaszok?

Cserélte, beszámította, most lett neki, van, tudja a fene – teljesen alkalmatlan válaszok jöttek. Hát ezeket a robogókat sosem veszik? Csak csencselik? Lopják? Kapják? Teleportálják a Marsról? Ezek így materializálódnak távoli falvak melletti termőföldek lyukaiban, februári, csípős éjszakákon? Szörnyű. És hihetetlen. Végül, amikor már nagyon untam, szimpatikus hangot hallottam a vonal túlsó feléről.

Nem, a BW már nincs meg, elvitték, mondta, majd folytattuk. Mekkora vagyok, 187 centi? Akkor kicsi lesz a BW, az MBK is, ne vegyek olyat, beverem a térdemet, legfeljebb a Next Generation lesz jó belőle, de olyanja nincs. Van viszont egy Yamaha Slidere, az nem érdekel? Csodás állapotú… Neo’s? Hiszen az drága, néztem olyat is. De nem, ez itt pont nem, ha nem is egy százasban, de 110-ben az enyém, és ráadásul 70-es henger van rajta. Egyszer már volt az övé, eladta, most visszavette, közben levették róla a rezós kipufogót, amivel nagyon ment, így most már csak hatvanat tud, masszívan. Akkor nem kell, bocs. De még beszélgettünk, ha már.

Ez a Slider, ami miatt beszélgetni kezdtünk a siófoki eladóval

Hogy miért nem veszek olaszt. Mert nem akarom, hogy bedögöljön, és utána drága legyen javítani. De a Yamaha BW és az MBK is olasz, ráadásul Minarelli-blokkos, nincs már itt értelme japánról beszélni. És ha nekem megfelel a Minarelli-blokk Yamahában, akkor tud egy csomó olyat mutatni olasz motorban. Hiszen ő Olaszországból hozza a motorokat, van is egy kisebb kínálata belőlük. Siófokon. De persze ha japánt akarok, nem szól bele, jó az, nem vitatja. Csak talán nem vagyok elég tájékozott, segíteni szeretett volna.

Nem volt nyomulós, tényleg, inkább én próbáltam megtudni a legtöbbet, mert robogó-vonalon kevés az infó. Van egy csomó hozzá nem értő csávó egyik-másik fórumon, akik óriási hévvel berhelnek, meg pár kereskedő, akik keveset beszélnek, és mindig dolguk van. Sok hasznosat nem tudok meg egyiktől sem, én nem százzal akarok repeszteni egy ötvenes robogón, amíg szét nem repül a blokk, viszont nem is úgy akarok venni, hogy itt van, ezt vidd. Végre kezeim között volt az információs forrás, próbáltam hát facsarni egy kicsit, megérthetik.

Egy valóban jó kereskedőt látnak

Búcsúztunk, leraktam a telefont. Egy eladó, aki nem tukmál, nem magyarázza nagy hangon, hogy itt ez a Gilera akármi, tuti gép, vigyem, jó lesz ez. Ilyen embertől jó venni. Forogni kezdtek a kerekek az agyamban, nála egy csomó robogót ki tudnék próbálni. Lemegyek hát Siófokra, pontot teszek az ügy végére, még ma este.

Kicsit még körbekérdezgettem ismerősöket telefonon, megint Népítéletet tanulmányoztam, ezeket a Minarelli blokkosokat tényleg szeretik a népek, nahát. Vályi Pista végig hallgatózott a szemközti asztaltól, aztán alkalmas pillanatban benyögte – ő ráér este, szívesen lejön velem. Nálunk volt tesztre a Kangoo Maxi, abba talán be is fér bármi, amit veszek. Menjünk.

Hívtam a srácot, nem baj-e, hogy nyolcra érünk le, és hogy kirámolom majd az egész boltot, mert az összes 80-120 ezer forintos robiját ki szeretném próbálni. Dehogy baj, a bolt a ház mellett van, menjünk nyugodtan, későig fent lesz. Minden motorja szervizelt, átnézett, három hónap garanciás, ezek nem himi-humi lopott, tákolt, berhelt cuccok. Ha nem veszünk, nincs sértődés. Ez a beszéd, öcsém.

Balra az Aprilia Sonic, ami jól ment, de kicsi volt

Tényleg szép készlete volt. Bent, a boltban vagy húsz robogó, kint, előtte a placcon a behozott, szerelésre váró másik harminc. Térdre, imához. Végül négy robit rángattunk elő, egy Aprilia Sonic-ot, az inkriminált, hetven köbcentis, de rezós kipu után kiáltó, gyönyörű fekete Slidert, egy fehér Yamaha Neo'st (micsoda hülye név), meg egy türkiz-metálzöld Aprilia Gullivert. Mind ugyanaz, az összesben az ötvenes, levegős, egyen-Minarelli zizeg (vizeset nem szabad venni, sokkal érzékenyebb, bedöglősebb), még a futóművük sem nagyon tér el.

Műszakilag ez a Neo's volt a legjobb

A Sonic-ot gyorsan kizártam, mert bár csodásan ment, de a kicsi kerék, a szűk hely miatt nem érdekelt. A Slider a jobb kéz csavarintására nekiindult, mint az ördög, de ötven körül csúnyán elfogyott – ez bizony nem elég a Róbert Károly körútnak nevezett motorlapító berendezés túléléséhez. Igazából a Neo's ragadott meg – harapott, szuper fékjei voltak, ügyesen mozgott, a legjobbnak tűnt. De az ülése alatt semmi hely, a lábdeszkája keskeny, Tucano Urbano ide, vagy oda, ezen nem lesz öröm hidegben zúzni.

Jobbra a félkész Italjet Dragster

Pista közben teljesen belezúgott a Gulliverbe (meg még jobban egy ott álló, gyönyörű, aluvázas Italjet Dragsterbe, de az még csak félig volt összerakva, tehát nem lehetett elvinni, hagytuk). Micsoda forma, ezen látszik, hogy olasz, nézd, mekkora raktere van, meg lámpa is benne, „ha raam hálgátsz ézt vészéd még” mondta – imádom, amikor tetszik neki valami, ilyenkor zaftosodik a palóca. Nini, a Gullivernek még földgömbje is van a műszerében, megvilágítva, zsíííííír.

Ezt vedd meg Csikós

Na jó, akkor próbáljuk. Lustább, mint a Sonic, vagy a Slider, de nagyobb is, tényleg kényelmes, Kevésbé fog a fék, picit lóg is a hátsó futómű. De utánanéztem, tévedés, hogy drága lenne az olasz robihoz minden, ezekhez a minarellis gépekhez gombokért kapni szinte bármit. És igazából elég tartósak. A hangja szép, és ebből lehet a legtöbbet alkudni, ráadásul eleve lejjebb indul a többinél.

Pista próbára indul

Tetszik is, és annyira azért nem gyenge – miután mindketten kipróbáltunk, vitáztunk egyet, Pista szerint megfutja a 80-at, szerintem 70 lehet nagyjából a végsebessége. De van neki cekkertartó kampója, széles trepnije, elöl is zárható rekesze, nagy helye a lábaknak. Na meg az a raktér az ülés alatt… Ötvenestől teljesen valószerűtlenül nagy, akkora, hogy nem csak az ülés, de egy külön csomagtérfedél is kinyílik, hogy hozzá lehessen férni. Elfér a nagy űr, mert a tank meg elöl van.

Hazaútra felkészítve a Kangoo gyomrában

Végül nyolcvanötben elhoztam, nem kértem bele új akkut (általában minden vevő kap), télen az úgyis csak megdöglene, rugdalni meg tudok, letojom. Gulliverkli szépen hazaringatózott a Kangoo gyomrában, éjjel megmutattam a Katinak, másnap pihent. Édes egy kis feleségem csinált rá biztosítást, büszke voltam rá, hogy ennyire segítőkész. Aztán rá következő nap nem találtam meg a Gulliverklit a garázsban, boioioiooongggg, Kati elhúzott vele dolgozni. Nem is ültem rá a robogóra vagy egy hétig, minden nap einstand volt.

Kati épp einstandol

Aztán hideg lett, én meg gyorsan rátettem a kezemet. Dolgom volt a városban, autóval képtelenség lett volna elintézni. A kör végén elmentem megvenni végre a Tucanót, azaz Tyúkanyót. Kaptam égi jelet is – az eső abban a pillanatban eredt el, amikor a bolthoz értem. Innen városi tyúk nélkül nem mész haza, szólt le föntről a Főnök. Jó az olaszok kapcsolatrendszere a fentiekkel…

Kézvédő, ami kell

Sajnos a Gulliver fejidomja túl vastag, nem megy rá a kapcsolókat is eltakaró kézvédő, ezért nekem csak ilyen bazi kesztyűm lett a kormányon, ami csak a szélvédelmet látja el, de nem vízhatlan. A Tucano Urbano (postás zsargonban: matyizsák) még ott helyben felkerült, azóta rajta van. Alapos magyarázatot is kaptam mellé.

Szőrme belül

„Belül szőrme, meleg, ráadásul vízálló. Van is a védett részben zsebe, ott lehet például a kulcsot tartani.”

Felfújható a két széle

Aztán. „Oldalt felfújható benne két hurka, úgy merevebb az egész szerkezet. És ott egy flepni az öledben, ha rajta ülsz, visszahajtva, abból kilóg egy nyakpánt, azzal fel lehet kötni nyakba (zógennante henteskötény), ha hideg a szél, nagy az eső. Lent, a jobb sarkánál van benne egy fém drótkarika, hogy a motorral együtt le lehessen zárni.”

Tök jó, mert egy ugyanilyen karika a van alul a Gulliverklin is, hogy ne kelljen bíbelődni a kutyák által lehugyált kerék táján. És a kettőt egy villanyoszlop közbeiktatásával simán átéri a motorzáram. Olasz zsenialitás.

Itt a heveder a leláncoláshoz

Meg a pántok, amiket belülről ki lehet patentolni, az ülésre tenni őket, majd rájuk ülni, hogy a szél ne húzza el a Tyúkanyó oldalát hetven fölött. Erre persze, a végsebesség ismeretében, nem lesz nagy szükség. És van még a gumis szélű takaró, amit ki lehet húzni a henteskötény-pánt mellől, rá az ülésre, hogy ne tócsába üljünk, ha kint hagyjuk a motort az esőben. Bocsánat, robogót.

Kicsit kotyog az eleje, majd tavasszal megjavítom

Az egész szettért fizettem valami 32 ezer forintot, ebből Tyúkanyó olyan 23-24 lehetett.

Imádom.

Kétfelé nyílik a csomagtartó

Azóta csak akkor ültem autóba, amikor muszáj volt – tesztelni kellett, vagy hurcolni nagyot, nehezet. A munkába és –ból járás álomszerű élménnyé vált. Berúgom a garázsban a Gulliverklit, bebújok a kuckóba, megcsavarom a gázt, elkezdem felgöngyölíteni a napközben félbehagyott gondolataimat, majd egyszer csak bent (otthon) leszállok. Nincs stressz, dugórettegés, anyázás, erőszakoskodás, semmi, csak odateleportálódok, ahová indultam. Kicsit olyan, mintha egyedül lennék az üres városban. És Tyúkanyó miatt szinte egyáltalán nem fázom.

Így az ülés sem ázik el

Persze ennek is vannak fokozatai. Voltak ilyen nulla körüli fokok reggelente, akkor már vettem térdvédőt a farmer fölé, mert egy kis huzat azért átjön a trepni és a zsák zárásánál, vékony szélpengeként. Ha majd még hidegebb lesz, felragasztom a Tyúkhoz adott szélzáró szigeteléseket. De egyelőre térdvédőben is szuper, fagyban is megfelel. Ha csípős a szél, maszkot is veszek a sisak alá, mert nem akarok arcüreg-gyulladást kapni. De a Tucano alatt eddig még mindig egy szál farmert hordtam, a hosszú alsót, motoros nadrágot, plusz pulóvert, szigetelőcsíkokat télire tartogatom, a keményebb mínuszokra. Hogy legyen perspektívája a dolognak.

Én nem fázom, nem fázom!

Reggel így persze két perccel tovább tart az öltözködés – amennyi ideig a jeget kapirgálnám az Era ablakairól. Beérkezéskor nagyjából fél perc alatt lemálházok – ez semmi a minimum ötpercnyi parkolóvadászathoz képest. És ahelyett, hogy csatából hazatérő, csodával határosan életben maradt spártai harcosként érnék melóba, vigyorgok, az idegeim kisimultak, készen állok a napi bevetésre. Minél nagyobb a dugó, annál boldogabb leszek, annál nagyobb az előnyöm. És miközben kint valószerűtlenül hideg van, engem egy Tyúk melenget, tök jó.

Ez is szőrme szegélyes

Elmondhatatlanul élvezem, ez a rongydarab minden fillérjét megérte tízszer. Imádom. Ja, a robogót is. Lassan megtanulom a típusát – valami Gilera…, nem, Italjet…, az sem, Piaggio, ja még az sem…, mindegy, valami zöld dolog, mindig felismerem, mert pont olyan a feneke, mint a nyulunk, Döme feje.

Tyúkanyó alatt bungizni jó

Egy dolgon nem sikerült még úrrá lennem – a sisakom nagyon párásodik belülről, legalábbis hidegben, esőben. Ha kibillentem egy kattintásnyit, az még nem elég a párátlanításhoz, viszont már ömlik a könny a szememből. Százezer forintos, pinlockos sisakra meg nem akarok áldozni, a mostani bilim még alig másfél éves. Majd ezt is megoldom, hamarosan.

Az Aprilia 3,6-ot eszik, elkezdtem írni. A végsebessége kezdetben 70 volt, most már 74 km/h, ezzel viszont az alapjárat is felment, annyira, hogy ha állok a pirosnál, a kuplung már tapadni kezd, kicsit kúszna a motor. Ennek hamarosan utána kell állítanom, mert elkopik. Olajat még nem kellett betölteni, eddig bő 300 kilométert mentem, a siófoki van benne. November van, motorozok, nem rettegek a hidegtől, a világ tényleg szép. A csúszástól még tartok kicsit, de ez legyen egyelőre a legnagyobb bajom. Vajon megtaláltam a stresszmentes városi lét egyik alapkövét?

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr432423187

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Békében, egymás mellett 2010.11.07. 08:54:07

A köcsög robogósok! Én mindent megteszek, ők pedig pofátlanul és szabálytalanul…ööö… legközelebb inkább elütöm!...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Z-J 2010.11.07. 08:03:56

Sisakpárásodás ellen ajánlom a több motorosboltban is látott, 350 Ft-be kerülő FOGTECH kendőt. Az elsőt még ajándékba kaptam és meglepődtem, hogy tényleg használ. Fontos, hogy NAGYON SZÁRAZ legyen belül a plexi, mert ha útközben, a már párás plexit kentem be vele, akkor olyan vízréteg alakult ki a rajta, hogy ugyanúgy zavarta a kilátást, mint a pára. Egy kendőt kétszer használok.

ripaCSikós 2010.11.07. 08:11:31

Ez a fasza Zsolti, ezzel már krúzolhatsz télen is.
A melegvizes palackot azért majd dugd a ponyva alá! :D

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2010.11.07. 08:12:19

így igaz, a robogónál jobb dolog nem történhet az emberrel városban - alig két hete, hogy (húsz év kihagyás után) újra robogózom, zseniálisan egyszerű közlekedni vele.
azért a valódi tél érdekes lesz, tyúkanyótól függetlenül.

Pityubácsi 2010.11.07. 08:21:19

hóban is lehet robogózni.
reggel kicsit szopó, de délutánra már mindenhonnan eltúrják a fehér szart.

kötekedés on:
a neo-t és a slider-t összekeverted.
a fehér a neo, a fekete a slider.

w126sd 2010.11.07. 08:24:35

Te Csík!Vettél volna inkább egy Velorexet!az is bőr,robog is,azt még be sem kell öltöznöd:-)
Steyr-Puch,vagy semmmi!!!!!!
mAX w126 sd!
Csíkost a Pártba!
Tomek

nyikk 2010.11.07. 08:32:16

Igen jó megoldás ez a tyúkanyó meg a robogózás is úgy általában.Már csak a téli mínuszban a tapadásra leszek kíváncsi.Hogy hogyan lehet fékezni-manőverezni egy robival....

UB 2010.11.07. 08:37:41

Zsolt, nem akarom elrontani a kedvedet, de most sajnos néhány negatív megjegyzésem lesz.
Ha akku nélkül robogózol, az az elektronikának nem tesz jót. Azt hiszem a feszültségszabályozó fog tönkremenni.
A Tyúkanyód (zseniálisan nevezted el) szerintem kicsi, nem ideális a robogódra. Szerintem a lábfejed melletti részen nem szabadna résnek lenni. Nem volt nagyobb méret?
Az én Tyúkanyómnak az első szezon után (pedig nem futár vagyok, sőt nem is minden nap használom) elkezdtek törni a műanyag alkatrészei, a második szezon után már nagy részük tönkrement. Persze lehet szigszalagozni, csomózni és gyorskötötőzni, de ennyi pénzért az ember többet várna. Egyértelműen egy szezonra tervezett az amúgy jóféle cucc.
Én úgy kalkulálok, hogy a Tyúkanyóval húsz fokkal javítok a hőmérsékleti komforton.

feketebarany666 2010.11.07. 08:39:44

2000 koruli 150 es honda pantheont kellett volna venni.
Ar ertek aranyban a legjobb, jol megy, es akkora az eleje meg a szelvedoje h nem fazol, es 50 felett az eso sem esik a testedre.

MadBob 2010.11.07. 08:40:22

Én 6500-ért vettem pinlockot és betettem a sisakomba, pedig nem is bele való. A lényeg hogy adnak hozzá egy matricát, amit felragasztasz a plexire és ott kell megfúrni ahol az jelöli. Még a fúrószár is a csomagban van.

feket663 2010.11.07. 08:45:38

Zsolti! Olyan lehetőség is van, hogy a meglévő plexire felfúrnak két lyukat, és arra már mehet a pinlock fólia. Amelyik cég a Winkler sisakját forgalmazza, talán ebből is tart külön raktáron...

nehogymárne 2010.11.07. 08:47:12

pinlockot sisak nélkül is vehetsz, ha jól emlékszem úgy hétezer körül volt, tíz perc berakni, a shox meg ott van közel a szerkesztőséghez. ne bénázz már, ha ilyen kötényt tudtál venni, ez sem feladat.

sztahanov istvan · http://www.boltban.blog.hu 2010.11.07. 08:50:38

Tyúkanyó? Ez komoly?

Csűrös Karola milyen büszke lesz... :)

Tomchy 2010.11.07. 08:52:01

Respekt. De ezt már nem csinálnám utánad...

magilla 2010.11.07. 08:57:36

"Siófok, Rákóczi u. 78, Motor Diszkont" ....ez azért több információ a kelleténél,simán kimeríti a reklám fogalmát :) persze a főoldalas qwerty kamu híreket semmi nem űbereli. balesetmentes telet a robihoz ..várjuk az élménybeszámolókat róla.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2010.11.07. 09:00:24

a párásodás ellen létezik egy gél-szerű anyag, mely (ugyan nem képez nanobionikus bevonatot a plexin :), állítólag megbirkózik a téli használat problémáival.
amint beköszönt a hideg, próbára kerül: addig elegendő az x-lite nagy találmánya, a páramentesítő állás, amikor nem felnyitva, hanem előretolva szellőzik a plexi.

magilla 2010.11.07. 09:01:19

ja..meg mikor hányják a sóslatyakot a nyakadba az már nem olyan vidám,egy plexit szerintem aplikáljál rá mindkép..

ripaCSikós 2010.11.07. 09:02:04

Jahh Csiki, csak az nem fér a fejembe, hogy nálatok mikor volt az elmúlt 2-3 hétben hideg.
Mert ha te ezt ami volt hidegnek hívod akkor tedd magad a mikrosütőbe és nyomassad magadra amíg belülről fel nem robbansz.

mtk001 2010.11.07. 09:10:10

Nagyon tetszik !
Én alig vártam ősszel, hogy elálljon az eső és azonnal kitaláltam, hogy miért is kell a hideg októberben Vespával menni ügyet intéznem. Sajnos nekem nincs zsákom, de egyszer-egyszer még elő fogom venni, mert nekem is teljesen jó élmény átvágni vele a városi dzsungelen.

RCH 2010.11.07. 09:11:47

A tyukanyó a világ egyik legjobb találmánya. Sajnos monszun jellegû esôben az enyém átázott, (de még így is sokkal jobb volt, mint nélküle) és az ölben összegyûlô víz kétoldalt a csípômre folyt, ami szintén nem volt kellemes. De lehet, hogy más geometriájú robogón ez nem gond.
Ami még királyság, az a nagy plexi. Én nem érzem, hogy visszafogja a motort, mert bár a felülete valamivel nagyobb, mint én magam vagyok, viszont jóval áramvonalasabb, így kiegyenlítôdik a dolog. A kormányvégeknek is szélvédelmet nyújt, így normálisabb kesztyûhöz nem feltétlenül kell muffot venni. Viszont erôs szélben kell hozzá rutin, és este, esôben van, hogy Ace Venturásan, a plexi mögül kihajolva kell vezetni, mert a szembôl jövôk fényétôl olyan, mintha egy LED fal mögül kellene kilátni.
A plexi + tyúkanyó kombóval minimum egy réteg ruha megspórolható, amit fôleg akkor értékel az ember, ha télen egy túlfûtött plázába kell betérni valami elintéznivaló miatt.

Dzsony 2010.11.07. 09:12:10

Na ha már van egy használható robogány a háznál, akkor az öreg Specialra vevő vagyok, még mielőtt hirtelan felindulásból az is elkótyavetyélődne mint a Panda!

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.11.07. 09:30:10

Csikós doktor hivatalosan is megőrült..

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.11.07. 09:33:14

én kb 60 ezer kilómétert futárkodtam Hexagonal és nem esett szét a futóműve.
Konkrétam a 250es ben ráadásul a Honda Helix blokja van egy az egyben!!
De a 180 as kétütemüek is elég sokat elmennek.
ehhet még takarót is adnak:
www.hasznaltauto.hu/motor/piaggio_vespa/piaggio_vespa_hexagon_lxt_rendszamos-4083899

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.11.07. 09:34:59

de mi van akkor, mikor a pirosnál le kell tennie a lábát az embernek? hogy húzza ki ebből a lábzsákból?

ripaCSikós 2010.11.07. 09:36:37

@GYUSZI BACSl:
mögötte van a lába, baszod figyeld már meg a képeket.
Kb az egész kramanc annyit ér mintha meghosszabbítanád a lábvédőt oldalra is, hogy ne közvetlen fagyassza szét a lábadat a szél, csak úgy natúrba.

Squid 2010.11.07. 09:39:42

Kedves Kolléga

Ez mind nagyon jól hangzik, de kérlek sose felejtsd el milyen gumikkal vágatsz. A Tyúkanyó jó, de azt ne felejtsd el, hogy 7 fok alatt a gumi a mocin egy durva veszélyforrás a ridegedés miatt. Ha tényleg komolyan gondolod a téli motorozást gondold át a téligumi beszerzését mielőtt arconcsúszás lesz.

ripaCSikós 2010.11.07. 09:40:29

@Gyurma73:
te azt a nevetséges futásteljesítményte elhiszed? Ránézésre a duplája van benne. Aztán lutriból van a cskósnak elég. Az egyiket épp MB W121-nek hívják.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.11.07. 09:41:10

és ráadásul a 250 es hexagon sem eszik többet mint ez,na mindegy...

Miron 2010.11.07. 09:42:07

Én Dunaújvárosban találtam egy ilyen jó kereskedőt, a Hosszú soron, közel a 6-os úti MOL kúthoz.
Olaszországból hozza be a robogókat, szétszedi és teljes szerviz után kapod meg tökéletes állapotban. Nem tukmál, tájékoztat.
Scarabeót vettem a fiamnak, nagyon meg vagyok elégedve.
Én ugyanígy futottam a köröket amíg válogattam, nem könnyű dolog.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.11.07. 09:42:47

@anyád a szúnyogok:
ha dupjája van benne az sem sok.én a 250 est 60 ezer km el adtam el de tudta a gyári értékeket.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.11.07. 09:47:20

az átlag motoros kb 2000-3000 km et megy egy évben,kivétel a futárok akik nem átlagosak:-)

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.11.07. 09:47:57

Utálom, hogy ilyenkor mindig rákattanok a robogókra, és erőszakkal kell meggyőznöm magam, hogy az én képességeim alkalmatlanok még egy kerékpár balesetmentes navigálásához is :)

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.11.07. 09:50:05

ráadásul a 180 as kétütemüben a Gilera Runner motorja van.

zöldi 2010.11.07. 09:51:34

Jó választás!
Nagy plexivel soem ázol el, nincs szél sem, ajánlanám. Egy pinlock plekó 5000 forint, nem pinlockos sisak meg 26(a lazer konkrétan..)

Csikós Zsolt 2010.11.07. 09:54:30

@Pityubácsi:

Kösz, még a sajátom nevét is alig bírom megjegyezni :-)

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.11.07. 10:02:51

a népitéletre táényleg lehet adni:-))
Háűrom darab olaszból behozott lestrapált gépről írnak.:-))
Én a hexagon anno nagyon szerettem egy havertól vettem meg részletre aki akkor újonnan vette meg!!!!(kb 1 millka volt)
én 5000 ezer kilóméterrel majdnem féláron vettem meg 2 évesen.A havernak nerm volt rá jogsija:-) pénze az volt viszont,de megunta az állandó büntetést és eladta.2001 ben azért még elég kevés nagyrobogóval futárkodtak.

Csikós Zsolt 2010.11.07. 10:06:58

@feketebarany666:

Nem volt rendszámos annyiért. És én nem akarok napi rendszerességgel nagyrobizni kismotorként.

Csikós Zsolt 2010.11.07. 10:08:47

@Dzsony:

Tavasszal eladó lesz. Most nincs szezon, ilyenkor két fillért sem ér.

Csikós Zsolt 2010.11.07. 10:11:55

@anyád a szúnyogok:

Fagyban már motoroztam benne. Konkrétan fagyott egyik éjjel, mikor hazamentem. Öt fokban meg soxor.

De írom - a többi felszerelést addigra tartogatom, amikorra igazán hideg lesz. Nem hiszem azért, hogy mínusz húszban is tolom majd. Bár sose lehet tudni.

wilike 2010.11.07. 10:21:33

Drága Csikós Úr, most emiatt hadd ne írjak népítéletet, de egy öreg ('82-es) olasz(!) 125-ös Vespa PK-val járok naponta Budafokról a második kerületbe dolgozni. (Oda-vissza ~32km.)
Ezúton jelzem, ez az öreg, ráadásul olasz motor, ami Kegyed szerint sz*r, tökéletesen bírja ezt is, meg minden egyéb városi és vidéki kiruccanásokat is! :) Télire is csak a hó és jég időszaka vesz le róla.

Alexease 2010.11.07. 10:25:48

Bar nekem nincs sok tapasztalatom a oszi/teli, igazi hideges, csapadekos, minuszos motorozasrol, de az eddigi tapasztalatok alapjan ket dolog tart vissza:

- A varatlanul leeso eso, ho, ami minuszkozeli idoben igencsak veszelyesnek tunik. Bar en csak belvaros (Budapest), foleg buszsav, igy viszonylag "lassu" tempo, de akkor is. Tudom, a futarok hoban, jegen is mennek:DD De az mar tul mutat a hobby-n, elmenyen, praktikumon, az csak munka, bizonyos fokig kenyszer...

- A masik a parasodas. Also/kozep kategorias sisakom van (~40000 Ft), ami elvileg/allitolag parasodas mentes (uszkve). Ami igaz is, egy bizonyos szintig. A fo gond, hogy szemuvegben vezetek, ami nem az;) Igy este, esoben szinte semmit nem latok. Ha kinyitom, meg ha minimalisan is, vizes lesz, ha visszacsukom, meg jobban parasodik, kozben meg rafagy az arcomra a viz;)

mzsombi 2010.11.07. 10:26:29

Egy téli gumi szettet érdemes lehet dobni rá, azon nem spórolnék. Amúgy meg, hajrá, Csiki! :)

Csikós Zsolt 2010.11.07. 10:33:13

@mzsombi:

Én azt hallottam, hogy motoron nem sokat ér a téli gumi. Inkább lélektani a különbség. Valakinek, valami infója?

sealard 2010.11.07. 10:36:17

@Gyurma73: ezeknél széria ez a khm kengururács? elég mókás

Bangkok Charlie · http://thai.blog.hu 2010.11.07. 10:37:21

Piros lámpánál ki kell lépni a tyúkanyó zsák alól? Mert a fotók alapján nem igazán bírtam eldönteni.

Amúgy a nagykerekes vs. nagy forgalom/dugó problémát én nem értem. Bangkokban, meg az összes dél-kelet-ázsiai országban ilyen nagykerekes "robogókkal" nyomják a legnagyobb dugóban is. S itt jóval durvábban mennek előre a piros lámpánál álló kocsik között, nem úgy mint otthon. Egy-egy lámpánál gyakorlatilag "befolyik" akár 50-70 motoros a kocsik közé.

sealard 2010.11.07. 10:37:52

@Csikós Zsolt: ha akaros biztosan hat, nem hallottál még a placebóhatásról? :D:D

RCH 2010.11.07. 10:39:05

0 fok alatt, ha lehet nem motorozok, leginkább az alattomos jégfoltok miatt rinyálok. Téli gumim nincs, így fokozott óvatossággal próbálok kompenzálni, fôleg a kanyarokat veszem öregurasan, minimális döntéssel. Az egyenesek viszont kevésbé aggasztanak, csak arra kell figyelni, hogy ne kelljen vészfékezni.
Télen kiemelten javallott egy rikító, fényvisszaverôs ruházat, vagy mellény, mert ilyenkor méginkább lopakodó jellegû egy robogós - hacsak nem bömböl alatta a jószág. De akkor meg nem elütik, hanem ki.

Rocko- 2010.11.07. 10:39:59

mint laikus, minden kötekedés nélkül kérdem: téli gumi? vagy az ilyen téli motorozók hogyan hidalják át ezt a problémát?

RCH 2010.11.07. 10:41:19

Ja, és egy gagyi, vékony motoros maszk is nagyon sokat számít. Igaz, most, hogy már nagyplexi mögé bújva nyargalok, kevésbé lesz fontos.

Krisi 2010.11.07. 10:44:31

uccsó mondat teccik: "Vajon megtaláltam a stresszmentes városi lét egyik alapkövét?"

klasszikussal élve "meg hát!"

kétkeréken jó közlekedni a városban, egy hátránya van csak: ha megszokod hogy kétkeréken járkálsz akkor utána sokkal rosszabb lesz autózni. gyakran szoktam fogni a fejemet, amikor kocsival későn jövök rá, hogy itt bizony nem lehet balra kanyarodni, mint bringával, illetve az egyirányú utca autóval tényleg egyirányú. meg azt is egyértelműnek veszem, hogy adott időpontban adott útszakaszon lehet haladni, de motorral már annyira egyértelmű lett hogy lehet, autóval meg csak nézek bután mint a gázpalack hogy itt bizony nem is annyira gyors a haladás :)

térdeidre viszont vigyázz, inkább öltözz túl. ha már érzed, hogy fázik a térded akkor rég késő, gondolom nem akarsz 50. születésnapodra térdprotézist kapni :)

Squid 2010.11.07. 10:48:28

@Csikós Zsolt: A nyári gumid télen nagyon sok tapadást veszít a ridegedés miatt. Gondolom nem kell elmondani, hogy a a tapadás hiánya a vizes,csúszós neadjisten jeges úton mit eredményez. Én már próbáltam összeszedni nyárigumis robogót nyálkás taknyos úton januárban, a vége egy laza seggelés lett (20 nél kb).

Ha igazán autentikus véleményre vagy kíváncsi kérdezz meg valami normális gumist vagy motorosfutárt.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.11.07. 10:49:49

Csikós úr, kemény vagy, mint az orosz beretvapenge! Remélem, hogy nem fagysz meg rajta:)

Írtam pm-et, mert kérdésem van, kettő is:)

sealard 2010.11.07. 10:53:17

Zsolt, haragban vagy a gumidokival?

Ciri 2010.11.07. 10:54:24

@Csikós Zsolt:

Ezt a Neos kérdést én még feszegetném:
mernéd ajánlani?

RCH 2010.11.07. 10:56:24

@Bangkok Charlie: Simán kilehet lépni, cseppet sem korlátoz. Én a nyakbaakasztós kötény jellegû megoldás miatt aggódtam, de van biztonsági tépôzár, ami nagyobb rántásnál kiold, így esetleges borulásnál nem maradok a motorhoz kötve.

Hurri Kán 2010.11.07. 11:01:23

Azért kíváncsi vagyok, hogy -10 fokban milyen...

Csokáv 2010.11.07. 11:11:31

Egyrészt: amennyire zseniálisnak tartod a tyúkanyót, annyira remeknek fogsz tartani egy nagyplexit, ha beszerzed. Nagyon ajánlott!

Másrészt: azért nem nagymotort használ rendszám nélkül, mert gondolom megfelelő méretű a pénisze. Akinek kicsi van, az rendszám nélkül használja.

Harmadrészt: 50-essel járok napi 70 kilométert, ráadásul kínaival (szar is). Teljesen alkamlmas rá, és ami meglepő, kb 3 perccel gyorsabb, ha ugyanezt a 125-ösemmel (rendszámos) teszem meg. Pedig 90 körül megyek azzal. Városban nem a sebesség számít.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.11.07. 11:13:32

@Rocko-: én vagy 4 telet motoroztam és sosem hiányzott anno.és nem estem el egyszer sem.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.11.07. 11:15:38

@Csokáv: ja a Hexagonon nekem is volt nagy plexi olyan ami a kezet is védte nagyon jó volt,főleg esőben.Gyakorlatilag a a vállamon kívül semmi nem lett vizez.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.11.07. 11:18:53

Csikóshoz stilusban mindenképp egy kézi váltós Vespa illett volna pótkerekes önindítós stb.
egy ilyesmi:
www.hasznaltauto.hu/motor/piaggio_vespa/piaggio_vespa_vespa_150_bajaj-3848819

fakof 2010.11.07. 11:20:53

Azt szeretem a téli robogózásban, hogy ilyenkor még a motorosok is visszaintenek a városban. Ez a szokásuk látványos tempóban múlik el tavasszal valamiért.

sowi 2010.11.07. 11:24:57

210ert vettem a 150es rendszamos scarabeot, csak korul kellett volna nezni rendesen vasarlas elott

Верховина 2010.11.07. 11:30:14

Nem rossz... Bár nekem a Gilera Runner - Yamaha Aerox vonal jobban tetszik, de ezekre nem biztos, hogy jó a tyúkanyó.

Mondjuk egy Schwalbe fílingesebb lett volna:D

soseleszekelső 2010.11.07. 11:30:57

Nagy plexit én is ajánlom.
Bár ha sötétben is akarsz vele menni, akkor le kell vágatni a tetejét, hogy el láss felette, különben életveszély.

ezeröcsi 2010.11.07. 11:36:58

Én már csak azért is rendszámosat vennék, mert annak nem kél olyan könnyen lába. Tudom, hogy rendszámal sem tart semeddig elcsórni, de az valamiért egy plusz biztosíték lenne (nekem).

Mellesleg csak tényleg puszta kíváncsiságból kérdezem, hogy ETZ-t nézegettél? Még 125-ösből sem láttam, amin ne lenne rendszám, fillérekből fenntartható, olcsó szerkezet, ráadásul simán 200, de még 100 alatt is megkapni, és még egy 125-össel is lehet simán tartani a forgalom ritmusát, ráadásul te pakolgatod a fokozatokat.

Persze, vannak hátrányai is, nagyon is megértem én, ha nemet mondasz, de tényleg érdekel, hogy szóba került-e :-)

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.11.07. 11:40:28

@sealard: nem széria csak azon az egyen van.de a karcolások ellen rakják rá.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.11.07. 11:45:37

@Csikós Zsolt: De milyen szerencse, hogy megtörtént!
A folyamatos életveszélyt nem vállalnám ezekkel a kicsi-régi-lassú dolgokkal, de olvasni jó :)

RCH 2010.11.07. 11:46:25

@Верховина: Nekem 2004-es Runnerem van tyúkanyóval, nagyplexivel. Semmi gond nincs vele.

w a s d 2010.11.07. 11:50:55

Biztos jó ez, de inkább maradnék ilyen helyzetben a bambuszmedvénél.

Pityubácsi 2010.11.07. 12:22:34

@Csikós Zsolt:
"Én azt hallottam, hogy motoron nem sokat ér a téli gumi. Inkább lélektani a különbség. Valakinek, valami infója?"

lófasz.
nyári gumival nyomtam végig a tavalyi telet is (igen, mínusz 15-ben) ha száraz volt az aszfalt, simán fülig lehetett dönteni így is.
latyakban, sárga keramitkockán szódával elmegy.
letaposott hóban, jégfolton vedd fel a szopóálarcot, mert keresztbe állsz. láb letámaszt erőből, finomgáz. az alsó hasizmokat remekül megdolgoztatja :)

ripaCSikós 2010.11.07. 12:22:48

@Csikós Zsolt:
Akkor W120, lófasz részletkérdés. A rosseb jegyzi meg hogy milyen motorokkal veszed az ősleleteidet.

ripaCSikós 2010.11.07. 12:25:53

@Csikós Zsolt:
Akkor valszeg az már elég későn éjjel volt, 0 fok épp előfordul olyankor már itt is. reggel meg 5 fok, az lazán viselhető minden extra mutatvány nélkül. Kesztyű, bélelt bőrjackson.

ripaCSikós 2010.11.07. 12:30:54

@Pityubácsi:
valahogy engem se akar megszopatni száraz aszfalton a nyári gumi, mert talán amilyen gépekre jó ez a méret abból nem is készült sose téli.
Asszem a velorex 2 első kereke ugyanezzel a gumival fut, fasza Barum, erősített oldalfallal, kész élmény felnire tenni őket.

onlinegumi.startuzlet.hu/uploads/shop/onlinegumi.startuzlet.hu/termek/228504_big.jpg

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.07. 12:33:38

Én a Habanára akartam venni tavaly Tucanót, de valamiért azt hittem, vagy hatvanezer forint az ára. Annyira nem akartam. Aztán mikor Csikós elmesélte, mennyibe is kerül valójában, elkocogtam venni egyet én is. SZép napos idó volt, de azért csípett a szél, de csak míg a Motorline-ig eljutottam. Ott azonnal feldobtuk a robogóra a cuccot. A különbség ég és föld. A szőr miatt tényleg olyan, mintha tyúkanyó melengetné a tojásokat:))
Csak azt tudom mondani, aki folyamatosan használja a robogóját, de nem tesz rá ilyen zsákot, az bolond. Mert ugye nem fázol, nem leszel vize, se koszos. Egyedül az zavaró, hogy én térd-sípcsont protektor nélkül nem szívesen ülök rá, így viszont kicsit szűk, meg kell találni azt a pózt, ahonnan könnyen ki is tudsz lépni alóla, de még kényelmes. A kézvédőn még gondolkozom, mert amit próbáltunk, abba a kesztyűs kezem nem igazán csúszott bele, trükközni kellett.
A Tyúkanyó egy annyira átgondolt, ügyesen tervezett termék, hogy párját ritkítja. Tele fényvisszaverő betéttel, gumi húzza vissza a gyújtáskulcs fedelét, zseniális a kötény, különösen jó a már említett vészkioldó tépőzár a nyakbaakasztón, adnak hozzá fényezésvédő öntapadós fóliát, kis szivacsdarabokat az esetleges rések befedésére -nem véletlen, hogy Párizsban novemberben Tyúkanyós robogók állnak a lámpánál. És a Tyúkanyó alól félcipők, vasalt szövetnadrágok, meg magassarkúk lógnak ki.

Csikós Zsolt 2010.11.07. 12:35:05

@Bangkok Charlie:

Igen, de itthon hideg van, ráadásul az autósok kevésbé készülnek a motorosokra, meg kicsit értékesebb is az emberi élet. :-)

Igen, ki kell lépni, bár profi triálosok nyilván meg tudnak állni két keréken is...

Csikós Zsolt 2010.11.07. 12:36:46

@Ciri:

Nem volt rajta sok pakolórekesz, de baromi jónak tűnt. A blokk ugyanaz, mint az enyémben :-)

Csikós Zsolt 2010.11.07. 12:39:11

@ezeröcsi:

Csak robogót akartam, Tucano-képeset. Motorom van elég, olyanból amúgy is csak négyüteműt vennék (vagy Yamaha RD250/350 LC-t, talán)

Csikós Zsolt 2010.11.07. 12:40:12

@sowi:

210 messze túl volt azon, amit adni akartam érte. Max 200, aztán rájöttem, hogy az is sok, max 150 lett. Annyiért meg nem volt.

ripaCSikós 2010.11.07. 12:42:37

@Krisi:
Valamiben tönkre kell menni, a melós is elmehet panaszra a leninhez hogy fázik még a segge is meló közben attól független ugyanúgy le kell nyomnia a 45 évet.

Pityubácsi 2010.11.07. 13:29:53

@anyád a szúnyogok:
"valahogy engem se akar megszopatni száraz aszfalton a nyári gumi, mert talán amilyen gépekre jó ez a méret abból nem is készült sose téli.
Asszem a velorex 2 első kereke ugyanezzel a gumival fut, fasza Barum, erősített oldalfallal, kész élmény felnire tenni őket."

dzsízász krájszt! :)
mivel tolod? bóbitával vagy cezettel?

StalkeR 2010.11.07. 13:34:08

Hülyeség hogy az olasz robogó szar. a Piaggio blokk minimum olyan jó mint a Minarelli.Gilera Stalkert néztél?Ballonos kerék, masszív, egyszerű mint a faék.
ja és mégvalami Csikós úr, A ROBOGÓ MIÉRT NEM MOTOR?!

2010.11.07. 13:39:08

Szuper! Zsír! Király! Értem és tudom, miről van szó, robogóztam sokat. Nekem 180-as (rendszámos) Gilera Runnerem volt, Tucanom is van - még megvan hátha lesz megint robogó, csak a Wartburg építés leöli minden félretett filléremet. A sisakomhoz volt egy breath deflector nevű izé amit a plexi elé kellett tenni és nem engedte párásodni, annyi a működése hogy a levegőt eltereli onnan. Nem 100%-os volt az eredmény, inkább olyan 70-80, de használható volt. Nolan N100-as, ez is megvan még persze. De a robogózás a városban (meg városon kívül, Runnerrel :)) megfizethetetlen fíling :))
Szóval azóta is lesem a hahut, hátha lesz valami csini 180-as vagy 200-as Runner (papíros) ocsóé, hátha, hátha... A Tucanotól van térdvédőm is, az MZ-n használom, jó minőségű, tartós holmi.

gnme 2010.11.07. 13:56:39

Gratulálok! :-)

Jól legózható, moduláris blokk. Első tönkremenő alkatrészek között lesznek a feszítőrugók, körmös kapcsolódó elemek (rugdosás), görgők, szíj és a fesz szabályozó. Rakjál bele akksit.

Én már vettem kétdugattyús fajin kiskompresszort, légkulcsot .. mellesleg az udvarban álló négy autóhoz is elkélnek ezek a dolgok. Ezzel már jól szerelhetők az első és hátsó vario elemek.

(mondjuk enyém egy éve áll..)

'saztán? 2010.11.07. 14:23:43

ez a cikk elkésett vagy 10 évet...

Dzsony 2010.11.07. 14:30:14

"Tavasszal eladó lesz. Most nincs szezon, ilyenkor két fillért sem ér. "

Nálam a Vespa vásárlás nem szezon kérdése! Ha valami normális árat találsz ki rá, akkor hóesésben is elmegyek érte.

Gyarló Hintaló 2010.11.07. 14:30:30

Gratula!

Nekem a Honda Helix a kedvenc nagyrobogóm, annak örültem volna a legjobban, ha egy olyat veszel!

Én addig nem halhatok meg míg nem birtokolok egy cn250-t! must get!

2010.11.07. 15:00:07

en szoktam telen menni, meg hoban is. jeg ne legyen.
en vettem teli gumikat. robogora konnyu talalni es nem is draga. nagymocira mar problemas de nem lehetlen. tucanot nem hasznalok helyette plexi es kabat+nadrag. plusz futheto kesztyu.

'saztán? 2010.11.07. 15:01:26

csikós úr, engedj meg pár rövidke megjegyzést:

„a főutakon közlekedő robogók többsége minimum száz köbcentis”

ez nem igaz.

„Olasz persze nem kell, az tönkremegy, szétesik, drága javíttatni.”

butaság.

„nagykerekűt sem akarok, mert az nem tetszik, és nehezebben fordul szűken az autók között”

szintén butaság.

„robogó-vonalon kevés az infó”

butaság.

„Minden motorja szervizelt, átnézett, három hónap garanciás, ezek nem himi-humi lopott, tákolt, berhelt cuccok.”

butaságod volt elhinni, de így legyen.

„vizeset nem szabad venni, sokkal érzékenyebb, bedöglősebb”

butaság. ha csapvízzel tölti fel az ember… amúgy pedig sokkal jobb a nyári nagy melegekben.

„Ennek hamarosan utána kell állítanom, mert elkopik.”

ettől nem fog elkopni a kuplung, de azért állítsd csak be.

muffból a nagyobbat, az alu merevítéseseset kellett volna megvenni (amit a futárok is használnak), az rámegy a fejidomra és átmegy a tükrön ami jól megtartja. és tudod használni az irányjelzőt is…

bocs a szóismétlésekért!

'saztán? 2010.11.07. 15:05:31

lemaradt, hogy a gulliver jó választás volt. azért majd próbáld ki a kollégád yamaha why robogóját egyszer.

ujpistolpete 2010.11.07. 15:21:13

Na végre, Csiki is megvilágosodott. Én 6 éve tolom télen is robogóval és Tucanoval, es azota soha sehonnan sem kesem el. A havi benzinkoltsegem fele egy osszvonalas berlet aranak. Ha hozzaszamoljuk a (nem kotelezo) biztositast (havi 10 euro), meg akkor is boven olcsobba es ezerszer gyorsabb mint barmi mas. A Neo's nem rossz, azzal kezdtem, de elloptak es helyette egy 7 eves levegos Aprilia SR 50-t vettem ami nagysagrendekkel jobb. OK, kisebb a rekesze, de a telibukom meg igy is belefer. A teligumi nem hulyeseg, foleg az eppen fagypont feletti vizes aszfalton szamit sokat. Egy bukas tobbe kerulhet, mint a garnitura...Szoval szerintem erdemes beruhazni.
Egy szo, minz szaz: jo robogozast oldtimer!

ripaCSikós 2010.11.07. 15:30:28

@Pityubácsi:
Nos tévedtem mert erre 3.00x18-as jön a velorexre meg 3.00x16-os. De a mintája az dettó ugyanaz amit arra is gyártanak. Am semmi extra, egy TS.

sowi 2010.11.07. 15:53:53

@Csikós Zsolt: Ha csak varoson belul mozogsz akkor nem olyan rossz egy 50-70es, de en reggelente a 11-esen nem szivesen jonnek 125/4t alatt semmivel. Van vagy 25km sima orszaguti szakaszom, probaltam 50essel is de megorultem a nyelgazon 75-tol, nemreg volt elado 125-os leonardo 155e korul es scara 125 145e rendszammal, igaz nem tudom mit kellett volna kolteni rajuk meg....szerintem megeri ezt a plusz penzt egy normalis nagytestu robi ezekhez a relative kicsi 50esekhez kepest

Csikós Zsolt 2010.11.07. 16:06:55

@StalkeR:

Mert nem olyan. Nincs a térded között a töködön kívül más, nincs váltó, nincs kuplung, nincs a minden fokozatban újra felfelé ívelő motorhang, a visszagangolás kanyar előtt... Á, ha nem érted, nem motoroztál még eleget. Nagyon más.

Csikós Zsolt 2010.11.07. 16:08:02

@'saztán?:

Kipróbáltam még jóval előtte, de nekem jobban bejön a Gulliverkli. Mozgékonyabb. A motorja viszont ugyanaz.

Csikós Zsolt 2010.11.07. 16:12:58

@'saztán?:

Te nem olvastad el a posztot, ezért moderálni szoktam, mert plusz munkát okozol feleslegesen. De most jó hangulatban vagyok, ezért elmondom, amit nem voltál képes elolvasni.

A poszt egy ismereti fejlődést ír le. Benne von, honnan indultam (olasz robogó bedöglik, drága szerelni), majd utána ott van, hogy mégis ráfanyalodtam, és a Népítéletből, meg a hozzáértőktől kiderült, hogy sem nem döglik be gyakrabban, sem nem drága. Ha nem olvastad, vak vagy, most meg baszod el az időmet.

Azt is leírtam, miért nem vettem nagy kézvédőt, de most elismétlem, bár kurvára dolgoznom kellene, tehát most konkrétan pénzt veszel ki a zsebemből: túl vastag a kormány, nem ment rá az erősített. Ott írom, csak ki kéne nyitnod a szemed.

Még valami: ha egyfolytában vinni akarja a motor, mert bőg az alapjárat, de te nem engeded, mert fogod a fékkel, akkor szerinted nem kopik? Akkor szerinted minek tartasz ellen a fékkel? Megsúgom, a kuplungnak. És a kuplung a csúszástól - kopik. Nem azonnal, de rövidebb lesz az élettartama, mint ha elengedi, mert le tudja ejteni a fordulatot.

Ezért tényleg kár volt.

blaiser 2010.11.07. 16:18:27

IMHO a racinonalis megoldas az XJ eladasat koveto nagyrobi vasarlasa lett volna, mondjuk egy Burgmane`. Az XJ igazi rendeltetese az evi nehany napos motoros guriga, mig a Burgman 365 napra szol (minusz havas napok), de nyilvan masok a prioritasaink.

Ja, az arakkal nem vagyok tisztaban, lehet az XJ sem takarna be egy Burgman-t...

Csikós Zsolt 2010.11.07. 16:20:18

@Dzsony:

ereszt a hátsó gumi, valahol a benzincsapból szivárog a benya. Első sárvédőn kis horpadás, kicsit más metálkékkel javították. Különben jó, zajmentes, gps szerint megy 70-et, 3 gangos (tehát még épp a régi), új nyereg, új kitámasztógumi, 4 éve még új gumiszőnyeg került rá, első fékdob centrírra szorul. Nem rohad, saját kormányzárja működik, van hozzá egy első csomagtartó, amiből elveszett egy egyszerű menetes pálca, azért nincs fent, elektromosság működik, 8 éve megvan, azóta szintetikussal jár. Alapvetően jó, szép, megbízható, mindene megvan.

150-ben fogom kitenni tavasszal. Akkor elmegy ennyiért.

105tc 2010.11.07. 16:25:03

@Csikós Zsolt:
ha minden motor szervizelt meg 3 honap garis
akkor egy rohadt kuplungot nem tud beallitani?
amugy meg allitasi lehetoseg nem sok van rajt. rugok tartjak a helyukon a 3 vagy 4 ropsulyt

a kis rugok cserelesevel megoldodhat a problema
amugy nem nagy ordongosseg
pofon egyszeru szerkezetek ezek
ezert nem ertem hogy egy szervizelt motoron hogy fordulhat ez elo
5 perces melo

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.07. 16:49:24

@105tc: Te láttál robogó hajtásláncot szétszedve? Mert akkor nem mondanál ilyeneket. A röpsúlyok a variátort izgatják, nem a kuplungot. Az a saját súlyától kezd el kifelé táncolni, valóban rugók ellenében, természetesen a fordulatszám növekedésének hatására.
Most viszont idézek: "ezzel viszont az alapjárat is felment, annyira, hogy ha állok a pirosnál, a kuplung már tapadni kezd, kicsit kúszna a motor." Tehát nem a rohadt kuplungot kell beállítani, hanem a rohadt alapjáratot. Ami időközben ment el, nem ilyen volt. Mivel emelkedik az alapjárat, a röpsúlyos kuplungpofák (amiknek, mégegyszer, maguk a pofák a röpsúlyai) elkezdenek fogni (nagyobb fordulatszám okán). Lejjebb veszed az alapjáratot, nem fog a kuplung.
Segítettem megérteni a problémát?

Csikós Zsolt 2010.11.07. 16:56:51

@105tc:

Nem kuplungbeállítás. Használni kezdtem, magára talált a motor, kicsit könnyebben jár (vagy csak a hideg levegő teszi, bár melegben is ilyen, most már tudom), nagyobb lett a végsebesség, magasabbra szökött az alapjárat. Oda, ahol már elkezd húzni a kuplung. A kuplungnak magának semmi baja, a fordulatszám nagy (röpsúly, tudod...).

@streetsta:

Röpsúly az is a kuplungnál, akárcsak a variátoré, csak más a fizikai megvalósítása :-)

Csokáv 2010.11.07. 16:58:15

A robogó nem motor. A naked nem motor, a chopper nem motor, a speed nem motor, az enduro nem motor... stb. Vagy most hogy van ez? Mindegyiknek más képességei vannak, attól még motor mind. A robogó képessége a kényelem.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.11.07. 17:04:32

ami még jó volt HExagonban az a lábmelegítő,elöl van a vízhútő és a kijövő meleg levegő a térd alatt jött ki belőle.Ha lesz pénzem akkor biztos hogy fogok veni egy runner motorosat mert a dréktámasszal baromi kényles volt.Volt olyan nap hogy 300 kilómétert tettem meg vele és BP közigazgatási határát nem hagy tam el.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.11.07. 17:09:02

szóval ár érték arányban jó motor volt.

105tc 2010.11.07. 17:28:57

@Csikós Zsolt:
igazad van.
akkor az alapjarat a hibas

@streetsta
te meg belem akartal kotni
csak nem sikerult
a variatorba gorgok vannak
amit meg en mondtam az a kuplung
tudod ropsulyos
es kis rugok tartjak a vissza a pofakat

tessekmondani 2010.11.07. 17:45:52

@Csikós Zsolt: ha nem olvastam volna el, hogy szedem ki a hibákat? tudom, most az jön, hogy nem tudok szöveget értelmezni. :)

elolvastam a kézvédőt is, ez kiderül a javaslatomból is.

kösz a kioktatást. igaz, hogy sokszáz robogó járt a kezem alatt, de ezt nem tudtam a kuplungról. :) azért megsúgom, az egyik legtartósabb alkatrésze egy 50-es minőségi robogónak a kuplung. ha nincs széttuningolva. rengeteget kibír.

bocs, hogy raboltam az idődet és kijavítottam a hibákat. legközelebb megpróbálom tűrtőztetni magam, hagy dezinformáld az olvasókat. :)

kár, hogy kimoderáltál és nem adtál lehetőséget, hogy megvédjem az állításaimat a nickemen.

maradok tisztelettel!

ha robogós kérdésed van, kérdezz nyugodtan privátban!

tessekmondani 2010.11.07. 17:50:24

@Csikós Zsolt: adok én neked kuplungrugókat, meg van kontrasztrugóm is. meg röpsúlyok. nekem már nem kellenek ezek, ha eljössz érte, viheted és játszhatsz a meghajtással.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.07. 17:59:49

@Csikós Zsolt: Ismét idézek: "(amiknek, mégegyszer, maguk a pofák a röpsúlyai)" Tehát nincsenek röpsúlyok, mert a pofa maga a röpsúly: www.youtube.com/watch?v=zsvyOCoWahs&feature=related
Külön röpsúly a variátorban van: www.youtube.com/watch?v=d_bSjfikzbM&feature=related
Mivel múlt héten szedtem apróra a Habana váltóját variátor szíj csere miatt, asszem mondhatom, hogy körülbelül tudom, miről beszélek. Nincs külön röpsúly.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.07. 18:06:37

@105tc: Azok a görgők a röpsúlyok. Ezért is vannak mindenféle súlyú kivitelben. Ezekkel lehet finomhangolni a variátort a teljesítmény, motorfordulat, terhelés függvényében.
Nem akartam én beléd kötni, félre ne érts, csak neked nem sikerült elsőre átlátni, mi okozza azt, hogy a kuplung fog. Nem a rugókon múlik (persze múlhatna akár azon is, de ez most itt az alapjárat felemelkedése miatt történt). Lejjebb veszi az alapjáratot, és mindenki boldog.

Rocko- 2010.11.07. 18:19:47

@Gyurma73: és megállás, tapadás, ilyenek?

pink75 2010.11.07. 18:26:57

nem baj, fél év múlva, ha túléli a telet a szerző, biztosnak tűnik egy "mégiscsak kell egy téli autó" című cikk

105tc 2010.11.07. 18:27:19

@streetsta:
ertem en hogy villanymotor, de mi hajtja?

na felre a viccet
ertem hogy mit mondasz
mert lattam mar parat
egy ket robogot ossze raktam mar eletem folyaman
annyit akarnek mondani itt a vegere
hogy a kuplung ropsulyos mivel a fordulatszam hozza mozgasba
es a kis rugok cserelesevel lehet varialni hogy mekkora fordulaton "nyisson ki"

(aki ezzel nem ert egyet az irja meg)
a variatorba meg ropsulyok vannak
aminek szabad mozgasuk van
a kuplung ropsulyai aminek kulso felen a ferodol van, meg egyoldalon felvannak szegecselve a tarcsara

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.07. 18:44:06

@105tc: A csikósnak írt válaszomban is ezekre mutattam példát.
A megoldás továbbra is az alapjárat piszkálása, és nem a röpsúlyok, vagy a rugók cserélgetése.

tessekmondani 2010.11.07. 18:45:09

centrifugális kuplung. mit kell ezen annyit variálni? ilyen van a láncfűrészekben, a fűkaszákban, robbanómotoros r/c modellekben, stb.

akos696 · www.focusauto.hu 2010.11.07. 20:04:19

Mindig mondogatom, hogy a robinál megfelelőbb eszköz egyszerűen nincs a városi ingázásra. 50-es Sacarabeom szintén fekvő minarelli blokkos, szuperűl üzemel. Bár a dombokon és egy-két lámpás rajtnál jobb lenne még plusz némi kraft, de rendszám nélkül én sem használnék nagyobbat (már volt ilyen és a legelső utamon megbüntettek 30 ropira, Leonardo 150-el). Viszont rendszámos robogó esetén elvész a rendszámnélküliség előnye. Gyakorlatilag bárhova bemegyek vele, nem izgat az egyirányú utca vagy a behajtani tilos, nem kell félni ha már pont pirosra véltott a lámpa és én még a kereszteződésben vagyok, hogy jön a 100-as csekk és a trafi sem probléma (azért 50 helyett 78 már tétel, nem beszélve, ha 30-as tábla van kint). Tuningolni nem szeretném, mert 2600km van benne, sajnálnám megbontani a szűz blokkot, sokáig megy még hozzányúlás nélkül. Az asszony nem engedi eladni, mert ő is imádja. Az ülés alatt sajnos nincs rekesz (nagy kerék), cserébe van hátsó doboz. És szép is, sokan dicsérik, vagány a hátsó ledes lámpa is. A nagy kerék pedig a legjobb. Nem értem ezt az autók közötti lavírozás problémáját. A nagy keréknek én csak előnyét látom, kivéve persze a tárolórekesz hiányát. Nekem 3,8 körül fogyaszt, 1L olaj elég kb 1500 km-re. De én melegen húzom is neki, sokszor 70 felett. Ha 60 körül mennék, szerintem elmenne 3Literrel is. És tetszik, hogy 2 ütemű, szeretem a hangját, meg, ahogy hidegen füstöl, idézi a régi emlékeket.:) Aztán melegen 0 füst (katalizátor). Szerintem jó választás volt a Gulliver, sok kellemes km-t kívánok együtt! A ponyvát meg majd meggondolom. Most egyenlőre a Honda CL 250 van terítéken, jönnek lassan az alkatrészek Angliából. :) A Dobféknek az volt a baja, hogy gyakorlatilag levált a ferodo réteg a fém pofákról, elöregedett. Azért köszi a tanácsot. :)

tessekmondani 2010.11.07. 20:12:55

"Viszont rendszámos robogó esetén elvész a rendszámnélküliség előnye. Gyakorlatilag bárhova bemegyek vele, nem izgat az egyirányú utca vagy a behajtani tilos, nem kell félni ha már pont pirosra véltott a lámpa és én még a kereszteződésben vagyok, hogy jön a 100-as csekk és a trafi sem probléma (azért 50 helyett 78 már tétel, nem beszélve, ha 30-as tábla van kint)."

na, pontosan ezért kell az smkp-kat rendszámozni. hogy az ilyen piti kis bűnözők ne érezzék jól magukat.

CsAbIkA 2010.11.07. 20:13:26

téli motorozás-robogózás kapcsán.
gumi az kevésbé tapad hidegben;
nyálkás-taknyos hideg aszfalton óvatosnak kell lenni;
egy jó(nem öreg, puha keverékű) nyári gumival óvatosan el lehet közlekedni télen is. amíg nem hullik le a hó, akkor meg sokkal fontosabb a mintázat mint a gumi anyaga. a múlt telet vágott metzeler tourance típusú, túlkoros gumikkal húztam le. ég és föld a különbség, ha egy egy összefüggő felületrészt felszabsz mondjuk 4-5 helyen. A robogós téligumi az meg berhelés nélkül ilyen. Kár hogy motorra nem kapni; csak 10-12-es méretben láttam.
összefoglalva mindenképp érdemes a télit megvenni télire; mint a tucano, lehet nélküle is, de minek.

kuplung: egyel erősebb rugókkal a magasabb alapjáraton sem fog araszolni. tény hogy egyszerűbb az alapjáratot lentebb venni.

hálátlan vagy csikós (törölt) 2010.11.07. 20:14:43

Fúú, csikós, eddig egy szimpatikus ember voltál a szememben, de ezeket a rossz dumákat, amiket itt nyomatsz a hozzászólóknak.. Ez a "most meg baszod el az időmet" meg "plusz munkát okozol feleslegesen", meg "bár kurvára dolgoznom kellene, tehát most konkrétan pénzt veszel ki a zsebemből".

Te mekkora egy paraszt vagy! Erre csak annyit, hogy mész te a picsába, te hálátlan szarfaszú, ezek az emberek miatt van állásod, meg az ócska pontonod, pl.! Mennyi pénzt rakott a zsebedbe, amikor a pontonos sztoriknál irkáltak?! Üss a kibaszott szádra, meg a kezedre amelyikkel ezeket beírtad, teeeee!

A másik az egész robogós téma!

Nem akarok okos lenni, de 40-70 ezerért vehettél volna egy Yamaha Jog-ot (3YK) és pont. Ha tavasszal eladod(soha, csak ha beszarik) akkor nem mindegy?! Te inkább egy tucano-t akartál, nem motort. Ezek a Jog-ok az egyik legjobb és legerősebb konstrukciók az akkori piacról. 7,3 lóerősek gyárilag, és egy nyitott CDI-vel 80-85-öt simán mennek mindenféle tuning nélkül, soha semmi bajuk, ha mégis 5 forintból meg lehet javítani, mert górják hozzá a cuccokat.

A motorokkal kapcsolatban: a fekvőhengeres minarelli az über ezek közül és kib. tévedsz mert egy fekvő, vizes, hosszú mina meg az übermensch! Kétütemű vizesben a király! Egy vizes alu henger a legerősebb, akármit csinálsz és olyan primitív, hogy nem sok meghibásodási lehetőség van.

Nagyon vicces, ahogy robogót vettél, már-már a pontonra hasonlít. Te egy naív faszinak tűnsz, aki szeret két perc után mindenhez érteni. Robogó kereskedőtől tanácsot... No comment.

Persze a választásaid téged igazolnak és azt a mennyiségű szart, ami nálad feltűnt, azt kevesen tudnák überelni.

Robis 2010.11.07. 20:15:57

Ilyen Gulliverem volt nekem is. 90 volt a vége, de akkor már vadul járt az eleje ezeken a vacak utakon. Ez a meleg cucc tényleg király. Lehet, hogy kéne a Kawa mellé vennem újra egy robeszt és egy ilyen Tyúkanyót? Akkor nem másfél óra alatt érnék be melózni (25 km).

sargarigo 2010.11.07. 20:18:08

Csikós,kemény vagy.Azért elmondanám,mint kényszermotoros,(lenyúlták a kocsimat)-
(viszont jó motorozni),én minden védőbigyó tyúkanyó nélkül motorozok,mert haladni kell-(navigare...stb)szóval tuti dolog,de reggel ká hideg van.Pont ilyen gépet akartam venni,nem jött össze,ezért olasz vasat vettem,ha már a kocsi is az volt.Ne bántam meg,a havat meg majd meglátjuk.

tessekmondani 2010.11.07. 20:21:25

tény, hogy kicsit szarul eset ez a némi személyeskedéssel fűszerezett lerohanás csikóstól, meg a moderálás/kitiltás, de nem haragszom rá. én csak segíteni akartam. és még fogok is, ha hagyja/hagyják.

tessekmondani 2010.11.07. 20:25:59

@sargarigo: budapesten egész évben lehet motorozni. főutakat takarítják, a mellékutakról meg óvatosan kell kiszambázni. tavaly sem volt gondom ezzel. amikor pedig kisütött a nap, mentem motorozni a havas tájakon. szép volt, jó volt, remélem idén is lesz hó.

akos696 · www.focusauto.hu 2010.11.07. 21:10:46

@tessekmondani: Mi a bajod te álszent barom?
Az, hogyha te hajtasz be a kereszteződésbe és néhány balfék miatt nem tudsz időben kihajtani már kapod is a 100-as csekket? Vagy, hogy egy kint felejtett 30-as táblánál elbújva megméricskélnek? Hogy én ezt legálisan kivédem azzal, hogy egyenlőre nincs rendszámom? Ez bánt téged ennyire? Ezért vagyok a szemedben "piti kis bűnöző"? Van nekem elég rendszámos járművem, fizetek elég dolgot rájuk, de nem hiányzik a behajtőrségtől az állandó csekk, mert ez már rég nem a baleset megelőzésről szól.
Tessekmondani, nekem többet ne tessék mondani, mond inkább anyukádnak, hátha kapsz két sallert, amit már korábban kellett volna! :)

akos696 · www.focusauto.hu 2010.11.07. 21:17:29

@nevetséges vagy winkler: Ja jók a Jog-ok, csak épp futómű, fék, meg pakolóhely nincs rajtuk. Na meg bazi kényelmetlen és szar tud lenni, ha az első kátyún előreszaltózol, amit nem vettél észre, mer megakad bennük a roller kerék.

A Csikós szidásodhoz meg nem akarok semmit hozzáfűzni. A stílus, ahogy leírtad elmond mindent rólad. :)

Csikós Zsolt 2010.11.07. 21:18:52

@tessekmondani:

Ha zavar, hogy nem értetted meg, hogy felment az alapjárat, miért jössz vissza?

Ha nem olvastad végig, hogy megértettem az olasz robogót (félig), miért jössz vissza?

Tény, hogy nem olvastad a posztot, ami kikúrás a többiekkel, velem, jogos a moderáció, nem?

Csikós Zsolt 2010.11.07. 21:20:29

@tessekmondani:

És még mindig nem érted: nem olvastad a posztot. Nem dezinformálok, csak te a gondolat második feléig nem jutottál el több ponton sem. Ami ellentételezte az elsőt... Nehéz ez így.

Csikós Zsolt 2010.11.07. 21:25:07

@nevetséges vagy winkler:

Vasárnap van, vágod? Hétfőtől péntekig napi 10-12 órát dolgozom a totalcaron. Nulla felárért, ha leszarom, ha egyáltalán nem írok posztot, ugyanannyit kapok, tök mindegy. Ez a saját blogunk, a saját időnk, ami nincs megfizetve, ennek nettó értéke van.

Az időrablás, ha valaki nem olvassa el, amit írok, és lehülyéz, mert három összetett mondatot nem tudott értelmezni, és nem vette észre, hogy pont azt állítom mint ő.

És a fröcsögőket örökre kimoderáljuk, mert ez nem a kocsma. Sajnálom, hogy szimpatikus voltam, és már nem, de ilyen társaságba rossz tartozni. Neked az enyémbe, nekem a tiédbe. Inkább ne legyen kontakt, mindkettőnknek jobb.

Hurri Kán 2010.11.07. 21:26:37

@Csikós Zsolt:
Sok sikert az új vashoz :))

Van még 1 kérdésem, bár nem teljesen idevágó: a zöld állólámpa, ami lassan kész, az miért dízel lett? Mindenki azt mondja hogy az üzemanyag neve benzin különösen játszós autónál. Vagy a dízel már annyival ritkább belőle mint a benzines?

Csikós Zsolt 2010.11.07. 21:26:38

@Robis:

Hogy csináltad, hogy 90 volt a vége? Tuning? Mert magától nekem nem megy lejtőn se többet 77-nél (olasz sebességmérő szerint, amiről tudjuk, hogy erősen optimista szok lenni).

muz 2010.11.07. 21:26:56

Hideg? Hol?Mikor?
Még rövidnadrág,póló kombóban járok és a romániai hegyekbe járunk endurózni.
De télen majd majd biztos jó lesz:-))

tessekmondani 2010.11.07. 21:30:42

@akos696: álszent barom? kinek képzeled magad? azért, mert te bemész a behajtani tilosba, áthajtasz a piroson, még lehetnek olyan emberek is, akik ilyet nem tesznek. anyukád, saller? te valóban gyerek lehetsz még, ha ilyenek jutnak eszedbe.

tessekmondani 2010.11.07. 21:33:22

@Csikós Zsolt: nem hülyéztelek le, és nem is néztelek annak. az, hogy te annak vetted, az a te hibád. meg biztos a vasárnapé.

hálátlan vagy te csikós (törölt) 2010.11.07. 21:37:31

@akos696: jaaaj, léccike, ne fűzz hozzá semmit, mivel úgyis demagóg lennél. Csak akkor fűzzél hozzá, ha a csikós barátodhoz is fogsz!

A motoros aki nem veszi észre a kátyúkat, az nem motoros, hanem csak motorozik. Miért is van jobb fék ezen a robogón, mint egy Jog-on? Miért tudsz ebbe többet pakolni, mint egy Jog-ba? Mivel jobb ennek a futóműve mint egy Jog-é? Nem a 3KJ-ről beszélek, oda lett írva: 3YK Tárcsafék, olajos teló, sisak és kesztyűtartó, trepni..

Te képbe vagy egyáltalán a Jog-al, vagy csak a szívedre vetted, hogy be lett szólva a hálátlan spanodnak?!

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.07. 21:48:18

@StalkeR: Most látom csak, mit írtál. Hát azért, amiért a Transporter/Ducato/Transit nem teherautó, sőt, nagyon nem kamion. Amiért a roller nem bicikli.
Aztán ott van az is, hogy a robogós nem motoros. Én robogón nem biccentek a motorosnak (ha biccent, int, természetesen viszonzom), motoron nem köszönök előre a robogósnak (de ha biccent, int, természetesen viszonzom). Mert alapvetősen nagyon más okokból ül az ember az egyikre, vagy a másikra. Nem kell elfogadni, elég csak megérteni. A buszvezetők, kamionosok is intenek egymásnak, de egy kilenc személyes Transit sofőrje nem fog vérig sértődni, ha nem integetnek át neki a Neoplanból. És az Iveco Turbo Daily vezetője sem gondolja magáról, hogy ő igazi teherautósofőr. Még ha rakat is magának a kocsiba vécélánccal működtethető légkürtöt;))

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.07. 21:53:30

@hálátlan vagy te csikós: Őőha, neked aztán van energiád nikkeket kreálni. Te miért sértődsz meg mások helyet is? Akinek írta Csikós a válaszát, még most is itt van, sértődés nélkül beszélgetnek. Pedig az egyik félreértett/rosszul fejezett ki valamit, a másik meg túlreagálta.
Aztán mégis neked kell a földön fetrengve hisztizni.

hálátlan vagy te csikós (törölt) 2010.11.07. 21:57:11

@Csikós Zsolt: Nem öncélúan írogatsz ide, hanem hogy elolvassák, igaz? Akkor nem kell a mellébeszélés.

Ha nem a csikós féle nagyon sok felesleges infót/én mindent figyelembe vettem stílusú tartalomnöveléshez(!) folyamodtál volna most is, akkor valószínűleg sokkal tisztább és érthetőbb lett volna az írásod. De te ehhez értesz, így töltesz meg oldalakat. Így próbálod meg "rabolni" az olvasó idejét. Ez is egyfajta időrablás.

Írj a lényegről és nem lesznek kérdőjelek. Ha viszont valaki értetlenkedik, akkor meg tisztelettel beszéljél vele vagy ne is szólalj meg és hidd el több leszel tőle. Ez a moderálni való csürhe itt a megélhetésedet képviselik.

Senki nem kérte, hogy saját blogokba írjatok. Kitaláltátok, hogyan tudnátok minden szart megírni, de mégse a TC égisze alatt. Csináltatok saját blogokat és kinyomjátok a TC főoldalra, és voilá el van intézve. Semmi probléma, de azt ugyan azok olvassák, akik a fizetős cikkeket is. És nem sajnállak. Te nem bírsz magaddal, te írsz saját blogot, amikor pihenhetnél is, hétvégén, és erről sem az olvasó tehet.

Ahogy a frusztrációidról sem.

Te itt öregbíted a hírnevedet. Ez nem a semmibe megy, nem szívességet teszel.(Maxi magadnak) Neked ez megtérül (ha épp nem ilyen hálátlan módon adod elő). Mert olvasókat gyűjtesz. (Vagy vesztesz épp el). Akik majd a fizetős cikkeidet is olvassák majd.

Te különösen hálásnak kéne legyél a sok faszverőnek, aki olvas! Érdekes, hogy a pontonos sztorinál milyen alázatos voltál.

hálátlan vagy te csikós (törölt) 2010.11.07. 21:58:08

@streetsta: nem hisztizek, érvelek! És te? Te se vagy különb? Semmi közöd a dologhoz, mégis beszólsz!

akos696 · www.focusauto.hu 2010.11.07. 22:18:28

Mennyivel szebb lenne egy tényleg BELSŐSÉG blog, ahol a hasonló érdeklődésűek beszélgethetnek egy érdekes poszt elolvasása után. Ó uram adnád meg.... Minek jönnek ide ilyen nick-kaméleonok, meg egyéb féleszű trollok? Miért van az, hogy egyes degeneráltak egyetlen szórakozása a másokét elrontani?

Az, hogy én miért megyek be egy behajtani tiloson, rendszám nélküli robesszal, nem magyarázom meg senkinek. Aki nem tenné meg, parkoljon csak, fizessen és gyalogoljon. Én nem fogok. Arra eljárok egy tó köré futni a természet lágy ölén, a városban meg hamar szeretek végezni, ezért bemegyek akárhova. Az, hogy ez teszik-e egyeseknek, vagy nem, arra magasról teszek. Zavarni nem zavarok senkit, baleset veszélye sem magasabb attól, hogy én behajtok, a többi nem számít.

Kár, hogy ide nem csak rendesen kitöltött adatlappal és arcfotóval lehet kommentelni. Szépen szelektálódna a felesleges töltelékemberkék száma. Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy mennyi beteg figura mászkál szabadon az utcán, ez egészen elképesztő.

Én a magam részéről nem fecsérelek több szót és időt ezekre az internet szemeteire.

Fogjuk fel őket úgy, hogy ők a szükséges rossz. Mint pl motorozás után (előtt) a tankolás. Van, de nem érdemes rajta bosszankodni, mert attól még ugyanúgy lesz.

Krisi 2010.11.07. 22:18:30

@tessekmondani: egy piroson áthajtó robogós pont annyira bűnöző mint amennyire egy Transit vezetője kamionos :)

a nagy kerék = nehéz manőverezést viszont nem értem, nekem a fixin 28"-as kerekek vannak, de ennek ellenére elég jól szlalomozok az álló autók között :D

akos696 · www.focusauto.hu 2010.11.07. 22:24:54

@Krisi: Köszi.:) De azért direkt nem megyek át piroson, azt nagyon elítélem. Mindennemű balesethelyzetet próbálok kerülni, mint ahogy az egyirányú utcába sem azért megyek szemből, hogy valamikor nekiszánthatok szemből egy autónak. Nem, csak lehet, hogy 5 km-t kell kerülni 200m-ért, ahol robival pont elférek szemben és félreállok, ha pont jön egy autó. Akár egy bringás. És az 50-es táblánál 70-el haladó forgalom miatt sem kell lassítanom, hogy letoljanak, de nem is kell aggódnom, hogy esetleg foto készül rólam.

RÁMBÓGECI 2010.11.07. 22:28:23

és akk most matyiztál már benne...??? :)

tessekmondani 2010.11.07. 22:30:37

@akos696: "Kár, hogy ide nem csak rendesen kitöltött adatlappal és arcfotóval lehet kommentelni."

akkor buknád a piti kis szabálysértéseidet. de semmi akadálya, ha felvállalod, rakd fel a neved, arcképed. nosza!

beszélgess nyugodtan tovább magadban és többesszámban, ez csak a zavarodottságodra utal.

vagy ne fecsérelj több szót ránk, ahogyan ígéred.

Na_mi_van?Semmi? 2010.11.07. 22:42:11

@Csikós Zsolt:

150-ert akár most is viszem Zsolt!
Ha tényleg eladó ennyiért, akkor dobok egy mail címet és jövő héten pakolom fel egy utánfutóra!

Krisi 2010.11.07. 22:48:11

@tessekmondani: teljesen valószínű, hogy amiatt jönne egy százezres csekk a rendősrégtől, hogy valahol azt írod, hogy behajtottál egy egyirányú utcába szemből.

ha szerinted ez így működne akkor van egy rossz hírem.. :)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.07. 22:52:35

@hálátlan vagy te csikós: Ha nem haragszol, egy kicsit most kinevetlek. Mert hisztizel most is. Pont annyi közöm van ahhoz, mit írsz ide, mint neked, ahhoz, mit ír a Csikós, vagy @akos696: ide.
Te nem érvelsz, csillagbogár, hanem fröcsögsz. Még ha van is igazsága annak, amit mondasz, csodásan elfedi a mérhetetlenül tapló mód, ahogy előadod -de ezt te is tudod, hiszen szánt szándékkal viselkedsz bunkó módjára.
Ahogy a Konvoj című filmben mondták: Szűrd meg a szavaidat! Illetve: Valami baj van a vétellel, csak halk ugatást hallok!:))

tessekmondani 2010.11.07. 23:00:51

@Krisi: 1 ok, hogy akos696 nyugodtan vállalja az arcát, ha már kitalálta.

Csikós Zsolt 2010.11.07. 23:09:09

@hálátlan vagy te csikós:

Kurvára nem voltam alázatos ott sem. És tudod mennyit fogtam a pontonos sztorin? Körülbelül egymilliót- mínuszban. Mert ha nincs a sok szponzor, ha úgy mehetek el az autóért, ahogy szoktam, akkor tovább vizsgálom, és nem veszem meg. De így - nem lehetett. Az az autó meg volt véve, amikor a TC úgy döntött, szerez szponzorokat. Nem volt kiút. Viszont most saját zsebből csinálom... Egyelőre kétmillió megy bele, egy része már benne van, kábé ötszáz, a többi most jön, a szponzorok hazahozatalán fogtam kettőötvenet, max háromszázat. Komolyan mondom, ha nem törik össze, belerokkan a háztartás, így is a határán van.

Én kényszerpályán mozgok, saját névvel, címmel, kattintható e-mail címmel blogolok, szabadidőben válaszolok nem egy, hanem olykor kéttucatnyi kommentelőnek. Munkakönnyítésből muszáj kiirtanom a károgókat, nem bírsz ennyit, hidd el, hetekig lehetne egy-egy poszt kommentjeire válaszolgatni, nyújtani, mint a rétestésztát, de ez nem fér bele.

Ezért a moderálás. Árnyékból, név nélkül, időmilliomosként könnyű.

dacol6 2010.11.07. 23:11:59

Röviden, téligumi robogóra: Heidenau snowtex-havas, latyakos, télvizes útra. Hótlan, száraz útra pedig télen simán jó a nyárigumi. (Az átmenet nehézségeit pedig vállalni kell és plexit feltenni:-)
Az legutóbbi két telet (1-1 hét kivételével) teljesen végig nagyrobogóztam, hóban, fagyban (-14-ben is). Tavalyelőtt még nyári (Bridgestone Hoop), tavaly már téligumival 7 ezer kilométert (Heidenau snowtex). Ha nem esik a hó, kerülve a jégfoltokat kényelmesen mehetsz a városban nyárival mínuszban is, nem kell rá más, no para. De hóban, latyakban a snowtex kiváló. Száraz úton hangos, a poroson meg csúszik kegyetlenül. De hóban, latyakban tényleg kiváló. Egytől nem ment meg, az autósok bénázásától. Ők minden mennyiségű hótól veszélyesebbek télen. A nyári veszélyfaktor százszorosa! Amit kerülj el két keréken tapasztalatlanul: a (nagyobb) havazás napja+1 nap. Míg jómagam kiadós hózás idején is egynyomon egy nyomon (értsd: két keréken egy kitaposott kocsinyomon) behaladtam a munkába (47 km) megcsúszás nélkül, addig 10-15 autós csusszant el centikre mellettem, miközben sálat, sávot, rádióadót igazítottak, párát töröltek, a nyárigum'stenéhez fohászkodtak és csak vak szerencsén kerülve el balesetet. Mondjuk én vidékről járok be, városon belül télen sokkal könnyebb. A nyári gumival kegyetlen érzés mikor elindult az első kerék oldalra a friss hóban. Egy tized másodperc alatt kiver a víz. Ilyenkor láb és robogó letevés. A tukkánó felfújható tömlője egy telet bírt, aztán eresztett. A megoldás (ha nyáron nem kell összehajtva tárolnod), befecskendezni vizet és rányomni szerelőhabot telibe. Kemény, tart, nem ereszt.
Fontos: a mociról a sós trutyit gyakran öblögesd le tiszta vízzel fagymentes helyen. Nagyon csúnya dolgokat művel már egy tél alatt is.

Csikós Zsolt 2010.11.07. 23:17:23

@dacol6:

Ja, láttam már sómarta robogót, szörnyen néz ki. De hiszen a Gulliver tiszta műanyag, nem :-)?

hálátlan vagy te csikós (törölt) 2010.11.07. 23:24:26

@streetsta: Nem haragszom, nyomassad csak. Ha jól sejtem, hogy te szállítod a kis "menedzser játékokat",(muhahaha) amikkel ez a sok nagy gyerek játszik a szerkesztőségben, ezért, ha nem haragszol nem adok sokat a szavaidra mivel úgy is fogalmazhatunk, hogy egy kis fizetett bérenc vagy!

Figyi, nem nagyon érdekel a kis világotok, meg hogy kit sértettem meg vagy kit nem, egyszerűen csak leírtam a kendőzetlen véleményemet és nem sokat gondolkodtam rajta, hogy kulturáltan fogalmazzak-e, egyszerűen felvettem a csikós hangneméhez leginkább illőt, és kész.
Erre gyorsan mellébeszélt valamit aztán kimoderált.

Nekem ez a sztori ki is merült, nem kell ezen pörgetni magatokat. De látom neked(is) épp kapóra jövök, ráérsz, nincs kivel beszélned és tolod itt a nagy dumákat. Toljad csak! Ha lesz időm majd válaszolok!

Jó-jó, rászartam az asztalra, amiről eszel és mivel elfogult vagy, ezért persze, hogy utálni fogsz! Nem is várom el az ellenkezőjét!

Aki meg egy kicsit is objektív tud maradni az tudja miről van szó.

hálátlan vagy te csikós (törölt) 2010.11.07. 23:32:31

@Csikós Zsolt: Gyanítom, hogy összejöttek a dolgok és az lehet annak igazi oka, hogy így felhergelted magad a hozzászólón.

Nem akarok én itt cigánykodni, csak bennem egy világ omlott össze, amikor olvastalak. Egyszerűen ezerszer okosabb ürgének tartottalak így ismeretlenül is, mintsem, hogy idegből írj hsz.-t a saját postodhoz.

Mert az egy dolog, hogy ohmm mindenhol beszól, és nem tudja visszafogni a véleményét, de nekem te össze sem vagy hasonlítható vele!

Mindenesetre köszönöm a válaszodat és azt kívánom, hogy jól alakuljanak a dolgaid!

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.07. 23:44:25

@hálátlan vagy te csikós: Dehogy utállak, aranybogaram, pont jó passzban vagyok, ezért kitűnően mulatok rajtad. Van olyan ember, akitől még a fizetett bérencezés is csak kuncogást vált ki.
Valóban, vasárnap este van, most nem sok csinálni valóm van, kikapcsolódom, és neveletlen trollok hepciáskodásán mulatok.
Remélem elnézed nekem, hogy a te elvárásaid csak igen kis mértékben befolyásolják az én tetteimet, ezért kijelentem, nem utállak! Sőt, mi több, szeretlek!

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.07. 23:46:27

@Csikós Zsolt: Te, koma, figyelj, most jövök rá, hogy le kellene cserélned az avatarod!!:))

RÁMBÓGECI 2010.11.07. 23:52:18

ruzsa sándor a lovát ugratja... vagy milyét.. csikaját :)

ti is inkább a nagy kifordított fekete szőrös muffba tolnátok könyékig...

úgy kell nektek a tyúkanyó, mint kismajmoknak a szőranya...

önigazolást vártok egymástól elrobogó kis életeteken tűnődve

Edd China 2010.11.08. 00:03:21

Zsolt!
Bár már az előző írás után is utaltál rá, hogy kétkerekűt vettél, de reméltem hátha hátha csak megtévesztés és helyette ezt választottad: www.sopianaedeluxe.blog.hu/2010/09/08/csipkerozsika_a_ferencesek_utca_42_ben

Milyen nagyon jó írások születhetnének a felújításából/javításából, minden hétre jutna valami! Na de majd most, ha elviszik a Vespát! :D

Nagyapám még a nagy plexire és láb előtti idomra esküdött a Simson Starján amikor dolgozni járt vele. Nem is értette, hogy miért szedtük le, sokáig mérgelődött rajta.

Furcsán néz ki ez a védő cucc, de hasznos az biztos. A robogók térd-lábfűtése (már amiben van) mennyire hatékony?

RÁMBÓGECI 2010.11.08. 00:20:11

asszonyt is lecserélhetnéd má... oszt nemkén ilyen messzeségesbeli képekkel kozmethikázni...

Loading... (törölt) 2010.11.08. 00:23:30

@streetsta: Hehe, a fizetett bérencezésre az érintettnek szerintem a "kuncogás" a legtermészetesebb reakció. A kínos szituknak a nevetéssel lehet a leginkább elvenni az élét.

A "neveletlen troll" meg EPIC FAIL! Hát így viselkedik egy neveletlen troll, szerinted?!

És mindenképp' nagyon hízelgő a beismerés, hogy ha csak "igen kis mértékben" is, de az elvárásaim befolyásolják a tetteidet.

Csaj vagy?! Mert akkor dobok egy puszit! :*

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.08. 00:55:28

@Loading...: Nyuszifül, a kínos szituációk nem így néznek ki. Voltál te már olyanban, biztos vagyok benne, és az a közelében sem volt annak, amikor egy troll azzal sérteget, hogy fizetett bérenc. Ha kicsit elgondolkodsz, még tán arra is rájössz, miért kapitális marhaság, amit írtál.
Természetesen igen kis mértékben az elvárásaidnak megfelelően cselekszem, hiszen válaszolok neked.
Bár csaj nem vagyok, de nyugodtan dobj puszit, ne szégyelljed az érzelmeid, nagyon elfogadó vagyok a mássággal kapcsolatban (jó, mondjuk van olyan, mikor inkább elfordulok, de hát ízlések és pofonok). Legfeljebb ez egyike lesz a be nem teljesült kapcsolataidnak. Felnőtt ember vagy, fel kell tudnod dolgoznod az ilyesmit.

Antiq 2010.11.08. 01:07:18

Rambó,te valóban geci vagy. Csótány,csimasz,hernyó,féreg - ilyesmi. Ha szerencséd van,nem futsz össze Csikóssal,soha. Mert ha igen,a fejedre húzza azt a matyizsákot,örökre.

Loading... (törölt) 2010.11.08. 01:19:45

@streetsta: Ajaj, ebben már nem volt sok kraft! Attól félek ez ide már kevés lesz! Fáradsz.

Ha mennyiség versus minőségről van szó, akkor én inkább a minőségre szavazok. Neked is ezt ajánlom. Te nem vagy troll, minek erőltetni.

TC-vel bratyiztok-e?! Erről beszéljél! Naugye! Nincs is miről beszélni!

Homofób-e vagy?

A sok nyuszifül, meg bogárka, meg tököm tudja még mi miatt gondoltam, hogy.. Tudod!

Bangkok Charlie · http://thai.blog.hu 2010.11.08. 09:15:04

@Csikós Zsolt: Érdekes lenne amúgy egy összehasonlítás, bangkoki motorosokat összeereszteni a pesti autósokkal. Biztosan nagy lincselés lenne a vége, ha elkezdene Pesten 50-60 motoros a piroslámpánál thai stílusban előrecsorogni az autók között. Lehet, hogy még lövöldözés is lenne belőle - néhány sofőr részéről.

Érdekes, de a bangkoki közlekedésben nagyobb biztonságban érzem magam motorral, mint Pesten egy kisebb autóval. :)

Kawás fiú 2010.11.08. 09:32:21

Zsóti!

Párásodás ellen BABA TUSFÜRDŐ a plexi belsejére,majd langyos vízzel leöblíteni.Csak öblíteni,hagyni hogy a víz magától mossa le,utána kézszárítóval,kompresszorral,hajszárítóval cseppmentesre fújni.Tuti 3-4 nap páramentes felület.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.11.08. 09:55:13

Hejj, elolvastam a kommenteket. Kemények vagytok, mint egy Josh&Jutta hakni playback nélkül!

-Aki a Csikóst fikázza, az esetleg gondoljon bele, hogy hány cikk nem készült volna el, ha Csikósnak nincs mindig valami reszelni való motorja/autója. Ha otthon ül és sárgarépából farag sakkfigurát, vagy cigánymeggybefőttet készít birsalmából, akkor nincs Imola-beszámoló, nincs Ausztria, nincs Ornbau, nem írja le a nyaralásait, nincs veterános haver frissen elkészült kocsijáról cikk, nincs járművásárlós beszámoló, se semmi. Ha Csikós röhögve meglengetné a hatósági lófaszt és posztolás helyett a családjával lenne, akkor menne a hőbörgés, hogy a TC egy kalap szar. Szopás lenne, ha Winklernek minden este össze kéne fújkálni Papp Tibi Avensisét festékkel, hogy legyen valami belterj poszt is:)

-Sipos úr, tisztöllek-böcsüllek, általában egyetértünk, most is. Csak azt nem értem, hogy miért mászol le mindig önként a lövészárokba?:) Napnál is világosabb, hogy nem meggyőzni akar a dorid, hanem legyőzni, ha közben le is tud anyázni, attól csak neki lesz jobb. Fölösleges, én mondom.

-Azt se értem, hogy aki nem akarja elolvasni, az miért nem megy át a Velvetre? Ott nem haragszik senki, ha nem olvasod el.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.08. 10:08:32

@scheerti: Óóó, hát most ilyen kedvem volt. A trolloknak csak egy töredékével állok le vitatkozni. Most volt hozzá hangulatom, jólesett. Néha ilyen is kell, egyébként általában csak ingatom a fejem, aztán kattintok tovább.
Ha most Loading-hálátlannak szereztem pár jó pillanatot, csak örülök neki, de tényleg, néha a frusztrált embereknek is kijár egy kis őrjöngés.
Nem kell komolyan venni az ilyesmit, súlytalan dolog ez. Olyan, mint amikor a gyerek hisztizik, ordít. Ha csitítgatod, nem érsz vele semmit. Viszont ha hergeled, hogy hangosabban, nem hallom!!, akkor még te is jót mulatsz rajta, hogyan dagadnak az erek a torkán-homlokán:))
Innen üzenném neki, hogy csókoltatlak, cukipofa!:)

kriszlc4 2010.11.08. 11:06:31

Csiki úr!Ha már tényleg ezzel a megoldással akarod a telet átvészelni, akkor miért nem gondizol egy "olaszmódi nagyplexiben" is.Most voltam Genová-ban és ott szinte minden robin van és a felsötest is védet lesz!Söt olyat is ládtam,aminek ugy lett a kialakitása hogy a kezelőszervekig is leért.Persz nem valami desinges de hasznos!!!Balesetmentes közlekedést!Krisz

Csikós Zsolt 2010.11.08. 14:08:08

@kriszlc4:

Drága, baromira, és fölül nem fázom.

Blád_ 2010.11.08. 15:48:19

Miért nem csinálsz valami ilyesmit?
1 mehetne a tyúkanyóba, 1 a felsőtestre:
www.onroad.hu/motor/bemutato/812/

ripaCSikós 2010.11.08. 17:07:26

@Csikós Zsolt:
Nem tudom mit kombinálsz a fanatikus fejedben, de ebből a balhéból a legjobban úgy jönnél ki, ha a nagyobb rohadásokat bestoppoltatnád, aztán alapozva nyersen hagynád az egészet mejd felbasznád az ebayre ugyanannyiért ahogy vetted, akkor lényegében egy príma veteránalapot venne valami burzsuj kraut fasz, viszonylag olcsóért és baszhatná bele a millióit amik odakint azért gyorsabban teremnek mint idehaza, szóval egy ilyen mókuskerék mint amibe te ezzel beszálltál nem magyar embernek való. Garatmélyen beszopattak ezek a buzi svédek, amit ott műveltek az a leg gennyesebb autónepperkedés példatára lehetett volna, az a tipikus hülyevénfaszvagyok és mellette még fillérbaszó is. Idehaza is találsz egy valag ilyen seggfejet, aki a szarát salamon kincséhez hasonlatos hozáállással akarja elpasszolni, sok vén barom.
A sztori majdnem biztos úgy lenne igaz ha azt mondanád h a vén hülye valszeg jutányos áron pattintotta ugyanúgy felújítani, aztán a haverjaival szétburították abban a műhelyben, barmoltak rajta egy jó adagot, a meló minősége kb ugyanakkora fos mint akármelyik Berh-Elek fasznak valami hazai dűlőfalu sufniban, aztán párhetes tanakodás után rájött hogy ezzel kurva nagyot bukna, erre ugyanazzal a lendülettel felbaszta egy vonzó áron az ebayre, számítva rá h valakit úgyis bepaliz vele, te meg beszoptad.
Ilyenkor konstruktívan ugyanaz az eljárás mikéntje: szétbasztátok, belefeccölöd a foltozás árát, aztán áron alul továbbpasszolod, hogy valaki folytassa a leckét amit elkezdtél, még lehet h lóvéja is több lenne rá.

Ha meg itt játszod nekünk a kretén vadász szerepét aki szopni jár a medvéhez és a hülyéje még rá is játszik, hogy még jobban megszopja akkor meg nem itt kéne felemlegetni ezt az elbaszott litániát, meg a keresztet amit magadra vettél.
Eleve mi a fasznak kell reklámoznod hogy mire vállalkozol, a picsa köze nincs hozzá a seggfej tibikének meg robikának, vettél volna ki 5 nap szabit, lebeszéled a karesszal, felbaszod magad egy fapadosra retur jeggyel, aztán elmentek megnézni a gépet, az egész megállt volna 30 rongyba fejenként, amibe a jegy került, utólag meg elmondod hogy fasza hetem volt, legalább láttam valamit a kibaszott svédországból (faszom se lenne kíváncsi a tetves hülyéire) Helyette neked össznépi cirkuszt kellett csinálni belőle, akkor meg vigyorogva edd a szaroskenyeredet, úgy kevésbé szánalmas mint sírni a hülyeség miatt.

ripaCSikós 2010.11.08. 17:21:34

@Antiq:
te meg mélyen kussolhatnál ha ennyi kevés humor meg irónia érzék nem szorult beléd
@hálátlan vagy te csikós:
Jó, kurva ügyi gyerek vagy, egyszer elég beleokádni a fórumba, utána már mindenki tudni fogja hogy te mennyire rühelled a csikóst, valszeg nem is leszel egyedül vele, a folytatásra meg senki nem vevő, szerencsére a csikós az nem a buzi tibike vagy seggfej robika, aki ordítva nyúlkál a cenzura gomb után és szántja fel az egész szarra való cikkjét, mert sorozatosan kiderül hogy egy nagy kupac szar és mindenkitől max egy lebaszást kap érte.
Nem, a csik sportszerűen kint hagyja az okádékodat tehát nem kell 5x elismételni más nem olyan nehézfelfogású mint te. Joggal besértődni meg asszem reálisabb lenne egy firkász baromsága helyett a szarházi kormányra pikkelni aki színtől független önti a szart a hülye fejedre, hogy utána ilyen helyeken éld ki a szaros komplexusaidat.

Loading... (törölt) 2010.11.08. 18:08:21

@anyád a szúnyogok: Te köpedék, most te csinálod a szart?! Mit ugatsz itt? Ennyi eszed van?! Don't feed the troll! Igaz? Aztán meg anyáztok, ha válaszol. Te is csak egy ingerszegény fasz vagy! Oszt' itt meg keresed a "kalandot"! lol

A téma lezárva, hiába, elkéstél faszikám! Tegnap kellett volna itt lenned, te senkiházi! Ezzel a muszáj voltál megmondani (még másnap is)szarsággal meg gyorsba' minősítetted is magad meg a komplexusaidat te okádék, frusztrált, senkiházi magyar, te. Elkéstél, vágod?! A téma aktualitását vesztette! Too late!

Ilyen jelentéktelen gyökerekre sehol nem várnak, ne is fáradj a válasszal, le se szarlak! A "szarházi kormányra pikkelést" meg meghagyom neked, te kilátástalan gané!

End of story

tessekmondani 2010.11.08. 18:36:08

bontott robogó plexit nagy választékban szigetszentmiklóson lehet kapni, egy robogókereskedőnél. nevet, címet nem mondok, mert még reklámnak veszik egyesek. én is vettem már ott, 4-5e ft környékén volt egy óriási kézvédős plexi, konzollal, szinte karcmentes állapotban. ha pont a gullira való nem is lesz (azért jó esély van rá), de bármilyet fel lehet rá rakni, csak konzolt kell hozzá hajlítani. ugyanez a kereskedő a "v" aukciós oldalon is árul "t" kezdőbetűvel. nem nehéz megtalálni, csak plexire kell rákeresni. lényeg, hogy 15-20e helyett 5e-ből is meg lehet úszni egy jóminőségű szélvédőt. és, hogy mennyit is ér egy ilyen? pl. nem kell lehajtott plexivel motorozni télen, párásodás is le van tudva.

Robinepper 2010.11.08. 19:39:44

@105tc: Én lennék akitől a srácok a Gullivert vették. Nem kell azon a kuplungon állítani semmit (amúgy nem is nagyon lehet, max. rugót cserélni), hanem az alapjáraton egy kicsit visszaállítani, ami némileg "felkúszott". Az oka szerintem hogy az új tulaj jobban hajtja a vasat, mint az előző,és most égett ki rendesen a kipufogó. Ezért megy egy kicsit jobban is. Amíg itt volt, jó volt a beállítás. Amúgy a garancia nem azt jelenti hogy a motor nem fog esetleg meghibásodni, hanem ha ez bekövetkezik megjavítom. csá.

Csikós Zsolt 2010.11.08. 19:43:36

@Robinepper:

Jó a nick :-))))

Én is ezt szajkózom, alapjárat visszateker, oszt csá.

Lehet ezt burkolatmegbontás nélkül is vajon? Meg állítanék a kormánynyak-csapágyon, azt?

Nagyon szeretem, kösz, hogy rábeszéltél!

Csik

muz 2010.11.08. 19:48:15

Az utolsó három hsz-től eltekintve.......................jéééézus atyaúúúúúúúristen!!!!!!

Hát ezért ilyen népszerű pl. a mónikasó,meg a többi szemét.

Robinepper 2010.11.08. 19:56:06

Úgy rémlik kisebb burkolat bontás nélkül, egyik sem megy, de most nem tudom pontosan felidézni a gép anatómiáját...

Figyejjémmá 2010.11.08. 20:03:32

Én meg megjegyezném a rambo és többi nem emltiett trollnak.. Elmentek ti a bánatos hét nyelvem daloló büdös retkes édes mamátok méhébe, és abban megfordultok 8 köbméter rőzsével! Honnan veszitek ti a jogot bárkit leugatni, bárkit leszolni, és bárkinek a családját belekeverni? ! Pláne Katit a szátokra venni? Szanaszét recskáznátok magatokat, ha a képzeletbeli barátnőtök ilyen lenne, mint Ő.Igen Ő kedves, toleráns, családszerető, és belefér a tűréshatárába a férje mániája.Nektek max. a kezetek maradt, ami nem ennyire megértő.. fárad, hideg, durva... van ez így.. nyomorék trollok..
Amit meg Csík tett.. Hát nem tudom A tc egyik legjobb arca, leg olvasottabb írója. A sokak szemében senki Pista a másik.. Ők valakik..akik megszerettették velem ezeket a rideg vasakat..
szóval kussoljatok. majd, ha, neadjisten ennyit elértek a trollkodáson kivül, akkor vau..addig öblöget.. nem hármasban.. alapjáraton.Ok?
Csík Neked meg:
tolj rá egy téli papucsot.és hajrá!

BTO11 2010.11.08. 20:11:30

eszem faszom !+8 fokba ugy megfázott a jobb lábam bokától csipőig
kb . hónapja sima gatyába a yamaha champ-en hogy szinte üvöltve aludtam.
faszt motorozni +10fok alatt akármibe is.
akár robogozni is.
izületi gyilkosság.
max füthető ruhába,kesztyübe.
lessssz neked Csikós izületi problemed 50 felé.

Figyejjémmá 2010.11.08. 20:22:55

Továbbá +10 pont Streetsának a " Fizetett bérenc"-nek a lelki ápolásért.. ide a bemutatott dilibogár kéne, belerakni ezt a pár féltengelyest, és dejólenne.... amugy megjegyzem.. a bérencet fizetik.. a fizetett bérenc az mi... :D

muz 2010.11.08. 20:37:11

@BTO11:

Huszonéve motorozom.
Amíg nem volt asszony,gyerek,"egzisztencia".
Addig úgy évi 20000km tudtam menni(néha többet)én is úgy gondoltam,hogy tizenfok körül még ellehet menni.
Most olyan 10-13000km jön össze és nem vagyok válogatós.Hoztam már ki a vasat -6C-ban is. Mert motorozni meg kell:-))

Loading... (törölt) 2010.11.08. 21:07:21

@Figyejjémmá: "Honnan veszitek ti a jogot bárkit leugatni, bárkit leszolni" - Nekem is ez volt a problémám! Csík kezdte. Most te folytatod. Grat!

Figyejjémmá 2010.11.08. 21:14:02

@Loading...: a teollkodásos összes ténykedésezeknöl basod aláschan.. eddig máshol kentétek a fekáliát,most itt.. vagy neadjisen egyik nickedet szólitottam meg? Ez egy blog azoknak akiket érdekelnek az autók, motorok, és nem a ki szól be nagyobbat. Csík kezdte.. a nebasszz.ő aztán az a kötekedős alak.. hogyne..

Figyejjémmá 2010.11.08. 21:15:56

trollkodásos ténykedésekböl.. bocs. hirtelen felindulásbol elkövetett gépelés.. közel trollkodás, de van rá alibim. :D

gnme 2010.11.08. 21:22:30

@Csikós Zsolt: az engem is érdekel, mióta megvettem valami nem stimmel (mórikál teljes egyenesfutás helyett, vagy csak annyira direkt a kormányzás, hogy nem tudok hozzászokni, de mindig korrigálni kell.. vagy csak sokat iszok és nem megy az egyenes :P :-D), álló helyzetben ha hintáztatom :-)) .. nem kifejezetten kottyan, izé, csak majdnem. Olyan nyúlós.. nem fasza na.

Szoktak ezekkel (nekem aerox van) egykerekezni? ... már úgyértem tisztán első keréken fékezni-mutatványozni, az okozhat ilyet? Ez mit von maga után, csapágycsere? (villaszárból nem szivárog olaj)

Antiq 2010.11.08. 21:39:10

@anyád a szúnyogok:
Ne legyél már ilyen süket,baszki. Én pusztán annyit mondtam,hogy a családot ne érintse az anyázás. Feleséget (gyerekeket) piszkálni fasság és kész. Nem irónia vagy humorérzék,hanem gyökérség kérdése.
De mit magyarázkodok neked - amit előzően írtam,az Rambónak ment.
Na,béke. Amúgy ne engem basztassál Ubul,mert értékelem a szöveged.

Csikós Zsolt 2010.11.08. 21:46:01

@Loading...:

Ezt a játszóteret mi hoztuk létre. Ha úgy veszed, meg vagytok hívva itt dumálni. De aki randalírozik, kitesszük.

Ha valaki azzal rabolja mindenki más idejét, hogy nem olvassa el, ami a posztban van, és olyanokon kezd el nyavalyogni, amiről azt hiszi nincs a posztban, az azt jelenti, hogy lusta volt olvasni, de azt azért nem bírja ki, hogy más idejét ne csessze el. Hát ezért a dorgálás, ezért a modera. És én tényleg nagyon ritkán, csak extra barmokat moderálok örökre. Általában nem is moderálok, ameddig van időm és cérnám, próbálok párbeszédes formában maradni. Azt hiszem, pont nem rám kellene vetni ezt a követ...

De igen, néha már én is fáradt vagyok, sok a basztatásból (ne feledd, hogy a kommentelőt egy ember basztatja, a blogolót meg néha egy tucat), ez egy erősen aszimmetrikus szerep. És EZÉRT az idegrombolásért senki nem fizet meg. A betűk leírásáért igen, de ha hiszed, ha nem, egy fillérrel nem kapok többet, ha posztolok, ha kommentelek, ha bármi.

És kár a céges öntudatot felhozni, mert az ehhez nem elég :-)

Figyejjémmá 2010.11.08. 21:55:03

@Csikós Zsolt: Téli gummát dobj a köszörüre! Megéri! Hidd el!rodeóztam hóban eleget.. eleinte vicces volt. kb 10-20 méteren át.. A plexi nem hülyeség. hátszélel még haza is visz benya nélkül.. :) de amugy tényleg nem árt. sokat fog.
@anyád a szúnyogok: ez itt kérem motoros témás blogos dolog. Majd ha a Dezső is csak 1 nyomon halad, akkor sziveskedjen idenyáladzani pontonos témában kérem! :) El tetszett tévedni! :)

Figyejjémmá 2010.11.08. 22:01:06

@Csikós Zsolt: Amugy részemröl nagy döbb volt,és kellemes meglepetés.. Évi akkor röhögött nem kicsit, mikor odáig jutott, hogy Kati lenyulta a guliverklit. :D Ennyit mondott: Na látod? Ezért maradunk mi mindig talpon. :D

muz 2010.11.08. 22:09:09

Zsolti!

Haggggyad már a f@cba!

tessekmondani 2010.11.08. 22:17:16

@Csikós Zsolt:

ezt írtam én: "'saztán? 2010.11.07. 15:01:26"

ezt meg te válaszoltad: "Csikós Zsolt 2010.11.07. 16:12:58"

erre egyesek felkapták a fejüket, te meg tegnap délután óta ezzel cseszed el az időd egy részét. ha normálisan válaszolsz, nem moderálsz ki ezért ("'saztán? 2010.11.07. 15:01:26"), most nyugi van. apropó, meddig tart a bünti 'saztán?-nak?

Dzsony 2010.11.08. 23:35:29

@Csikós Zsolt:
"150-ben fogom kitenni tavasszal. Akkor elmegy ennyiért. "

A mai árakat nézve sajnos azt kell mondanom, hogy teljesen normális ár egy ilyen Specialért. Csak titiokban reménykedtem benne, hogy talán "Pandaáron" juthatok hozzá! :)

Breacher 2010.11.09. 00:28:11

stalker: a robogó azért nem motor mert robogó. Benne van a nevében. Egyébként is: "Ez nem motorbicikli drágám. Ez egy csopper!":)

A poszthoz: ahogy én látom teljesen fölösleges volt ennyi szarakodást meg rohangálást bevállalni. Nem lett volna egyszerűbb valami kis köbcentis endurot választani városi közlekedéshez? Ugyan úgy fel lehet szerelni télre (tessék tanulni az emlegetett futároktól) plusz sokkal gazdagabb a kínálat ami megfelel a teljesítmény/ár/rendszám állította követelményeknek. Arról nem is beszélve hogy Csikós úr nem kedveli a robogókat.

Edd China 2010.11.09. 02:58:02

@Breacher: Naja, egy ilyet megnéztem volna hogy teljesít: www.onroad.hu/motor/bemutato/1850/?E=0#HSZ+

Kinézetre nem rossz.

Csikós Zsolt 2010.11.09. 07:51:35

@tessekmondani:

akkor elismétlem:

„Olasz persze nem kell, az tönkremegy, szétesik, drága javíttatni.”

"butaság."

Ezt a cikkben később ellenpontozom.

Csikós Zsolt 2010.11.09. 07:57:05

@Dzsony:

De hát az lehetetlen...

180-ért ennél rosszabb van fönn a neten, hiányos, törött, a többi ilyen 300. És ha kimész Imolába, akkor látod, hogy ezeket a japánok, hollandok, angolok felmarkolják tucatjával, borzalmas áruk lett, a hulladékáras Vespa már nincs. Már az indexesek - amik sokáig sokkal olcsóbbak voltak ezeknél a régieknél - is megdrágultak, de nagyon. A régiek meg még drágábbak lettek.

zöldi 2010.11.09. 08:05:05

Tegnap kipróbáltam 2 robeszt, egy Gullivert és egy Sh Fiftyt. Ez a kis kerékkel könnyebb manőverezni elmélet semmilyen szinten nem állja meg a helyét, ki kellett volna próbálni egyet.
Tény, a Gulli messze nem olyan gyilkos, mint egy 10-es kerekű gép, de nagyon nagyon messze volt az sh menetkomfortjától, nem is beszélva arról, hogy minden kanyarba úgy akart beesni, meg maga alá fordítani a kormányt, mag az sh úgy viselkedett, mint egy rendes motor, helyben megfordult, nagyon jó a féke, rugóni is hajlandó a gulliver pattogásával szemben. Mindehhez annyit, hogy az Sh egy 3 motorból összetákolt csótány volt, szemben a gyári fényű, 10 évvel fiatalabb gullivernél. Egy dolog viszont vitathatatlan: az SH csúnyán elmaradt utazósebességben.

tessekmondani 2010.11.09. 08:11:45

@Csikós Zsolt: értem én, de a kérdésem másra irányult. igazságtalannak érzem, hogy én ki vagyok tiltva az első "on" kommentem miatt, miközben az offolókkal pedig leálltál vitatkozni.

zöldi 2010.11.09. 08:12:57

@BTO11: Baromság, 4. telet nyomom évgig, semmi bajom. Fel kell öltözni rendes ruhába azt kész. Ja, nekem tyúkanyóm sincs, csak kézmuff, azt is csak 0 fok alatt teszem fel.

Csikós Zsolt 2010.11.09. 10:38:44

@tessekmondani:

Látod, visszajöttél...

Néha több a türelmem (például, ha nem reggelire vár a család, vagy már az ajtóból üvöltenek a gyerekek, hogy apa már megint nem jössz velünk biciklizni?), néha kevesebb.

Ez itt nem egy válaszadógép, hanem egy ember, aki hétvégén dolgozik, két pici gyereke van, és csak a hétvégén látja őket. Arról nem tehetek, ha a szerelős cikkeket a TC hétvégére tervezi be. Ez a saját, csendes tiltakozásom.

Edd China 2010.11.09. 15:17:49

@Csikós Zsolt: Vannak a tiédről valahol képek?

tessekmondani 2010.11.09. 17:10:16

@Csikós Zsolt: elég lett volna egy igen, nem, majd visszaengedlek, vagy soha, buktad a nicked, majd máskor nem javítasz ki, ebből tanultál remélem, stb, bármi, akármi, valami...

csak így utólag nézve az általad sérelmezett időrablás, amit okoztam neked nem nagyon állja meg a helyét. annyit írkáltál már ide emiatt, hogy jobban jártál volna, ha nem is moderálsz.

ha majd a városban egy nagydarab tyúkanyó megveregeti a válladat és kedvesen rád mosolyog, gratulál a bringádhoz, gondolj majd rám. peace!

E28 524TD 2010.11.09. 20:54:11

Az óra elemének a cseréjéhez ki kell bontani a helyéről a műszeregységet mindenestől. És ehhez le kell húzni az elektromos csatlakozókat is. Na azokkal csak óvatosan mert könnyen törnek. Tapasztalat :-(

domeq 2010.11.09. 21:16:35

Ennyi pénzből kényelmesen el BKV-zok. Az a 3-4 hónap elviselhető.

Tomchy 2010.11.09. 21:31:36

@Kawás fiú: Én ezt borotvahabbal ismertem. Olyan, mint a tisztítóhab, és pár napig nem párásodik a plekó. Extrém teszt, de a fürdőszobatükrön is működik, csak rövidebb ideig.

Tomchy 2010.11.09. 21:34:30

@muz: Off. Ha tudnád, hogy a Kawádról néhány kép szerepel a "Legszebb motorok" mappámban???

BTO11 2010.11.09. 21:41:14

@muz:
akko az izületeid ropognak cimbora!:)))
anno varrattam magamra motorosruhát,kihiztam ,motort eladtam,4 éve robogozom "motorozom?" ujra a városba 50ccm-l.
robogózott ismerősöm télen is ,siruhába.
csak szerintem fütött ruha,de az horror ár.

BTO11 2010.11.09. 21:45:44

@zöldi:
felöltözni rendesen????
vajon mennyi is????
ropogni fognak a TE izületeid is .majd ha jobb kézzel rakod a bal kezed a kocsi ajtókilincsére belüről akkor gondolj rám,és az igazamra.
igaz én oszlopontoszos mukás vagyok ,de nem villanyász.

Breacher 2010.11.09. 21:46:13

@BTO11: síruha? Mondjuk én is észrevettem hogy a téli robogósok elenyésző részének van rendes motoros cucca a bukót leszámítva.

Nesty 2010.11.09. 22:20:19

@Breacher:
Sajnos a robogosok legtobbszor nem csak a teli oltozetnek, hanem a normalis vedofelszereleseknek is hijan vannak.

Breacher 2010.11.09. 23:47:29

@Nesty: Motoros cuccba az is beletartozik de amúgy igaz. Nem hibáztatom őket, én is a saját káromon tanultam meg a megfelelő ruházat fontosságát. Kérdés mindenki olyan szerencsés e mint én.

Edd China 2010.11.10. 02:06:30

A legjobb megoldásnak télre: http://www.onroad.hu/motor/bemutato/869/!1

Igaz "kicsit" költségesebb.

gumitamin 2010.11.10. 10:20:48

'vizeset nem szabad venni'
Aztán csak vizest vettél.

muz 2010.11.10. 15:39:12

@Tomchy:

Most már tudom és örülök:-))
Amúgy melyik kawám?

zöldi 2010.11.10. 16:57:47

@BTO11:Egy kordura thermos kombó 50-60 ezer, egy windstopperes maszk 2500, aláöltöző 10e. Ha nagyon messze megyek, felveszem a fűthető alsóruhát, amit 5e forintból csináltam. JA, kesztyű 5e.

Tomchy 2010.11.10. 18:44:58

@muz: A piros GPZ750
bikepics.com/pictures/1661188/
(Remélem nem tévedek...)

Gyönyörű ez a jószág, első motort keresek épp, de bevallom, ilyen izmos big bike-ot kezdő motornak nem tudom, hogy meg merjek-e venni. De ilyen számomra a MOTOR.

zöldi 2010.11.10. 21:09:00

@Tomchy: Volt kis GPZ-m, utána Zephyr ezzel a gpz blokkal. Imádtam őket,de ilyen öreg Kawát ne vegyél. Zselékocka váz, pilincka futómű, fék nincs. És '90 előtti motorokhoz nem is rendelhető gyári cucc. Pedig ebbe a blokkba kelleni fog, inkább előbb, mint utobb.
2000-2004 Bandit 600, én azt mondom.

Tomchy 2010.11.10. 21:19:26

@zöldi: Megértem az álláspontot, tetszik is a kisBandi, de 600+regadó fele indul, annyi pénz a világon nincs... nekem erre. Én egy Yamaha XJ 600-ra spórolok most, ráadásul azon tanultam. De azért köszi a tippet!

muz 2010.11.10. 21:47:36

@Tomchy:

De jó kis gép volt és csak a mátrában jött ki a futómű gyengesége.Volt,hogy 960 km-t mentem egy nap alatt és nem voltam összetörve.De sajna igazat kell adjak zöldinek,nem nagyon van szép állapotú ezekből az öreg vasakból,Mondjuk én néha kikapok egyet-egyet.Ha megnézed az adatlapom a bikepics-en láthatsz még pár kuriózumot.Volt egy 900-as ninjám is,patent egy vas volt az is.

Tomchy 2010.11.10. 22:33:24

@muz: Megnéztem. Kicsit még mindíg sárga vagyok. Leginkább a GS 650 miatt. Az valami fenomenálisan szép. De a sárga 550-es is ott van!
Grat a kollekcióhoz!

zöldi 2010.11.10. 23:05:48

@Tomchy: XJ 600 Diversion, '91 utáni?
Az kellemes motor, jó választás.

nabazzmeg 2010.11.11. 14:44:40

Hát, Csikós Úr, sztem. motorozzon télen a rövidrágos rossz fene, az.
Egy perecelés súlyos sérülést hozhat és a kockázata jóval nagyobb, mint jóidőben.
Fiatal betyárként még elmegy ez a virtusoskodás, de öreg fejjel ?
Télen minden jobb a motornál, még a bicikli is, de még egy 2T trabit is inkább választanék, mint motort.
Dehát mindenki a maga cseresznyétlenségének a pogácsa.

Breacher 2010.11.11. 16:24:15

@nabazzmeg: télen jobban fáj ugyan az az aszfalt?:)
Nem lehet egy lapon említeni a biciklit meg a trabantot a motorral. A motor bármilyen időben a leggyorsabb és leghatékonyabb közlekedési eszköz városban. A kényelmén lehet vitatkozni de mint a mellékelt poszt is mutatja azért a kényelmen lehet javítani.

Robis 2010.11.15. 22:00:58

Csikós úr, azt vágod, hogy a csomagtartó fedelét lecsavarozva, még egy teniszütő is befér az ülés alá? vagy egy két méteres deszka is? :-)

'saztán? 2010.11.16. 16:06:11

"Egyébként robogóval járok, letojom."

milyen kis felvágós. :)

donphobos 2010.11.22. 18:53:50

Gondoltam olvasok egy kis motoros blogot, látom hogy Csikós írt. Erre valami eszméletlen anyázásos böfögés-hörgés lett belőle megint. Hát gratulálok mindenkinek, aki benne volt, tényleg. Ez a magyarság, egymást marni, fikázni, a kicsinyes rosszindulat. De jó hogy nem kell naponta ezt a szart néznem, hallanom és éreznem. Én vagyok a hülye hogy idejöttem olvasni, kár volt... :-(

mesterember 2011.01.05. 08:28:15

Futárkodtam 1 évet, a telet lábzsák nélkül csináltam végig. Egy ilyen "tyúkanyó" csak akadályozott volna, viszont a sínadrág-bélelt gumicsizma összeállítás tökéletesen bevált, még a nagyobb mínuszokban is. Az az igazság,hogy az erős eső sokkal kellemetlenebb, mint a hideg. Persze a kézzsák az elengedhetetlen.
Marhaság, hogy a Piaggio Hexagon futóműve tönkremegy. Volt egy 250-esem. Ugyan ezzel már nem futiztam, de elég sokat mentem vele. Strapabíró, gyors, ás keveset fogyaszt - kb.3 és fél litert. Sajnos a karburátor csak 150'000km-t bírt ki, és ez,mint megtudtam,általános ennél a porlasztótípusnál (Honda). Ennek a javítása bizony nem olcsó, de állítólag meg lehet hosszabbítani az élettartamot néhány csepp, a benzinhez adott 2T olajjal.
(Kedves Csikós! Mégegyszer "Gulliverkli"-nek nevezed a Gullivert, megkereslek és lelőlek.)
Üdv, jó motorozást :)

mesterember 2011.01.05. 08:43:14

Ami a vizes blokkot illeti: a vízhűtés - elvileg - több hibalehetőséget hord magában, az eredmény viszont jóval hosszabb motorélettartam. Mire egy vízhűtésesnél elromlik a vízszivattyú, vagy kilyukad a radiátor, a léghűtésest viheted is motorgenerálra, mert elkopik.

Csikós Zsolt 2011.01.05. 10:05:31

@mesterember: De miért baj a Gulliverkli? Hiszen kicsit olyan, mint egy űrhajó, a neve meg majdnem ugyanaz... vagy nem néztél Mézgát?

domeq 2011.01.05. 14:45:25

Én használnám a 125/250 gépet, Bp-en és összesen napi 80 km ingázáshoz is.
MERT:
Olcsóbb, gyorsabb, nem korlátoz a MÁV/VOLÁN/BKV menetrend, zöldebb, mint az autó.
Remélem minél hamarabb lehet B jogsival vezetni. Mert a motoros jogsi ára + motor ára azért sok.

Vaandor 2011.01.06. 22:04:25

Ha már feléledt a téma, hadd kérdezek rá: Milyen arányban van mostanság (fagyban-jégben) használva a Gulli? Csak kíváncsiság.

Csikós Zsolt 2011.01.07. 09:59:46

@Vaandor:

Pocsék. December közepe óta nem ültem rajta. Először szállítanom kellett egy csomó mindent Erával, majd beteg lettem, utána dec végén volt egy Renault tesztautó, ami után beültem egy Volvóba. Évek óta nem ültem ennyit tesztautóban egyszerre :-)

De hétfőn visszamegy a Volvo, jön elő a Verkli.

Speedygonzi 2011.05.17. 17:08:48

@Csikós Zsolt:
Szia,
Van folytatása a történetnek?
Mik a végleges tapasztalatok a téli robogózásról. Kiváncsi lennék a tuci, meg úgy komplettbe a téli szezon kiértékelésre.
Örülnék egy hasonlónak cikknek.
köszi,
Speedy

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.11.18. 10:58:52

Nekem ebből a posztból az jött le, hogy autóval nehéz parkolni, ráadásul sokba kerül; ám télen sem reménytelen kiváltani robogóval/motorral, mert vannak korszerű ruházatok, de olyan drágák, hogy költség szempontjából ugyanott vagy, mintha autóznál, leszámítva a könnyebb parkolást, a dugók elkerülését.

Én nem motoroztam, nem is fogok, de az a termoalsó érdekelne, mert máshol is jó lehet. Kár, hogy nincs hozzá link...

Mics Bjukenen hadnagy 2015.11.07. 12:47:40

Na eddig szoktam olvasni a cikkeket: "Rendes motoron, mert a robogó nem az." Van váltós motorom is, ezt a sznobizmust meg utálom.

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása