Duplán beszoptam

Egyszer csak beszoptam én is. Világ életemben fostam, hogy egyszer majd félretankolok, ezért nem is hagyom pl., hogy benzinkutas tankoljon az autómba, a tesztautóba, a motoromba, a tesztmotorba – bármibe. Minden tankolásnál végigmantrázom, hogy benzin, dízel, megnézem a feliratot a betöltő nyíláson, mint egy igazi debil.  

A múlt hét nagyobbik részét egy szervezett motorostúra keretében Erdélyben töltöttem (erről majd részletesebben is beszámolok, mert érdekes az üzleti modell), és hazafelé utolsó romániai tankolásként Bánffyhunyadon (Huedin) kanyarodtam be egy Lukoil kútra.  Nem sikerült eltalálni a megfelelő kútoszlopot: csak 98-as és dízel volt. Nézegettem, áttoljam-e a szemköztihez, aztán arra gondoltam, az már a szarrágás minősített esete volna, és miért ne kaphatna néha kicsivel nagyobb oktánszámot. Persze elmantráztam, hogy zöld pisztoly, nem fekete, és töltés közben kicsit ki is húztam a végét, hogy lássam a befelé csobogó sugarat: zöld! Nahát, itt zöldre festik a 98-as benzint? Bár tőlem úgy színezik, ahogy akarják, lényeg, hogy ne az a barnásvörös legyen, amilyenre a gázolajat szokták.

Azt is nézegettem, mi lehet a 98-as fölé írva románul, de nem tudtam rájönni. Fizettem, távoztunk, egyből furcsán járt. Száz méter után rádudáltam BMW-s Pistára, álljon már meg, ezt hallgassa! A hallgatás hagyján is, de álló túráztatásnál döbbenetes füst jött a kipufogóból.

Vissza a kútra, magyar nő és román kutas srác, aki románoktól szokatlan lelkesedéssel birkózott a magyarral. Igen, dízelt tankoltam, hiszen rajta van a blokkon a nevemmel együtt (kártyával fizettem). Sőt, mondja a srác, videón is meg tudja mutatni. És itt követtem el a hibát: nem kértem a videót, hiszen nyilván a feketével tankoltam, ha egyszer dízel ment bele. Viszont azért bánom utólag, mert egyszerűen nincs meg a fejemben a látvány, hogy a fekete pisztolyt belenyomom a Yamahába és meghúzom a ravaszt.

A srác adott egy csövet meg egy bödönt – fogalmunk se volt, hogyan kéne egy XJR-ből leereszteni a benzint. Régen szívtam már benzint, és az nyilván nagyobb keresztmetszetű cső volt, mert nagyobb tüdőigényre emlékeztem: az első szívásra nagy mennyiségű gázolaj szaladt a torkomba, amiből reflexszerűen nyeltem is egy kicsit. Kiváló borzalom.

Aztán vettem egy injektortisztítót és megtankoltam 95-össel – a szívás helyszínéhez az volt közelebb. Érdekes, hogy ez a gumicsöves leszívás a legkevésbé sem szakszerű, de legalábbis nem lehet teljes ürítés, az XJR mégis szépen beindult, és a maradék 300 kilométert úgy nyomta le, mintha mi sem történt volna. Én viszont kihasználtam, hogy a Schubert C2 bukósisak állrésze felhajtható, és sokáig köpködtem menet közben, de még Dabas térségében is dízelszagúakat böfögtem. És az este tíz körül rágcsált banáncsipsz is kihozott a fogaim közül annyit, hogy gázolajszagút leheljek. Eddig is gyűlöltem a dízelt.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sebessegoltara.blog.hu/api/trackback/id/tr141131818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csizirájder 2009.05.19. 22:50:00

Hát ez szoppen! :) A lényeg hogy hamar megoldódott a dolog, legközelebb majd jobban odafigyelsz. :) Egyébként ezzel a tankolással én is hasonlóképpen vagyok, mindig a szemem előtt lebeg a félretankolás rémísztő képe, és mielőtt levenném a pisztolyt a helyéről, magamban végigzongorázom hogy 95-98-D-stb, és vagy 2x megnézem hogy jót veszek e le, még az árát is megnézem a kijelzőn hogy minden oké. :)

dextercapo 2009.05.19. 22:57:11

a redbull air race iranyitojanak hangjan : diesel , you're entering the box , smoke on . :)
jol megusztad . sokadik napi motorosturan elofordul hogy az ember rosszat tankol - elfelejti letenni a labat tankolaskor , elfelejt bevenni egy kanyart , elfelejti lezarni a dobozat es igy tovabb . ez egy olcso hiba volt .

Bell & Sebastian 2009.05.20. 00:16:23

@dextercapo:

Gázolaj másnak, oldaltámasz ki nem hajtása nekem, de egyszerre a kettő megvolt. Korán reggel, nézőközönséggel!
Az egy szar nap volt.

tibita 2009.05.20. 00:45:36

Valóban a fáradtság nagy úr.....És akkor még nem beszéltünk a büdös gyökerekről akik azzal szórakoznak,hogy össze-vissza rakosgatják a töltőpisztolyokat a kútfejeken..... amit ugye véletlenül nem lehet felcserélni.

Linz előtt az A1-esen, Oed-nél jártam úgy , hogy az utolsó pillanatban szúrtam ki, hogy a dízel pisztoly van a 95-ös fejbe áttéve......aztán meg azt, hogy a parkolóban egy román kisbuszból hesszelik a szőröstalpúak, hogy megszívja-e valaki....
Nesze Európa....

hogen 2009.05.20. 05:06:54

Hasonló sztori: 2 hónapos, katalizátoros verda, nyúlok a töltőpisztoly felé, mire a kutas (olyan kagylóemblémás:P) nekiáll ajánlgatni a szuper-fasza-ezeroktános-gyorsanmehetsz-keveseteszikadalékos fajta benzinjüket. Elhárítom az igyekezetét, nyomom a pisztolyt a nyílásba, nem megy bele...b@zmeg, ez dízel pittoj...:) Lecsesztem a kutast, hogy mit nyaggat hülyeséggel, majd beküldtem stornóztatni a tankolást :)

bigpond 2009.05.20. 05:12:02

ez tenyleg nagy butasag volt Winkler R.
miert nem forditottad fejjel lefele azt a motort? akkor kifolyt volna a diesel magatol is.
nem vagy veletlen dohanyos? ilyenkor azzal is vigyazni kell.

alvajaro 2009.05.20. 07:18:21

"Minap tanultam pár új szitokszót... Egy kamionos 200 liter 98-ast tankot mellettem." :)

Milyen jó más szopásáról olvasni így egy zh előtti reggel. :)

Pistabá 2009.05.20. 07:38:05

"eddig is gyűlöltem a dízelt" igen, ezt már láttuk párszor a korrekt elfogulatlan cikkekből. nincs is szebb része a modern demokráciának mint a demagóg média.

Zsomatograf 2009.05.20. 08:04:24

Mi 60 lityó ólmos benzint tankoltunk Déván egy '98-as Mondeo-ba. Mer hogy a kútfej egy év alatt ólmos lett, így a pisztoly maradt ugyanaz a zöld, de a matrica amit fölé ragasztottak, már leesett. Azt is jó volt leszívni...

yeti 2009.05.20. 08:05:46

Ez kurva nagy.....Előre fosok,hogy mikor történik meg velem,mert egyszer megtörténik biztosan.Várom a túra és üzleti modellről a cikket:)

Papp Sanyi 2009.05.20. 08:09:58

Ezért kéne vhogy úgy csinálni a dízel pisztolyt ill. a dízel autók betöltőnyílását, hogy passzentosak legyenek. Azaz háromszög alakúak tegyük fel. A benzin meg maradna kör keresztmetszetű és voila. Bár a régi autók még akkor is maradnának. Azokra meg lehetne venni ilyen rátekerhető bizbaszt. Vagy vmi.

Érdekes 2009.05.20. 08:24:16

@Pistabá: "mint a demagóg média."

Akkor te se vagy elfogulatlan és demagóg.Á, dehogyis.

Érdekes 2009.05.20. 08:29:33

A románoknál meg kéretik vigyázni... :)

Bq 2009.05.20. 08:31:18

@Papp Sanyi: Passzentosra csinálják. Pontosabban a gázolajpisztoly csöve vékonyabb, mint a benzinesé, és a dízelek betöltőnyílása is kisebb. A fentebb említett Lukoil kúton meg az ólmozott benzin pisztolyának csöve is vastagabb, tapasztalat:) Viszont ezek nem védenek attól, ha valamilyen meggondolásból mást szivattyúznak a tartályba, mint ami a kútoszlopra van írva. Ez az írás meg pont azt sugallja, hogy így történt, de csak románul volt bármi is kiírva, ami erre utalt volna.

MantaMann 2009.05.20. 08:36:18

Nekem ez román autóval volt meg, itthon... Amikor visszaraktam a pisztolyt akkor néztem, hogy error van...

andrush. 2009.05.20. 08:37:15

@Érdekes:

én is ezen röhögök.. mitől lenne demagóg valakinek a szubjektív véleménye..?! nem azt állítja körömszakadtáig, hogy a dízel szar, hanem hogy Ő utálja..

én meg ezeket a blogokban fikázó, szűk látókörű madarakat utálom..

BocaNegra 2009.05.20. 08:39:04

Ojjj, ez nagy cumi lehetett... :)
Szerencse, h a motor meg sem érezte.

Egyszer adtam én is oda anyámnak a kocsimat, neki is sikerült dízelt nyomni a benzines autóba.
Először én is néztem, h a qrva anyját, de buzi hangja van, meg furán is jár, aztán észrevettem a füstöt.
Hát...jó móka volt azt is kitakarítani:)

Lionking 2009.05.20. 09:19:38

Lényeg, hogy nem gyújtottál rá! :)
Félretéve a viccel, sajnálom. A cikk olvasása közben gondolkoztam azon, hogy nekem miért nem jutott még sosha eszembe, hogy diesel-t tankoljak a benzines autónkba, de rájöttem gyorsan, hogy azért, mert nem tesztelek naponta/hetente más autókat, motorokat, és a fejemben a benzin ragad meg. Ha tesztelnék, akkor bizony és is kínban lennék, hogy mikor tankolok félre, hiszen van olykor, hogy az ember már azt sem tudja hirtelen, hogy akkor most diesel vagy benzines a jármű.

Skodás Ízirájder 2009.05.20. 09:20:34

A gázolaj csöve vastagabb, a benyáé vékonyabb ! Legalábbis kagylós kúton, de szerintem ez szabvány.. Ez tuti, mert ásványvizes palackba a D csö nem m1 bele, a benyáé pedig passzosan. Ezért kell a benzinpisztoly végét a palackba beljebb tolni, mert a vége (kb 5 cm) picit vastagabb és a levegő nem tud kijönni mellette.
Egyébként kagylóséknál a faszakodás a Power/Racing ajánlással elhiheted,hogy fárasztó, de senkire nincs ráírva, hogy nem próbavásárló, és elhiheted, hogy elég találékonyak ilyen téren...

sony666 2009.05.20. 09:32:00

Romániában is ki van irva a pisztoly fölé hogy "98" vagy "95" vagy esetleg "D" ezt minden nyelven igy irják.
Marhaság arra fogni hogy "románia" és biztos dízel jött a benzines pisztolyból. Ha hülye voltam én fel szoktam vállalni.

janper 2009.05.20. 09:53:21

Vekony/vastag pisztolyhoz: sajna a motorokon kb 4 centis lyuk van..

TylerDurden 2009.05.20. 10:00:35

"legközelebb" ne szívd a csövet, hanem miközben az egyik vége a leszívandó tankban van, a másik végét emeld magasra és tölts bele egy kis folyadékot (érdemes azt használni, amit éppen kiszívni készüsz)
aztán lefogod a végét és az ürítő kannába helyezed, és a betöltött folyadék elindul szépen kifele és megszívja helyetted a tankod tartalmát. én ablakmosó koncentrátumot!! töltöttem a tartályba németországban, szart se láttunk az első spriccelés után, olajfilm szerű réteg keletkezett a szélvédőn, azt kellett kiszívni. :)

Jamesblond 2009.05.20. 10:10:57

Én mindig megszagolom a pisztoly végét:) Az a biztos! Jobb beleszagolni, mint 2 perc múlva ha ek..tam beleinni.

Jamesblond 2009.05.20. 10:13:37

Bocsi egy "L" kimaradt...

totalcarman 2009.05.20. 10:27:16

Hehe!nekem mar minden megvolt!Tankoltam kevereket a 4 utemu motoromba.Szaltam le ugy hogy nem hajtottam ki az oldaltamaszt:)
Mai napig rejtej hogy allt meg a motor egyenesen amig leszaltam es csak utana burult el!:D
Estem el a hazunk elotti elso (elso 50 meteren)kanyarban,stb.

lenyeg hogy szep az elet!!

Darti · http://www.darti.hu 2009.05.20. 10:34:10

Legalább adott csövet, meg bödönt. Nem mindenhol csinálják ezt meg...

jabbah 2009.05.20. 10:56:25

Tankoltam már én is benzines!Ducatoba gázolajat. miután lebasztam a tulajt, h miért nem cserél go szűrőt mert nagyon fehéren füstöl, akkor mondta, h mert ez benzines.egyébként a Komlói rendőrségi Golf ablakán sem véletlenül volt "NO DIESEL" felirat.

o.csabAT 2009.05.20. 10:56:28

Nálunk a klubban csúcsdöntés volt! Kb. 25 motorból ketten is tankoltak Alpesi Dieselt az OMV-nál! Okosan zöld színűre csinálják a pisztoly fogantyúját!

mennyország utca hét 2009.05.20. 10:57:06

@TylerDurden: Ha fullon van a tank (motornál, ugye, általában van némi levegő a benzinszint felett), úgy is megoldható, hogy beletuszkolod a csövet, amíg lehet (kb. 10 cm marad ki). Így a cső 90%-a feltöltődik folyadékkal, majd a végét befogva óvatosan kihúzod, és csak a kanna nyílása fölött engeded el. Így sem kell szívni, igaz, a cső kívül is benzines lesz, de inkább az, mint én belül.

konti10 (törölt) 2009.05.20. 10:59:23

A gázolajat golyós csővel szoktuk leszívni, mert túl sűrű. Ilyen minden kutasnál van, talán még afrikában is.Ez tény. A kutas azzal szivatott le, h nem ilyen csövet adott.

kalandrover 2009.05.20. 11:31:55

Öregszel. Legközelebb első kerékzárral indulsz el nagy közönség mellett. Lesz röhögés.:-))

Amúgy rosszak ezek a mai járg-v-ányok. Mer régen, ha nem volt benzin, felesbe raktuk a gázolajat az UAZ-ba. Igaz kulccsal nem állt le a dög, de ment azzal is.:-)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.05.20. 11:34:37

Én dízelbe tölöttem benyát, az ment, de nagyon rángatott, aztán amikor rájöttem, mi történt, nem is mertem egy további métert sem nyomni neki, nem az én autóm volt :-x tréler, szerencsére nagy baj nélkül megúszta......

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.05.20. 12:00:17

Meg kell kóstolni,mielőtt tankolsz!

zoleeka69 2009.05.20. 12:00:27

Szerintem aki sokat közlekedik és sokféle gépezettel, azzal bizony néha előfordul ilyesmi. Azért elég jól jöttél ki a dologból. A cégnél ahol dolgozom a céges kocsikat hó végén mindig teli kell tankolni. Van olyan jó képességű srác aki 2008-ban a 12 lehetőségből négy alkalommal tankolt rossz üzemanyagot.
Ő a csúcstartó !

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.05.20. 12:06:30

@TylerDurden:

"legközelebb" ne szívd a csövet, hanem miközben az egyik vége a leszívandó tankban van, a másik végét emeld magasra és tölts bele egy kis folyadékot (érdemes azt használni, amit éppen kiszívni készüsz)
aztán lefogod a végét és az ürítő kannába helyezed, és a betöltött folyadék elindul szépen kifele és megszívja helyetted a tankod tartalmát.


Ez a jó megoldás, én is így tennék, ha nem is ablakmosóval:) De ha tartanak a kúton kotyogós csövet, akkor az is nagyszerű. Én is mindig fosok, hogy rosszat töltök, pláne, ha mindkettőt kell egyszerre tankolnom.

hegyiattis 2009.05.20. 12:08:07

Én is szívtam meg egyszer. 1.3 multijet fiat punomba tankoltam jó kis 98-ast, mert azthittem abból a kútoszlopból gázolaj folyik csak. Hát nem:-) csak az egyik pisztoly volt dízeles, a másik meg benzines. És hazamentem vele kb 20 km-re. Mondjuk csattogott kerregett mint az istennyila. Aztán a falusi műhelyben a szaki nem, tudta, hogy mi baja, így hát fordulhattam vissza Győrbe a szakszervízbe. Ott aztán rájöttek mi baja és ott mondták a szerelők, hogy tényleg marha jó ez a motor, mert más dízel valószínúleg régen belehalt volna ebbe ( kb 1-2 liter gázolajra tankoltam olyan 20 liter benzint). Mondjuk abba meg én haltam bele majdnem, mikor megmondták, hogy ha nem sikerül kitisztítani és rendbetenni a motort akkor mind a 4 adagolófuvókát cserélni kell, aminek akkor (2006) darabja 104 ezer ft volt. Sikerült rendbetenni:-)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.05.20. 12:33:25

Ja, a kutas haverom mondta, hogy azóta tud folyékonyan olaszul káromkodni, mióta egy olasz kamionos tévedésből 200 liter 95-öst tankolt:)

dr.oid 2009.05.20. 12:40:22

Winklermester! gratula ahhoz, hogy nem vágtad teljesen gallyra a Yamahád. a dízelböfögéses történet meg egyenesen halálos. elképzeltem egy csajszinak adott dízelízű tsókot, vagy egy nagyobb erőlködés hatására a klotyón bekövetkezett öngyulladásos jelenséget és kormolást:D

bubelajhar 2009.05.20. 13:11:04

mi 10 eve egy skoda 120L-be tankoltunk dizelt mire a kutas megkerdezte hogy meg e nezheti mert sok tuning 120 latott de dizelt meg nem. :-)
de rendesek voltak segitettek...

bervas · http://mt10.blog.hu 2009.05.20. 13:22:22

Részvétem a baki miatt.

Amúgy a románok laza csávók. Simán meglehet, hogy annál az oszlopnál minden pisztolyból dízel jött, mert csak. Kiírás nem számít. Aki helybéli, tudja. aki idegen, megkérdezi. Jobb az óvatosság.

2009.05.20. 14:02:56

Lehet, hogy gyűlölöd a dieselt, bár ez nem mindig jön át, viszont ne hidd hogy benzint szívni jobb. Az is mocsok szar. Nekem egyszer kellett (nem félretankolás miatt) és még másnap is éreztem a számban. Szar volt.

ONDREJ 2009.05.20. 14:54:42

Tényleg szívás, hogy ebben az inséges, gazdasági válságokkal tarkított időben nem csak a motorját, hanem saját magát is üzemanyaggal tankolja. Én egyszer szívtam, mármint üzemanyagot félre mint a Robi, még azóta is itt van a számban az íze. A történet időpontja, 2005.06. hó.
Kitartást az elkövetkezendő évekhez, ja, és a belgyógyászatot felejtsd el egy kis időre.

Bladika 2009.05.20. 15:15:46

Nekem volt egy félév amikor felváltva használtam egy dízel és egy benzines autót! Volt, hogy reggel a benzines, de délután már a dízel. Az elején főleg amiatt, hogy az az időszak rohanós volt mind a két verdába 3x-3x tankoltam rossz üzemanyagot! Szerencsére mindig csak pár litereket, de azóta 5x megnézem mielőtt leveszem és míg csurog akkor is vagy 5x megnézem, hogy tuti-e ami tuti!

LyukasBogrács 2009.05.20. 15:27:58

Sajanlom. Biztos, hogy nem tudtal hozzaferni a benzincsaphoz? Az enyemrol csak az egyik csovet kell elhuzni, a vakuumos benzincsapnak pedig van egy koztes allasa (az uzemi es a tartalek kozott feluton), ahol minden lefolyik, vakuum nelkul is.

megint 2009.05.20. 15:54:06

Volt régen egy "pecás trabantunk", nos abba 20 liter gázolajat töltöttem véletlenül, érdekes hangja lett(csörömpölt), és nagyon füstölt, de elment vele végülis.

megint 2009.05.20. 15:56:10

Winkler haja eddig is fura volt, de evvel a rózsaszín felsővel, körszakállal, már-már goerge mihályra hasonlít

bendegúz76 2009.05.20. 16:07:02

Úgy gondoltam velem ez nem történhet meg Múlt csütörtök:
Lada 2107, Hazafelé munkából azon gondolkodám, mivel fogom eltölteni a délutánt. Hopp egy benzinkút! a tank alig negyedig, bekanyar, zöld,zöld,fekete,fekete a csapok melletti matrica,én lekapok egyet pisztolyt a zöld mellől.
Tele,fizet,számla,elindul,1 km,lassul,füstöl, elfogy az erő,alapjárat van,autó végignéz,beszáll,telefon,számlára pillant,gázolaj,marha,haza húzat,leenged(golyós cső)benzin tölt ,verda megy!
Azt mondta az anyukám kicsit lassítsak!
Lehet hogy igaza van!
Lassítsunk!

Winkler Róbert 2009.05.20. 16:18:16

@megint: És akkor a szopás még szóba se került.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.05.20. 17:09:56

Egyébként azt tudja valaki, hogy mi van akkor, ha a kutas tankol mondjuk egy nőnek rosszul, akinek nem esik le, hogy mitől nem megy a masina, és szétcsapja a motort?

Ilyenkor vajon ki a hülye?

megint 2009.05.20. 17:39:01

Winkler Róbert, majd írsz arról is egy posztot:), rekord számú hozzászólás lenne az biztos. Amúgy meg az nagyobb gond, ha fordítva történik a dolog, tehát gázolaj helyett benznin. Egyébként erdélyről, most voltak szüleim ott, azt mondják , hogy a határ melletti városok tele vannak bmw-el meg audikkal, és nem régiekkel, aztán erdélyben meg mocskos nagy szegénység, ahol laktak ott rendes út sem volt. A gyerekek sorban álltak cukorért, romákat nem romáknak, hanem ott pl vízentúliaknak hívták, mert egy patak másik oldalán lakott mindegyik elképesztő szegénységben, még ruhára sem futotta nekik(magyarok voltak ők is) Viszont az mondják, már a legtöbb helyen, főutak teljesen jó minőségűek, de gondolom majd lesz a túráról részletes beszámoló

Béc 2009.05.20. 17:56:10

Egy időben én is gyakran tankoltam a motorom diszkont kutakon és egyszer munkából hazafelé menet megálltam, hogy megpúpozzam a tankot friss 95-ös benzinnel. Tisztán emlékszem, hogy a benzin pisztolyát vettem le, de másnap már nem akart beindulni a vas. Eszembe sem jutott, hogy nem megfelelő üzemanyag van a tankban, ezért felkerestem a szerelőmet, aki tájékoztatott, hogy gázolaj sűrűségű trutyival van teli a gép, miután kipucolta már indult is rendesen. Konklúzió: valóban nem lehet mindig hinni a pisztolyon szereplő feliratnak. Azóta nem tankolok diszkont kutakon, furcsa módon nem is történt velem hasonló eset mióta tartom magam ehhez. :)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.05.20. 18:08:08

Én is tankoltam már gázolajat régen a benzines Unómba.
Mire kiértem a főútra, alig akart menni, fulladt, csak szivatóval volt hajlandó menni.
Hazaérve darabokra szedtem a porlasztót, kipucoltam, összeraktam, nem ment, kipucoltam, megint összeraktam, semmi.
Megérkezett egy haverom, ahogy belépett a garázsba, az volt az első kérdése, "mi ez a tömény gázolajszag?"

Az érdekesség, hogy én is mindig többször megnézem, mi megy bele, de nekem sincs emlékképem, hogy rosszul csináltam volna valamit, bár ez a valószínűbb.

Hose 2009.05.20. 18:28:08

Mi lett a bödön gázolajjal?
Legalább azt is elhoztad Winkler??? :)

Zsoli · http://prohardver.hu/tema/a_nagy_volvo_topic/hsz_1-50.html 2009.05.20. 19:33:04

@Hose: arra én is kíváncsi vagyok. Meg arra is, hogy a kamionos mit kezdett 200 liter 95-össel?

@Winkler Róbert: „...és sokáig köpködtem menet közben, de még Dabas térségében is dízelszagúakat böfögtem. És az este tíz körül rágcsált banáncsipsz is kihozott a fogaim közül annyit, hogy gázolajszagút leheljek. Eddig is gyűlöltem a dízelt. ”

Ez LOL, szerintem benzinnel kellett volna öblögetni ;)

Gyurma73 · https://plus.google.com 2009.05.20. 19:55:05

HA NEM SZERETTTED EDDIG sem a gázolajat akkor most miért kostoltad meg?
tudod kőolajfinomító."Megy a kőolaj a csövekben és egyre finomodik:-))Nem fog sikerülni!!
nem értem miértnem egy eleve kevésbé rosszat próbálnak finomítani."
szóval a gázolaj nem finom ne igyad:-))

Tornado86 2009.05.20. 21:19:19

Peldamutatas felso fokon: szinte hetente megteszem az utat, kezdodik ott hogy az adott kuthoz nem epp veszelytelen bekanyarodni, azonkivul kb. 2km-el kozelebb Kolozsvarhoz Winklernek jobb oldalon van 1 Petrom kut. De aki megfogadja a tanacsomat, az nem tankol csak MOL kutaknal, legalabbis benzint. Es hogy szavamat ne felejtsem: az adott Lukoil-tol visszakanyarodni Nagyvarad fele 1 folytonoson valo athajtast jelent 1 zsufolt utszakaszon, szoval nem epp veszelytelen.

Tornado86 2009.05.20. 21:46:26

@scheerti: Ilyenkor a kutas vonhato a blokk alapjan felelossegre, leven az ove a felelosseg. Megbizhato forrasbol tudom egyebkent.

JawasZoli 2009.05.20. 21:59:36

robika, szerintem nem kell dicsekedni azzal, hogy hulye vagy, tudtuk eddig is. eleg ciki, hogy dizelt tankolsz a motorodba. szopas helyett - gondolom azert azt szeretsz - le kellett volna venned a csilli-villi motorod tankjat, es szepen ugy leereszteni.
vagy lehet, hogy egy jol sikerult beallitott meserol van szo, mert nem volt tema?
szepjonapokat

Csontos Szigfrid 2009.05.20. 22:10:37

A diesel -tulajdonosoknak szerencséjük van ugyanis úgy tudom, benzines pisztolyt nem lehet diesel tankba beletenni.
Valami megoldást ki lehetne találni a benzines tankra is biztosan. Pl. egy kis hornyot tenni a benzintöltő pisztolyba a kifolyócső végén. De ezt már kezdetektől fogva így kellett volna csinálni. És akkor nem lehet félretankolni.
Különben én nem félek, hogy egyszer rosszul tankolok. Mert mindig odafigyelek.

Krisi 2009.05.20. 22:24:19

Ettől én is rettegek, hogy egyszer félretankolok, ezért szoktam megnézni a "kijelzőn" az egységárat, és összevetem a táblán lévővel. Motornál még bele is szagolok.

MZ-t amúgy jó móka tankolni, megy mindig a matekozás, hogy akkor 8,75 literhez mennyi olaj is kléne, hogy kijöjjön az 1:50-es keverék.

Nemrég Etyeken egy kútnál majdnem keveréket tankoltam, csak az 1:40-es lett volna, ami nekem nem jó, de szerencsére kiszúrtam még mielőtt telerakom a tankot.

Hazafelé eszembe is jutott egy matek (vagy kémia) érettségi feladat a 2010-es éreccségire:

"Krisi MZ-je 1:50-es keverékkel működik, a tank 12 literes, és még lötyög az alján 1,3 liter keverék az előző tankolásból. Ekkor hozzáönt 1,5 deci olajat, de tiszta benzin helyett véletlenül 1:40-es keverékkel higítja fel.
Kérdés: Hány liter tiszta 95-ös benzint kell még hozzáöntenie, hogy a tankban 1:50-es keverék legyen?"

Na, az első megfejtő jutalma egy szóbeli vállonveregetés :)

audigarage 2009.05.20. 22:33:48

Erre nincs mit mondani,BALFASZ VAGY!!!!

Zsoli · http://prohardver.hu/tema/a_nagy_volvo_topic/hsz_1-50.html 2009.05.20. 23:12:30

@Krisi: 9,64 liter kéne még a teli tank mellé, de az kifolyna, szóval passz.

Sok volt így az a másfél deci olaj.
De ha tiszta 95-ösből tankoltál volna teli, akkor meg kevés :)

old-rider 2009.05.20. 23:25:34

Krisi!


Nekilesekedtem:

1 liter olajhoz 50 liter benzin kell. Ha 51 liter keverékben(eltekintve attól, hogy az össztérfogat kissebb lesz mint 51 liter) 50 liter benzin van, akkor 1.3 l-ben 1,275 liter benzin és 0,025 l olaj.
Te ehhez hozzáöntöttél még 0,15 liternyi olajat, így lett 0,175.

A tankban ekkor 1,45 liter folyadék van. Ha teletöltötted 1:40-essel a 12 literes tankot, akkor 10,55-öt tankoltál.

Ebben 10,55 literben a fenti aránypár szerint (10,55x40/41=)10,3 benzin és 0,25 olaj van.

Az olajjal vagyunk bajba, tehát a tankban most van:
0,025+0,15+0,25= 0,425 l olaj.
ehhez pedig 0,425x50=21,25 liter benzin kell.

21,25-12=9,25 liter benzinnel kell még higítanod.

De lehet hogy elszámoltam:)

old-rider 2009.05.20. 23:33:21

@audigarage: csak hogy védelmembe vegyem Robit (igaz, szerintem nincs rászorulva)- nem azért osztja meg ezeket a történeteket velünk, mert arra kiváncsi, hogy a hím nemiszerv melyik oldala.
mint ahogy a legtöbb, ember megosztjuk a másikkal a ballépéseinket, peches sztoriainkat, így tette ö is.
ezekben akkommentekben az a legrosszabb hogy arc nélkül tudunk másokat meg (le-) szólni.

Egyébként Robi, jó a masina? Volt egy 1200-es FJ-m és nagyon szerettem a motorját... te hogy vagy vele?

Krisi 2009.05.21. 00:03:54

Hülyeséget írtam, a tank 17 literes! Ez mondjuk ciki, hogy nem tudom kapásból a saját motorom tankjának méretét, de mentségemre legyen mondva, hogy általában 1,5 deci olajat beöntök, és ezt higítom fel 7,5 liter benzinnel. Azt még sosem vártam meg, hogy teljesen kifogyjon, nincs sok kedvem tologatni 150 kiló vasat :D

Köszönöm a válaszokat, nem hittem volna, hogy ilyen hamar érkezik két megfejtés is, de őszintén megvallva én sem számoltam ki, de már kezd érdekelni a megoldás :)

Amúgy rosszul írtam le a kérdést, mert 1:40-essel nem csurig töltöttem (volna), hanem csak akkora mennyiséget, amennyi sima benzinből kellett volna az 1,5 deci olajhoz - mivel ugye véletlenül keveréket tankoltam tiszta 95-ös helyett -, szóval ez csak 7,5 liter az 1:40-esből.

Ha végére akartok járni az elvi síkon felmerült problémának, akkor így is kiszámolhatjátok nyugodtan, én is megpróbáltam, de ehhez már fáradt vagyok, majd talán holnap friss fejjel :) Pedig sima középiskolás matek :D

Zsoli · http://prohardver.hu/tema/a_nagy_volvo_topic/hsz_1-50.html 2009.05.21. 00:49:22

@Krisi: így sem fog beleférni :)
Kell még 9,33 liter, ami összesen 18,279 liter.
Egyébként az előzőt elszámoltam, ugyanis az 10,07 literre jön ki, szóval eddig van három különböző eredmény az első feladványra xD

Bq 2009.05.21. 07:07:38

Egyébként meg indifferens a probléma, az MZ nyugodtan dolgozik 1:40es keverékkel is, legfeljebb minimálisan többet füstöl:) Próbáltam:) A régi TS-ekkel, meg Trophykkal lenne probléma, mert azokba 1:33as kell.

Bq 2009.05.21. 07:17:05

@LyukasBogrács: Ez már injektoros, valószínűleg nincs rajta csap, csak tankba épített AC pumpa. A GSX1.4emen legalábbis úgy van, ebből kifolyólag a tankból is úgy lehetne csak leereszteni a cuccot, hogy vagy lekapom és fejre fordítom, vagy kiszedem belőle az AC-t, és azon a tenyérnyi lyukon majd lefolyik (JawasZoli). Namost, ennyit, az út szélén, gyári szerszámkészlettel, szereljen, akinek két anyja van (főleg garanciás motoron, amin egy házi olajcsere is garanciavesztést von maga után), inkább bemegyek a kútra venni egy golyós csövet, vagy szívok.

Jimy 2009.05.21. 07:50:22

Ez csak egy kis büntetés volt a sorstól a sok promo cikk miatt amit nem lehetett komentálni.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.05.21. 08:19:22

Fasza az a fénykép... ez ilyen sztori, én láttam már ilyet közelről (át még nem éltem személyesen az eddigi 20 év alatt) viszont én sem vagyok jobb: fél év benzinezés után, a kölcsön 8dízel) AUDI-t frankón telenyomtam 95-össel :( annak se volt rossz íze :

fele 95-ös, fele gázolaj: szívva, nem keverve :)))

SsPL71 (törölt) 2009.05.21. 09:24:29

"Én viszont kihasználtam, hogy a Schubert C2 bukósisak állrésze felhajtható, és sokáig köpködtem menet közben,..."

Áááhh, rájöttem, ez bukósisak reklám volt :)

PitBuli 2009.05.21. 09:49:58

Diesel benzin cserét eddig még megúsztam, viszont a kútfej cserét én is beszívnám simán.
Lábtámaszos esetre a gödör melletti megállás jutott eszembe. Na az még szép eset: lámpa piros, gurulsz előre, majd megállsz, lazán lábujj letesz, és azzal a lendülettel el is dőlsz, a kátyúba bele. A röhej az, hogy még felfogni sem volt időm, hogy mi a f@sz van...

BaZsi 2009.05.21. 09:55:31

A durva a következő volt.
2008 nyár elején egy barátommal a Komárom-Esztergom megyei Kisbér városában, este egy OMV kúton kortyolgattuk hideg üdítőnket amikor is egy KATO 5 tengelyes darus autó érkezett. Nem tudom, hogy milyen megfontolásból, de nem a kamionoknak fenntartott tankoló állást választotta, hanem a szgk. állást. Abból is a legelsőt. Már a megérkezése is látványos volt mert 5cm híján csokorba szedte a neonokat. Megkezdődött a tankolás. Ezeknek a daruknak külön motorjuk van a darurészének. Ebbe folyt a tankolás, de akkor tűnt fel igazán, hogy bizony az első kútnál ami nem más mint a super 100. Naivan mondtam is a haveromnak, "nem is tudtam, hogy benzines a daruja ennek a dögnek". Aztán leesett mit is mondtam. Ekkor már 60 litert bele is toltak a gép tankjába. Inas bejött fizetni és csak akkor szembesült a ténnyel amikor a kutas a fizetendő összeget mondta. Nem volt őszinte a mosolya... Majd olyan szavak hangzottak el melyeket inkább nem írok le :) Majd kollégájának jelezte finoman, hogy Józsi b...meg elkurtuk.. Persze amikor a leszívás elhangzott, nem tudom hogy honnan, egy fószer megjelent egy marmonkannával, és rögtön vevő volt az értékes nedűre. Nem nevettem ki őket megmondom őszintén, mert hasonló helyzetben fekötném magam.
Mindig nézzétek meg mit tankoltok, főleg kölcsön, vagy csereautóval!!!

kriszkoczi 2009.05.21. 10:31:00

Sziasztok!

Két éve Németországba mentünk ki két 8 személyes kisbusszal. A másik busz sofőrje arc volt, hogy majd ő vezet minket elől megy és diktálja a tempót. A német delegáció várt ránk az autópályán egy parkolóban. Előtte kb 10 km-rel volt egy benzinkút. Beálltunk és megtankoltunk. A parkoló előtt volt egy emelkedő, ahol a másik busz lemaradt. Poénkodtunk, hogy biztos benzint tankolt a dízel kisbuszba. Hát igen. Ők éppenhogy begurultak, mert az arc sofőr tényleg benzint tankoltak bele. Azzal magyarázta, hogy neki benzines autója van és automatikus azt tankolt bele. Mókás volt, ahogy a német vendég kb 15 millió Mercédese vontatta a kisbuszt egy szervizbe, ahol 100 Euróért leszívták a benzint. Még szerencse, hogy ők másik tartományba mentek, mert a bakijukat megírták a helyi újságok.

qmatch 2009.05.21. 10:42:21

Jó kis T-72... bármivel elmegy, ami sokat volt a föld alatt ;)...
...az ám az igazi "tank"-olás

gin74tonic 2009.05.21. 10:42:41

motorinka a dizel romanul. meg kell nezni mit tankolsz. double check ha nem vagy biztos benne.

monstertruck 2009.05.21. 12:23:29

Muhahahaaaa!

A dízel bosszúja.
Amúgy lehet csak én vagyok szuperérzékeny, de már a pisztolyt levéve meg szoktam érezni hogy nem a benzinest kaptam le. Valahogy a dízel mindig olyan redvás csúszós, büdös.
Mondjuk a legnagyobb baj mindig a megszokás, múltkor a főnök E320D vattaúj merdzsóját löktem tele 95-össel (82 liter), mert az én autóm benzines.
Szerencsére a kagylósok nagyon renesek voltak, hívtak nekem trélert, a szervíz majdnem ingyé' leeresztette a cuccot, nekem meg úgyis üres volt a kocsim tankja.
Happy end, mert az egészet a cég fizette :D

Tornado86 2009.05.21. 15:41:48

@Krisi: Egyszeru a megoldasom: ki 2 korrel a keverekszabalyzot, amikor sacc/kb alapon megeszik 2l-t, megnyomod koppra, vissza a 2 kort hacsak nem koszont be a kanikula es kesz :)

Tornado86 2009.05.21. 15:48:19

@gin74tonic: Az motorina de mindegy. Amugy meg jo par eve csak a koznyelvben maradt meg.
P. S. a diesel magyar megfeleloje gazolaj

LAPoska 2009.05.21. 18:04:16

Nanáááá... Dizel csak traktorba meg kályhába valo... Na meg úgy néz ki, hogy Winklerbe... :-)))))

fokabacsi 2009.05.21. 20:03:42

Hol a csába járt az eszed?? Tudom.Ott!

2red 2009.05.21. 20:36:03

Robi, akkor megvolt a macskajajj feeling?
Mika Hakkinen jut eszembe, aki egyszer azt mondta a Mercedes reklámban hogy:
"Das ist ein dízöl!"

dextercapo 2009.05.21. 22:43:02

hat , lengyelorszagban a kutoszlopok feliratozasa pl eleg kreativ .
imadtam amikor egy katalizatoros bmw f650-bol kaptam olmos benzint a caponord-ba . az szerette :)

zsolti a béka 2009.05.21. 22:46:12

Robi,nem volt furcsa h. a kuton mindenki szakadt a röhögéstől, miközben tankoltál?:)

zsolti a béka 2009.05.21. 22:56:11

én is jártam egyszer így, még a dr be tankoltam dieselt, mert hátulról áltam a kúthoz, és nem is néztem mert siettem, szerencsére a kutas figyelt és egy mtz-s átvette:)

sios 2009.05.22. 23:59:00

ha jól látom a tömlő sem átlátszó.

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2009.05.28. 11:11:55

@Bq: hát ez nem igaz, simán lehet trophyval is 1:40-es keverékkel járni, sőt, szerelőm még 1:50-est is mondta, és elég nagy szaktekintély! Fullszintetikussal persze
egyébként a gázolaj is szép zöld nem? :O

ivacson 2009.05.29. 13:29:49

Nekem ólmozottból sikerült 55 litert nyomni a Jetta-ba. Először ment 1000 Km-t egy tankkal:-) Akkor nem voltam ilyen vidám...

Cézé 2009.06.03. 16:04:38

Szeva Robi!

K... jót mulattam a cikkeden. Hogy ez még egy Magadfajta autó-motor buzival is előfordulhat, az teljesen elképesztett. Valszeg túlságosan is jóízűeket röhöghettem, mert Pünkösd hétfőn engem is büntetett a sors. Hazafelé Dabasról Szentendrére az inárcsi OMV-kútnál tankoltam önfeledten fullra a pdtdi Eos-t 95-sel. Hál' istennek a kártya volt olyan intelligens, hogy nem engedélyezte az 52 lityó benzin kiegyenlítését. A kutas a 2. próbálkozás után pendítette meg, hogy esetleg nem rossz kártya van-e nálam, mert ez csak dízelre jó. Akkor esett le, hogy mellényúlhattam. Így nem is indítóztam rá, hanem egyszerűen félretoltuk a szekeret. Hívtam az öregeket, hogy szállítsák el a femilit, amíg oda nem ér a kutas "problémamegoldó" cimbije Vecsésről (az assistance csak elvitte volna a kocsit a legközelebbi márkaszervízbe Sz.szentmiklósra, ami baromira nem esett volna útba, ráadásul Pünkösd lévén legkorábban kedden kezdtek volna el vele molyolni). Kb. egy órába telt, amíg 52 liter (5% gázolaj 95% benzin) üzemanyagot egy kis tápszivattyúval a barátságos kutas által nekem ajándékozott 30 literes tartályokba leszívtunk. 3 liter vhol bent maradt a rendszerben, annak ellenére, hogy az úszóház is szárazra lett szívva, és a tápszívattyú/adagoló (?!) felől is szívtunk. Rejtély. Újabb tankolás (ezúttal dízel), egy tartály a csomagtérbe, 1 kupak nélkül (nem volt hozzá) az utastérbe. Pöccröf, tető le, hogy meg ne fulladjak, irány Szentendre. Új tapasztalat: 160-nál nyitott tetővel esőben még a hátsó ülés sem lesz vizes. Kétségtelen persze, hogy hülyének néz kivétel nélkül mindenki. Így mindjárt 2 élménnyel lettem gazdagabb, 20 ezerrel szegényebb, és a következő 3 évben nem kell benzinért szaladgálnom a fűnyíróhoz.

Friss topikok

belsoseg feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

rallyedream feed

Nincs megjeleníthető elem

reklamarchivum feed

Nincs megjeleníthető elem

robogo feed

Nincs megjeleníthető elem

tcomment feed

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása